5.000 km na leto

North

Pripravnik
9. sep 2008
52
0
6
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik North pravi:
Joj fantje, sem mislil, da je vprasanje cisto preprosto 😊

Gre za Volvo V40, ki ga bo vozila zena. Ji je pač všeč in bova kupila tega, ne pa nekaj za jurja ali pa za isto ceno drug nov avto. Če že, potem bi kupila novega V40, ampak se mi to ne zdi racionalno glede na kilometrino, ki se dela. Vprasanje, ki sem ga postavil, je povsem v luči racionalnosti in nič drugega. Kopalnica s hišo je stara dve leti, taksi v nasih krajih ne vozi...

Izbor teh avtov je zelo okrnjen, ce kupujes rabljenega. Gre se bolj za to, ce bo tudi tisti s 125k km načeloma dovolj zanesljiv, da ga ob predvideni kilometrini ne bo potrebno šraufati več kot enkrat letno, ko se bo menjalo tudi olje itd. Ceno za veliki serbis sem ze uposteval, saj je sicer dejanska razlika v ceni 2.700 evrov in ne samo 2k.

Jaz se vseeno nagibam k tistemu z manj km.

pišeš o racionalnsti potem pa tole o "novem" volvu v40 za 5kilo na leto. Smejem se.

Vem, da sama izbira ni racionalna, rad pa bi jo glede na situacijo naredil vsaj malo bolj racionalno. Zato sem se tudi odločil, da ne kupiva novega. To je tako kot, če se že enkrat odločiš, da greš na kurbe, lahko poskusis to racionalizirati in namesto, da bi klical pimpa odpres imenik s kontakti placljivih studentk
evil.gif

Nazadnje urejeno:

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Lahko ji svetuješ, če te vpraša "Kaj pa ti misliš o...?".
Lahko ji odgovoriš, če te vpraša "Kateri se ti zdi boljši?"
Lahko ji odgovoriš, če te vpraša "Katerega bi si pa ti vzel?"
Ko te pa vpraša "Katerega naj vzamem?" pa reč "Draga, sama si izberi avto, ki ti je všeč."

Jurek ima edini pravilen odgovor.
wink-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
ksz...
če bo mela žena zadnjo besedo bo itaq izbrala kera barva ji je lepša....

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik North pravi:
Joj fantje, sem mislil, da je vprasanje cisto preprosto 😊

Gre za Volvo V40, ki ga bo vozila zena. Ji je pač všeč in bova kupila tega, ne pa nekaj za jurja ali pa za isto ceno drug nov avto. Če že, potem bi kupila novega V40, ampak se mi to ne zdi racionalno glede na kilometrino, ki se dela. Vprasanje, ki sem ga postavil, je povsem v luči racionalnosti in nič drugega. Kopalnica s hišo je stara dve leti, taksi v nasih krajih ne vozi...

Izbor teh avtov je zelo okrnjen, ce kupujes rabljenega. Gre se bolj za to, ce bo tudi tisti s 125k km načeloma dovolj zanesljiv, da ga ob predvideni kilometrini ne bo potrebno šraufati več kot enkrat letno, ko se bo menjalo tudi olje itd. Ceno za veliki serbis sem ze uposteval, saj je sicer dejanska razlika v ceni 2.700 evrov in ne samo 2k.

Jaz se vseeno nagibam k tistemu z manj km.

pišeš o racionalnsti potem pa tole o "novem" volvu v40 za 5kilo na leto. Smejem se.

aplauz.gif

Škoda takega denarja za 5k km na leto... Raje si nekaj let zapored privoščita konkreten dopust, ostalo pa gre za avto+servis. Pa še vedno se lahko pelješ podobno komot kot v volvotu. Nemec, japonec za 5k eur pa roka.

North

Pripravnik
9. sep 2008
52
0
6
Hvala tistim, ki so odgovorili na vprasanje. V temi ne bom vec sodeloval. Provokatorjem kot tudi @rawr pa predlagam, da gredo na en "konkreten dopust", ki bo upam da boljsi od mojega.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik North pravi:
Hvala tistim, ki so odgovorili na vprasanje. V temi ne bom vec sodeloval. Provokatorjem kot tudi @rawr pa predlagam, da gredo na en "konkreten dopust", ki bo upam da boljsi od mojega.

To je samo moje mnenje... Ti pa lahko s svojim denarjem seveda delaš kar češ.
pozdrav.gif

fija

Zelenc'
11. jul 2012
29
0
1
Jaz bi vzel za 14
Cez pet let bo razlike mogoce 500 evrov. Itak ti je bo nihce verjel da si naredil samo 60kkm v 8 letih.
Vseeno pa preveri da ni bil tisti z 120 manj na servisu kot ta z 40. Mogoce so tega naredili v petek popoldan....

Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
5.000/ leto pomeni da bo avto samo stal pred bajto, zato naj vzame tistega ki je lepši in ima lepše feltne (sosedi pa to....)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik fija pravi:
Zakaj pa ne francoza, italijana, korejca za 5

Zato, ker pri taki nabavni ceni ni več tako velikih razlik med nemcem in korejcem, razen v letniku, kar pa tudi ne more bit deal brejker. Tehnologija je zelo podobna, če ne kar ista... Se pa v nemcu še vedno lepše pelješ, je bolj varen, bolj zanesljiv, lažje ga dalje prodaš... Voziš pa se večino dni na teden, če že ne kar vsak dan, tako da je pri meni faktor udobja vožnje in da se avto fajn pelje, visoko... Zato tudi uporabljam iphona. Nabavna cena je višja ja, ampak me telefon ne živcira pri vsakodnevni uporabi in ga ni težko dalje prodat.

Če že volvota, potem onega cenejšega z več km, če sta isto ohranjena in znucana. Sicer pa narediš krstek izračun stroškov pri enem in drugem in hitro vidiš, katerega vzet.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik North pravi:
Res ima žena prste vmes
aplauz.gif

Takih žen,ljubic ali sponzoruš je seveda veliko s tako dragimi avtomobili...večje vprašanje pa je,če so dobile 3 leta star avto
cool-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Za 16K dobiš Ford Bmax, iX20 in podobne, ki so še kar v redi avti za v špecerijo. Vendar, sodeč po tipu vozila katertega želiš bi ti padel "imiđ". Torej, vzemi tistega kateri je cenejši..khmm...in kako je zgoraj napisano, kateri ima lepše feltne.
Za parkirati pred Hoferjem (pa ne na na mestu za invalide) bo pravšnji.
cheer.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

[cenzura] ste nekateri bolani, človek je lepo vprašal kateri Volvo bi kupili na njegovem mestu, vi pa mu ponujate krntije za par sto eurov, nove kije, forde, hjundaje, počitnice in kaj vem kaj še vse ....
bonk.gif

Also, vzemi tistega z manj prevoženimi, 2k eur razlike ni nič ...
zmaga.gif
:

I

Izbrisan uporabnik 17097

13.gif

Res ste bolani.Kaj koji k vas boli zakaj bo on uporabljal ta avto, če ne znate odgovorit na preprosto vprašanje kar se vpraša potem ne serite po vseh temah eni in isti bolniki po celem forumu.
bonk.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Malo je že pozno, ampak še moj odgovor:
jaz bi vzel tistega s 125 k km za 2 jurja manj. Če gre za Volvo, pol 40 k km napram 125 k km (in če jih bo res delal samo 5 na leto) ni ne vem kaka prednost. Če je, potem pa kurtz tak avto. Ker bo čez 10 let (predvideno obdobje uporabe vozila) prvi imel 90 k km, drugi pa 175. In 175 k km NE SME predstavljati problema v tej klasi vozila. Če pa se to predvideva že sedaj, potem jaz tega vozila ne bi kupil.
No, tistih 2 k denarja imaš pa "v štumfu" za primer kakega nepredvidenega izdatka. Ki se, realno, lahko pojavi v obeh primerih. Statistično verjetno bolj pogosto pri avtu z več kilometri, ampak lajf ni zmeraj predvidljiv. Niti ne avtomobili. Po 13 letih pa niti prvi, niti drugi ne bosta vredna veliko (pišem glede na zgornjo predvideno 10-letno uporabo vozila).
Tudi, če so kilometri v obeh primerih realni, še ne pomeni, da bo v vozilo s 40 k km v 10 letih potrebno vložit manj denarja za nepredvidene stroške, kot v vozilo s 125 k km.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
ksz

Moderne mašine zdržijo vsaj pol mio km ob rednem vzdrževanju...

igi

Guru
13. okt 2007
5.596
1.203
113
Celje
Ampak ko se vsedeš v avto s 125k km se vseeno pozna razlika proti 40k. Pri podobni uporabi.
Jaz recimo bi črtal vse nad 100k. Lahko mi razlagate kako so avtomobili narejeni da zdržijo 500k pa vseeno... Jst za 10% cene nebi razmisljal.