3G in 3,5G

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Se pravi, da bazne postaje kjer mi prikaže 3,5G v mirovanju so zastarele, oz. imajo starejšo tehnologijo. To sicer opažam predvsem v večjih mestih
smile-1.gif

Tako je, saj so nadgradnjo v vecini primerov izvajali tam, kjer so bile zastarele bazne od Simensa ter tam kjer je manjkal signal oz. optimizacija signala UMTS.

Lp.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sfaljk pravi:
Po preklopu cifre in vklopu telefona pa šok, 3G signal skoz na polovic (pri Simobilu je blo skoz polno) oz. se včasih zgodi, da ga zmanjka in preklopi na GSM omrežje (kjer je signal poln). V glavnem 2 dni sem gledu tisto žalost od zmanjkovanja signala in sem preklopu na GSM omrežje (za ceno hitrosti, ki pa po pravici povedano ob švoh signalu, kadar je bil niti ni razlike).

Aja je pa to v krajih Mengeš in Ljubljana Center (znotraj objektov).

To je zaradi razlike med UMTS 2100 in 900. 2100 je starejši in je v objektih za en k... 900 pa je novejši in v zgradbah ni problem, saj je na isti frekvenci kot GSM.

Tudi sam imam doma težave zaradi tega, UMTS je 2 črtice, ko začnem kaj prenašat pa vrže na GSM oz. EDGE in je signal 5 črtic. Sicer če nastavim 'samo 3G' mi prenaša normalno preko 3G, samo kaj ko potem nimam signala tam, kjer še ni UMTS-a.