Najlažje je na sd kartico zapečt zadnji image ki že ima pyton3...Pridobim kej z nadgradnjo na python3? sem samo pogledal tutorial, me je vse minilo...
Poglej priponko 553941
Najlažje je na sd kartico zapečt zadnji image ki že ima pyton3...Pridobim kej z nadgradnjo na python3? sem samo pogledal tutorial, me je vse minilo...
Poglej priponko 553941
Jaz že imam Ender 3 Pro, ki ima površino 235x235. Printam zelo veliko ampak v 99% je predmet manjši od 10x10cm.Enega imam, samo tale bi bil še manjši potem.... greš pa verjetno na večjega.
Ojej, glede na št. ogledov sklepam je da to eden od "naših" infŁuenserjev...Nov član skupnosti, rešeni smo...
Za moj Ender 3 pro, pa že nekaj mesecev načrtujem tako veliko predelavo (povsem lasten dizajn), da bodo od originala ostali samo še alu profili.
Material imam že ves doma, sprintano tudi že vse, samo še par ur akcije pa bo to to...
Imel bo pa dual axis (ballscrew), linearna vodila na vseh oseh, 1:4 razmerje med vrtenjem Z motorja in Z osmi, direct drive, klipper...
Poglej priponko 57685
Poglej priponko 57686
Je pa noro kakšne so cene kompletov direct drive extruder + hotend (bom moral očitno uporabiti BIQU H2, ki ga imam doma čeprav ni najboljši):
3D tiskalnik Extruder - 3DJake Slovenija
3D tiskalnik Extruder. Brezplačna dostava nad € 49,90. Dostava v 1 dnevu. E3D Revo Hemera, Direct Drive Extruder za Creality CR-10 & Ender 3, Direct Drive ekstruder za Creality Ender 5.www.3djake.si
Na te minuse res nisem pomislil. Bom probal kako se bo obneslo in če ne bo ok, lahk še vedno predelam na 1 os 1 motor, samo plata (Creality V4.2.7) ne podpira dveh z motorjev in posledično bi moral oba motorja zvezat na isti stepper driver in potem X leveling odpade...Zakaj dual Z z enim motorjem? Zakaj ne it na preprost način in uporabiti dveh stepperjev? Na ta način lahko izvedeš samodejni bed leveling po X osi... Ball screw je nepotreben, navaden leadscrew z baclash fedro je čisto dovolj. Če te muči ločljivost po Z osi, daš 0.9°stepperje. Z ball screw bo pomik po Z osi bistveno počasnejši, tak da hiter z-hop odpade. Tudi bed meshing bo počasnejši...
Na te minuse res nisem pomislil. Bom probal kako se bo obneslo in če ne bo ok, lahk še vedno predelam na 1 os 1 motor, samo plata (Creality V4.2.7) ne podpira dveh z motorjev in posledično bi moral oba motorja zvezat na isti stepper driver in potem X leveling odpade...
V to predelavo sem pa šel zato, ker sem z dial indicatorjem izmeril, da ima leadscrew očitno ful lufta.
Npr spustim Z dol za 2mm in potem mu rečem da naj gre gor za 1mm pa gre gor samo 0,3mm, pa pošljem komando da naj gre še za 1mm pa se dvigne za 0,8mm. In to mi povsem spešta prve layerje. Na desni strani, kjer sploh ni leadscrewa je pa situacija še slabša...
Ugibam da bo dual ballscrew rešil to težavo... Mi je preciznost namreč bolj pomembna od hitrosti (ne tem printerju).
Če se mi tole ne obnese, bom res dal dva motorja spodaj pod Z osi, pa bom še vedno obdržal preciznost, hkrati bo pa Z premik lahko hitrejši...
A lahko priporočaš kakšno plato ki ima dual Z driver, pa da ne bom bankrotiral pri nakupu?
Sem pa zasledil na netu, da so tile POM backlash baje ful dobri/koristni. A ti te uporabljaš?
2mm/4mm/8mm 3D Printer T8 POM Anti Backlash Screw Nut for Lead Acme Threaded Rod Eliminate The Gap Spring DIY CNC Accessories
Only US$10.38, buy best 2mm/4mm/8mm 3d printer t8 pom anti backlash screw nut for lead acme threaded rod eliminate the gap spring diy cnc accessories sale online store at wholesale price.www.banggood.com
Hvala. Sporočim, kak bo razplet. Imam nekje SKR 1.3 ampak zna bit da sem jo skuril ko sem jo hotel uporabiti za CO2 laser...Imam 2 Enderja 3 Pro... Na obeh imam montirano Hemero, ki ni ravno najlažji hotend. Na prvem sicer po levi Z osi nisem imel težav, imel pa sem povešanje na desni strani, kjer ni Z pogona. In to neglede na to, kako sem nastavil/privil kolesca. Ta Ender sem nato predelal na CoreXZ printer, tako da sta tako X kot Z os gnani hkrati preko dveh stepperjev, Z os se tako pomika preko jermenov. Na vseh oseh linearna vodila, na Y osi celo dvojna (levo in desno na glavnem profilu).
Plata je SKR 1.4 Turbo.
Drugi Ender nima nobenih težav po Z osi, ne na eni, ne na drugi strani. Ker težav na Z osi ni, tudi ne uporabljam backlash feder (kot ta iz tvojega linka).Ta je več ali manj stock - zamenjan hotend z Hemero, dodan BLtouch in plata je SKR Mini E3 V3.0 z TMC2209 driverji.
Moj workhorse Voron 1.8, ki je zdaj predelan na Voron Trident, pa uporablja 3 Z screwe in vsi delujejo povsem enako med seboj (vsaka Z os ima svoj stepper). Na oseh ni backlash feder. Plata SKR Octopus V1.1
Mislim, da imam še kakšno plato viška nekje v predalih. Moral bi imeti še eno SKR V1.3, ki je bila v Voronu pred menjavo za Octopus, pa ziher še imam eno V1.4 Turbo (brand new). Če se boš odločil za predelavo na dual stepper, ti odstopim eno plato skupaj z stepperji (uporabljam izključno TMC2209). Boš pa moral ohišje, kjer je zdaj plata, spremenit, ker plate niso direktna zamenjava za Creality board (direktna zamenjava so SKR E3 boardi, ki pa nimajo dual z supporta...)
Mi je ratal z najbolj cheap hotair-om in malo potrpežljivosti:Ojej 2 dni sem si razbijal glavo zakaj mi adxl345 ne dela, da bi lahko naredil input shaping v Klipperju.
No in grem prerisat vezje s PCBja in ugotovim, da je adxl345 čip narobe obrnjen...
Na moji ploščici je pika levo zgoraj namesto desno spodaj:
Poglej priponko 57728