34. obletnica smrti Maršala J.B. Tita

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Veliko zamujenega je bilo leta 2009: http://www.finance.si/237305/Re%C5%A1evanje-krize-po-skandinavsko
Slaba banka je bila ustanovljena šele lani (ustanovila Bratuškova, leprav je prej eno leto temu nasprotovala); pa še sedaj je ta naša izvedba že zelo zvodenela (o tem sem že pisal).

Brezposelnost je posledice te zgrešene politike oziroma trenutka možnega zasuka v drugo smer (že pred letom 2009 je bilo stanje daleč od optimalnega). Mi pa še naprej gonimo nacionalni interes, širimo strah pred tujimi investicijami...
Začelo se je, ko je Arhahr uvedel skrbniške račune za tuje investitorje na LJ borzi; Mencingerjeve izjave o oškodovanjih; pivovarska vojna; Borakovo mižanje ob očitnem kršenju pravil borze, prevzemne zakonodaje... če hočeš, tudi požrta obljuba Janševe vlade glede prodaje NLB-ja KBC-ju

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Bereš samo tisto, kar ti ustreza. Še en ČE za tebe - ČE bi bil socializem res tako uspešen, ne bi propadel...
Mi je pa smešno, da socializem zagovarjajo osebe, ki ga poznajo samo po pripovedovanju.

http://www.fizzit.net/drustvo/povijest/4836-bolji-zivot-jugoslavija-u-brojkama

če pogledaš zgodovino boš uvidel, da so propadli vsi sistemi. kar pa ni, pa še bo, samo času daj čas.

propadel je tudi tisti najbolj pravičen, brez monetarni, lokalni, da ne rečem družinski.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Veliko zamujenega je bilo leta 2009: http://www.finance.si/237305/Re%C5%A1evanje-krize-po-skandinavsko
Slaba banka je bila ustanovljena šele lani (ustanovila Bratuškova, leprav je prej eno leto temu nasprotovala); pa še sedaj je ta naša izvedba že zelo zvodenela (o tem sem že pisal).

Brezposelnost je posledice te zgrešene politike oziroma trenutka možnega zasuka v drugo smer (že pred letom 2009 je bilo stanje daleč od optimalnega). Mi pa še naprej gonimo nacionalni interes, širimo strah pred tujimi investicijami...
Začelo se je, ko je Arhahr uvedel skrbniške račune za tuje investitorje na LJ borzi; Mencingerjeve izjave o oškodovanjih; pivovarska vojna; Borakovo mižanje ob očitnem kršenju pravil borze, prevzemne zakonodaje... če hočeš, tudi požrta obljuba Janševe vlade glede prodaje NLB-ja KBC-ju

a slabo banko in 100-200 ali 300 tisoč evrov tekočih stroškov obratovanja potrebujemo?
ti vedno najdeš krivce v levici in to je prav fascinantno.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Bereš samo tisto, kar ti ustreza. Še en ČE za tebe - ČE bi bil socializem res tako uspešen, ne bi propadel...
Mi je pa smešno, da socializem zagovarjajo osebe, ki ga poznajo samo po pripovedovanju.

Citat:
Tito je možda gradio bolnice, ali ih sigurno nije gradio u Zagrebu, čija se populacija uvišestručila tijekom 35 godina njegove vladavine. Zadnju prije njegove smrti je sagradio Paveliæ (Rebro).

To je Paveliæ posle vodil iz Argentine?

Citat:
Epitom takvih ulaganja je bila tvornica glinice u Obrovcu, koja je progutala stotine milijardi dolara, da bi bila zatvorena nakon samo nekoliko mjeseci.

Daj kak vir za tole, ker me res zanima, kako jim je ratalo potrošit stotine milijard dolarjev.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Citat:
Tito je možda gradio bolnice, ali ih sigurno nije gradio u Zagrebu, čija se populacija uvišestručila tijekom 35 godina njegove vladavine. Zadnju prije njegove smrti je sagradio Paveliæ (Rebro).

Citat:
Epitom takvih ulaganja je bila tvornica glinice u Obrovcu, koja je progutala stotine milijardi dolara, da bi bila zatvorena nakon samo nekoliko mjeseci.

Daj kak vir za tole, ker me res zanima, kako jim je ratalo potrošit stotine milijard dolarjev.
In ker je zayebal s Paveliæem in zamešal milijarde z miljoni je sedaj cel članek napačen?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:

a slabo banko in 100-200 ali 300 tisoč evrov tekočih stroškov obratovanja potrebujemo?
ti vedno najdeš krivce v levici in to je prav fascinantno.

Ja, propadli so vsi sistemi; a moralo jih je propadlo tako hitro kot socializem. Socializem, kot se je izvajal v 20. stoletju (in se nekje še izvaja) ni bil dolgoročno vzdržen. Temeljil je na kraji lastnega prebivalstva in sposojanju denarja - in denarja drugih prej ko slej zmanjka.
To se nam dogaja zadnjih 5 let.

Ne, take slabe banke oz. DUBT, kot jo imamo sedaj, res ne potrebujemo. Alenka je pač uspela zyebat še eno dobro idejo. Prvotno je bilo v zakonu zapisano, da banka deluje največ 5 let in da vsako leto proda vsaj 10% premoženja. Sedaj je trajanje banke podaljšano na 15 let; prodaja ni predpisana - banka pa rešuje propadle prevzemnike (Rigelnik, Petan..) in odkupuje nepremičnine, katere se nekaj let niso mogle prodati.
Sedanja izvedba je čisti fail - gre za Nacionalni Interes 2.0

DUBT niti od daleč ni primerljiva s skandinavskimi slabimi bankami iz omenjenega članka (razen imena).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
citiram
Socializem, kot se je izvajal v 20. stoletju (in se nekje še izvaja) ni bil dolgoročno vzdržen. Temeljil je na kraji lastnega prebivalstva in sposojanju denarja - in denarja drugih prej ko slej zmanjka.
To se nam dogaja zadnjih 5 let.

nam? nam človeški rasi?
nam državljanom Slovenija?

ali kaj tretjega?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
In ker je zayebal s Paveliæem in zamešal milijarde z miljoni je sedaj cel članek napačen?¨¨¨¨

A samo to je zayebal? ah, nič posebnega, samo da v našmu zboru tuli.
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..razumem tvoje stališče.

v Sloveniji se dogaja kraja prebivalstva in sposojanje denarja.
drži.

Kaj pa zahod? Ta njihov sistem vodenja, vladanja, je edini pravi, ni k socializem, fevdalizem, titoizem...

a tam nimamo sposojanja denarja in kraje? a je njihov sistem boljši od našega?
je njihov, ali naš boljši od socializma, ki je temeljil na kraji in sposojanju?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne vem, če je edini pravi, je pa edini, ki spodobno deluje - torej deluje tako, da viša kakovost življenja državljanim. Seveda ni brez napak, tako kot nobena stvar ni; ampak zavračati sistem, ki je evidentno boljši od socializma zato, ker ni idealen... No ja, vsak po svoje.
Sposojanje samo po sebi ni nič slabega - če se sposojeni denar investira tako, da se ga lahko vrne; ko pa se denar sposoja za to, da se ga sproti zapije...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
iz socializma je šlo x republik zadolženih za y.
danes je vsaka zadolžena več kot y.
ampak so naredile blazen tehnološki preskok.

med zadolžene države in sisteme lahko štejemo veliko večino zahodnih. ne vem sicer katero državo in njen način vladanja smatraš za najboljši, ampak razlik ni. vlada moč. moč je denar.

vse zahodne države ropajo svoje državljane. mnoge so jih oropale osnovnih življenjskih dobrin.

če stopiš na 'luno', boš videl, da je vse isto.
pri nas smo imeli tita in sistem, ki nas je ropal in si sposojal.
potem smo imeli sposobne pomladne veljake, pomladek tita...in ropanje

do tukaj se strinjamo

in v istem lasu je imel zahod svoje veljake in..ropanje

jaz vidim eno končno veliko množico delcev, ki sestavlja 'bogastvo' zemlje. in če imaš t 2 koščka in jaz 1 itd..je to ena delitev. če pa imaš ti 1, mogoče imam jaz dva.
torej se med zemljane deli končno velika količina moči, denarja, dobrin. če nekdo ima, nekdo nima. in socializem je kradel ene elemente te množice in jih 'enakomerno' delil med maso. druge je pustil na miru, ali pa grupiral. zahodni sistem pa malce drugače.

in sužnje lastništvo je bilo dobro..a ni uspelo
fevdalizem ej bil dober, a ni uspel
socializem je bil dober, a ni uspel
tudi kapitalizem je dober in ne bo uspel

nič ne bo uspelo zaradi enega imenovalca, pohlepa človeka.
razlik med temi sistemi pa v grobem ni. so pa v finih detajlih, ki so čez leta zanemarljivi.

da še ponazorim
tito je podjetniku dvignil firmo in 'dal' raji
teli novodobci so firmo 'dvignili' in dal raji..certifikate..
malo po tem so certifikate uničili in od rje dvignili 'mesnati' denar za delnice
in potem potopil firme.

dokler je un 'kradel' posameznikom za rajo, je ta sistem sedaj naravnan, da posamezniki kradejo raji.

skratka zaradi pohlepa človeka, ki bi rad imel čimveč, se ustvarjajo struje, ki prelivajo moč iz enega vedra v drugo, pri tem pa sebi delajo najbolje.

in preden skočiš v luft, da kraje itd so samo pri nas, pa na nacionalnem interesu pomisli malo.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Citat:

Citat:

In ker je zayebal s Paveliæem in zamešal milijarde z miljoni je sedaj cel članek napačen?

Saj lahko gremo naprej:

Citat:
dok je plaæa u mnogim firmama do sredine osamdesetih spala na razinu socijale: prosječna radnička plaæa je tih godina bila stotinjak dolara,

Od kje je ta podatek?

Vem, da sem imel več kadrovske štipendije, pa ni bila bogvekaj; jih je dosti imelo višjo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
aja.
kaj je spodobno delovanje?
spuščanje človeka na nivo živali?
ponižanje, odvzem vsega?
ropanje pri belem dnevu?
manipuliranje?
Poglej malo čez Karavanke, za začetek - ne boš spraševal osnovnih zadev in neumnosti.

Glede ostalega: imaš svoje prepričanje - jaz ti ga ne mislim spreminjati.