318i

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Po zunanjih merah so BMW 5, AUDI A6 in Mercedes E klasa po dolžini in širini res večji od Passata.
Ampak bom takole vprašal: kolikokrat si se peljal dejansko peljal v novi BMW 5-ici in recimo zadnjem Passatu?
Brat ima prvega, jaz drugega in sva pred časom prelagala zložene kartonske škatle iz Passata v 5-ico,guess what kar je šlo iz Passata brez muk, je šlo v BMWja komaj notri (oba karavana). Prostornost spredaj in na zadnji klopi spet tam-tam.
Ampak kaj bi to razlagal Alter vsevednežem, ki ste super za tipkovnico...

Pa pejd pogledat še gepeke BMW 3 sedan, Audi A4 sedan in Passata limo, pa boš hitro videl, da je med prvima dvema in Passatom konkretna razlika v velikosti.
Passat je dejansko avto za 4-člansko familijo, BMW 3jka in Audi A4 pa za športni par ali familijo z enim majhnim otrokom.

Pa ne mi zdaj, da je Passat iber-wagen (nikjer nisem tega rekel, po kvaliteti izdelavi je srednja žalost, no sicer sem že enkrat zapisal, da je bratu pri dobrih 30k km na prejšnji 5-ici odletel komplet motor), daleč od tega, samo malo je pa vseeno potrebno primerjat tudi notranje mere in gepek.
Za škatle vozit je Caddy. Za gospodsko vožnjo je serija 5. Ker ne segne do serije 5 je pasat super izbira.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Če te pa tolk te mere rajcajo, si omisli Dacio Dokker
Mene mere nič ne rajcajo, jaz s svojim smrdljivcem naredim cca. 35k km letno, ker uporabljamo avto za vsak dan kot tudi za veliko krajših in daljših izletov.
Posledično gre v gepek dostikrat tudi kakšen sup, otroški bicikli, skiroji in vsa ostala krama.
In za naše razmere je velikost gepeka ranga Passat Variant idealna. Drugače pa vsakomur svoje.

Kolega je od predhodnika poverbal službenega A4 karavana, pa sem mu rekel, da se mi zdi malo majhen znotraj.
No, po ene slabih dveh mesecih uporabe ga je službeno zamenjal za novega Kodiaqa.
Je pač tudi malo bolj aktiven z otrokoma in precej hodijo okrog - nekateri avto dejansko uporabljamo in ga nimamo samo za onaniranje pa za ob nedeljah k maši).

Pustimo zdaj premium - nepremium, svojo prvo primerjavo sem naredil (po mojem mnenju) smiselno glede velikosti znotraj in prtljažnika, pa ste se mogli takoj norca delat, da je nemška trojica v primerjavi z Mazdo iber-wagen.

• Všeč mi je
Reactions: sad in AndrejEnej

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Sorry, mal sem bil sarkastičen.

Lahko ti samo potrdim, sem imel prejšnjega A4, zunaj še nekak zgleda, v kufer zadev čez 1 m skoraj nisem spravil, počez sploh ne, zadaj so potniki sedeli bolj bogo ... torej, se kar strinjam s teboj, da ne bo zamere. :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: VAG

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ja, pa sej ce kupujete avto, zato da lohk date notr sup, kolo, dve svinjski polovici in kombajn potem pa sploh ni tezav. Kupiš Dacio Dokker in razlagas vsakemu, da je ful boljsi avto od mercedesa S, ker v tist prtljažnik se pralni stroj ne gre. Evo, konc testov avtomobilov, džabe firmam razvijanje motorjev, podvozja, infotainmenta, vazn da gre ena europaleta v gepek, to je to.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Za škatle vozit je Caddy. Za gospodsko vožnjo je serija 5. Ker ne segne do serije 5 je pasat super izbira.
Za gospodsko vožnjo za tiste s prečrtanim L-jem je 3 leta stara 5-ica res iber-wagen ja.:jok:
Za prave gospode in gosposko vožnjo je pa 7-ica ali A8.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
no zdej ste zabluzili s temi karavani v božjo mater...

v celi temi se je pa samo en oglasil, ki je probal kupit novega bmw

sem pričakoval, da bo tema počila po vseh šivih in da bom dobil cel kup nasvetov...
najbolj me pa moti, da vam gre tale mazda tolk v nos... ma tu je vsaj jasno kolk stane, kakšno opremo ima - pr bmw je to zgleda velik misterij

a je sploh kdo kle, ki je kupil novega bemfelna pri nas... trojko mislim?

kako nej sploh razmišljam al bi al ne bi, če nimam niti približne orientacije, kolk bo to stalo???

najprej sem bil ful navdušen... pa me počas mineva...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Fonzl - Pojdi na kakšno testno vožnjo z bolje opremljenim bmw3 pa boš spet full navdušen :D
(ja, vem, scene z denarjem pa to ne reši)

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
no zdej ste zabluzili s temi karavani v božjo mater...

v celi temi se je pa samo en oglasil, ki je probal kupit novega bmw

sem pričakoval, da bo tema počila po vseh šivih in da bom dobil cel kup nasvetov...
najbolj me pa moti, da vam gre tale mazda tolk v nos... ma tu je vsaj jasno kolk stane, kakšno opremo ima - pr bmw je to zgleda velik misterij

a je sploh kdo kle, ki je kupil novega bemfelna pri nas... trojko mislim?

kako nej sploh razmišljam al bi al ne bi, če nimam niti približne orientacije, kolk bo to stalo???

najprej sem bil ful navdušen... pa me počas mineva...

Čak, čak, čak. Kaj bi rad na alterju dobil orientacijo kok bo bmw 3 z opremo, ki si jo želiš stal? Pomoje bo zato avtosalon pravi naslov veš. :sprasujemse:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Fonzl - Pojdi na kakšno testno vožnjo z bolje opremljenim bmw3 pa boš spet full navdušen :D
(ja, vem, scene z denarjem pa to ne reši)

sem že sedel v kakšnem, pa tud peljal kakšnega... od 1 do 5
nisem se pa še ukvarjal s financami...

1 zastonj ne maram, trojka je my cup of coffee, 5 je prevelika... ni kle problem navdušenje

• Všeč mi je
Reactions: Matey

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Za 30k pač ne vem kaj ne boš dobil, sploh pa ne iz bmw tabora, razen če ti točno tista znižana ponudba ustreza. Takšne ponudbe imajo pa ravno zaradi firbcev, da te privabijo, ker drugače sploh ne bi šel gledat, ker si misliš, da je zadeva predraga. Sem padel na podobno foro, šel gledat Mercedesa A za 27k, ko sem dodal nekaj "obvezne" opreme + avtomatski menjalnik sem prišel na 40k in sem rekel samo hvala lepa in šel po Arteona za 36k (-20% cene na konfiguratorju).

Kot sem ti pa že povedal lahko pričakuješ 15-25+% popusta na konfigurator pri BMWju, odvisno kako dragega boš sestavil.

• Všeč mi je
Reactions: VAG

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ja kaj pa naj ti svetujemo kaj boš ti kupil s svojim denarjem?
To se boš pa ja sam odločil.
Ko se bo dalo vzemi vsakega od njiju vsaj za en popoldan in naredi svoje tipične vožnje + dodatno še kakšno daljšo.
In boš videl kako ti odgovarja vsak avto, na podlagi tega se boš potem odločil naprej.

BMW ima mamljivo ceno, vendar s kompromisi, Mazda je precej bolj naložena z opremo.
Kaj bo pa tebi bolj odgovarjalo, boš pa sam vedel.

Glede cene BMWja po konfiguratorju so ti pa že povedali: da se dobit precej popusta, tudi do dobrih 30%, seveda verjetno več kot je dodatne opreme, več bo posledično tudi popusta.
Pri Mazdi se je dalo dobit nekih 10-12% popusta, vsaj pri predhodnih modelih.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Čak, čak, čak. Kaj bi rad na alterju dobil orientacijo kok bo bmw 3 z opremo, ki si jo želiš stal? Pomoje bo zato avtosalon pravi naslov veš. :sprasujemse:

v avtosalon rad pridem z mal predpriprave

bmw.si jo ne nudi kej dost, pa jo pač iščem na alterju, ki je znan po tem da vsi uporabniki vozijo premium znamke

edin če sem zajebal s tole trojko... bom čez deset let kupoval sedmico al pa S klaso in bo mogoče več sreče

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.012
261
83
Malo sem preletel temo in mi ni jasno, zakaj ste novemu kupcu predlagali na BMW-ju ACC kot dodatno opremo? To je ja tečno. Bodisi bo kako funkcijo moral izklopiti (mogoče celo pred vsako vožnjo?) ali še huje, v veliko situacijah v prometu bo treba uporabiti smernik, da ne bo nadležno. Če pa se stvar ne uporablja, pa ne vem, zakaj bi to naročal in plačeval.
:evil:
zato ker pri nas nisi kul, ce nimas naloadanga avta nemske znamke, ceprav ta oprema nikol ne vidi uporabe.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ja kaj pa naj ti svetujemo kaj boš ti kupil s svojim denarjem?
To se boš pa ja sam odločil.
Ko se bo dalo vzemi vsakega od njiju vsaj za en popoldan in naredi svoje tipične vožnje + dodatno še kakšno daljšo.
In boš videl kako ti odgovarja vsak avto, na podlagi tega se boš potem odločil naprej.

BMW ima mamljivo ceno, vendar s kompromisi, Mazda je precej bolj naložena z opremo.
Kaj bo pa tebi bolj odgovarjalo, boš pa sam vedel.

Glede cene BMWja po konfiguratorju so ti pa že povedali: da se dobit precej popusta, tudi do dobrih 30%, seveda verjetno več kot je dodatne opreme, več bo posledično tudi popusta.
Pri Mazdi se je dalo dobit nekih 10-12% popusta, vsaj pri predhodnih modelih.

ne vem če smo se razumel...
ne rabim nasveta kaj, ker to že itak vem... ok, rabim kakšno pomoč pri tolmačenju zadev iz konfiguratorja... :)

rabim kakšno informacijo nekoga, ki je dejansko kupil bmw ... naklikan

memgrede... pri mazdi nikol ni blo nobenih popustov... razen ko je bil že nov model zunaj na stare, al pa na avtomobile iz zaloge

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Gepek? To besedo pri nas samo bosanci in juzno dol uporabljajo. Mi je bilo prvic kar smesno o kaksen gepeku se pogovarjajo, :nigladek:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ampak kaj bi to razlagal Alter vsevednežem, ki ste super za tipkovnico...

Imas prav, tukaj ne bo haska.

Bolje bo, ce svoje znanje razsiris med marketing in prodajnimi oddelki proizvajalcev avtomobilov, spotoma lahko das kaksen namig njihovim r&d-jem (da bodo bolje upostevali bistven dejavnik - pomembno je stevilo skatel v avtu, potem vse drugo), nato pa moras seveda razsvetliti se vse avtomobilske novinarje, ki vztrajno med sabo primerjajo napacne avte.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Gepek je kvecjemu prtljaga po nemsko. Bravo. Bo treba se malo nemske slovnice potrenirat :rolleyes:

Wir haben das Gepäck im Kofferraum des Autos verstaut.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Ne glede na to koliko strani še naserjemo bo trojka še vedno 45k, pa še to ni nujno da ne bo zaradi premajhnih feltn zgledala kot šajtrga. Če se lahko stegneš in če si napol slep in 70+ greš po tisto ki si jo linkal, sicer pa za pol toliko denarja po dve leti staro s 140k na ono stran trojan.