Po zunanjih merah so BMW 5, AUDI A6 in Mercedes E klasa po dolžini in širini res večji od Passata.
Ampak bom takole vprašal: kolikokrat si se peljal dejansko peljal v novi BMW 5-ici in recimo zadnjem Passatu?
Brat ima prvega, jaz drugega in sva pred časom prelagala zložene kartonske škatle iz Passata v 5-ico,guess what kar je šlo iz Passata brez muk, je šlo v BMWja komaj notri (oba karavana). Prostornost spredaj in na zadnji klopi spet tam-tam.
Ampak kaj bi to razlagal Alter vsevednežem, ki ste super za tipkovnico...
Pa pejd pogledat še gepeke BMW 3 sedan, Audi A4 sedan in Passata limo, pa boš hitro videl, da je med prvima dvema in Passatom konkretna razlika v velikosti.
Passat je dejansko avto za 4-člansko familijo, BMW 3jka in Audi A4 pa za športni par ali familijo z enim majhnim otrokom.
Pa ne mi zdaj, da je Passat iber-wagen (nikjer nisem tega rekel, po kvaliteti izdelavi je srednja žalost, no sicer sem že enkrat zapisal, da je bratu pri dobrih 30k km na prejšnji 5-ici odletel komplet motor), daleč od tega, samo malo je pa vseeno potrebno primerjat tudi notranje mere in gepek.