250e prenosa podatkov v dveh tednih pri Simobilu?!

ssaamirr

Zelenc'
3. jun 2011
28
0
1
Zivjo ima gdo podobne izkusnje? prejsen mesec sem pri simobilu zamenjal paket in uzel orto smart telefon blackberry in opcijo bis vse lepo in prav, ko po dveh tednih ugotovim da imam 250 € porabe, števci mi pa prikazujejo da nisem nic prekoracil poraba interneta samo 42mb, grem na si.asistent in vidim da so mi zaracunali kar 1400 mb prenosa podatkov, moj števec mi pa še teden po tem kaže 42 mb kličem na simobil in pravijo da imajo oni dva stevca eden jim prikazuje 42 mb tako kot meni drugi pa 1400 mb, nato so zaceli govoriti o nekih sejah prenosa podatkov ter o tem da bi moral pred obracunom ugasniti telefon ter da se lahko blackberry poveze preko dveh razlicnih povezav na internet blackberry net in simobil net in se in se.. tudi ce sem res presegel to kolicino podatkov ali ni njihova napaka da mi se cel teden stevec ne pokaze koliko sem porabil? Trenutno nemorem narediti nic in moram pocakati da izdajo racun ter nato narediti pritozbo ima mogoce gdo podoben primer? kaj predlagate?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za začteke bi blo morda fajn, da to kar so ti povedal po telefonu, da ti še pisno pošljejo, zato, da imaš dokaz. Da so priznal, da imajo 2 števca, da se telefon lahko povezuje na dva načina...
A kje v navodilih ali na simobil strani piše, da se lahko telefon tako povezuje? Kako naj uporabnik ve, da se telefon tako povezuje?
Dobi čim več podatkov od njih v pisni obliki, pol pa počak na račun in reklamiraj.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
A ni bilo že pred časom uradno , da te morajo ob prekoračitvi obvestiti a so ti simobilovci še vedno 100 let za leseno žlico.

ssaamirr

Zelenc'
3. jun 2011
28
0
1
nobenega obvestila nisem dobil, ker po mojem stevcu niti nisem prekoracil porabe, po drugem (njihovem stevcu) pa sem in se to ko sem pogledal prenose podatkov na si.asistent ni bil noben prenos manjsi od 100mb kako je mozno da toliko veliko porabi telefon ce je ta opcija za blackberrya bis narejena za to da pohitri prenos podatkov in ti kao dejansko velikost zmanšna na samo 3% velikosti datoteke oz stvari ki jo prenasas?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.072
113
Dva števca sta od vedno, šteje ti dejansko prenešene podatke in pa podatke glede na zaključeno sejo.

Ne vem na koliko ima simobil sejo, ampak recimo da je to na 1kb. Torej tudi če preneseš 3byte in prekineš sejo se ti obračuna cel kilobajt.

V domačem omrežju to ponavadi ni problematično (majhne seje, večinoma se lahko držijo dolgo časa) v tujini pa so seje tudi po 10kb ali celo 100kb. Robida prenaša večino majhne paketke podatkov zelo pogosto, ampak to deluje kolikor vem znotraj "latnega" omrežja ki drži aktivno sejo, zato pa moraš vzeti "robidni" paket pri operaterju.

Teoretično se je lahko robidniku kaj sfižilo ali pa si sam kaj popravljal nastavitve in ti je preko klasične GPRS povezave vzpostavljalo seje do robida serverja, recimo da se to zgodi vsakih nekaj sekund in vmes zapre sejo (check maila). Potem imaš čisto komot toliko prometa.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Hahaha, isto so mene nategnili. Plačal skoraj 200EUR čeprav sem zakupil dnevni internet. Še naslednji dan sem še na tušmobil. Katastrofa! Plačat boš moral, mogoče ti bodo dali kak popust (10EUR), to je pa tudi vse. Enostavno se naredijo mangupa in te ne upoštevajo. Nateguni na kvadrat!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Smešno glih ni ne... Svinjarija, da ti ne javijo, ko prekoračiš nek znesek. Mislim, da bi to moralo bit uzakonjeno, če še ni.Jaz bi se pozanimal glede tega in to uporabil pri pritožbi.

Ne morš verjet, ker neka 2 števca, da te ja čist zmedejo, zadevejo itd... Nateguni na 3, še hujše kot tušmobilov mali tisk.

Bigapple

Zelenc'
12. jun 2012
2
0
1
ssaamirr...tud jest mam isto zadevo...sm šla na orto smart... če preverim stanje po smsu in na moj.simobil mi kaže da mam 970MB prenosa podatkov...in za plačat 110 EUR... Potem sm klicala na simobil in je rekla gospodična da njej kaže da sem prekoračla 200 Mb... Ko sem še enkrat klicala mi je neka druga rekla da ona vid da nisem prekoračla, da jim neki števci zafrkavajo in da nej pol reklamacjo delam... (Tud smsa da sem že dosegla 100% količino prenesenih podatkov še nisem dobila) joooj groza!!!!

ssaamirr

Zelenc'
3. jun 2011
28
0
1
za smse pa klice ti pa stevec normalno dela? ker telefon pa imas? meni se zgovarjajo se na to da se blackberry lahko poveze prek dveh streznikov na net eden naj bi biu od simobila drugi od blackberya in kako za vraga naj jz vem gdaj in kako se mi povezuje telefon na internet ali ne sluzi samokontroli prav ta sms skaterim preveris stanje? ki pa seveda ne dela...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ssaamirr pravi:
za smse pa klice ti pa stevec normalno dela? ker telefon pa imas? meni se zgovarjajo se na to da se blackberry lahko poveze prek dveh streznikov na net eden naj bi biu od simobila drugi od blackberya in kako za vraga naj jz vem gdaj in kako se mi povezuje telefon na internet ali ne sluzi samokontroli prav ta sms skaterim preveris stanje? ki pa seveda ne dela...

To je odvisno, kako imas nastavljeno... Povezuje se pa preko dveh ANP-jev... vecinoma gre preko APN blackberry.simobil.si ... ne deluje pa vse preko tega APNja... in je verjetno nastavljen tudi navaden APN (internet.simobil.si) ... Ce brskas po youtube ali kaksnih drugih "streaming video ali audio" virih, se hitro zna nabrati precejsnja kolocina prenesenih podatkov...

Sicer pa dokler nimas v roki racuna in tam zaracunono porabo, se ni treba kaj dosti sekirat (tudi reklamacije ne mores dati prej, preden ne dobis racuna)... Stevec je samo informativne narave ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Četudi imaš BIS, ne moreš narediti preko BISa v celotnem mesecu 100MB!!! Praviloma bi avtor MORAL ugasniti in prižgati BB telefon, da bi se registriral na BIS omrežje in potegnil t.i. service books - nastavitve. Sedaj pa, če je uporabnik len ali pa prepameten...

Je pa res, da BIS deluje po svojem kanalu in push mail na BB ne deluje brez BIS/BES. Ali je avtor surfal do onemoglosti ali pa šitmobil muti na veliko...

ssaamirr

Zelenc'
3. jun 2011
28
0
1
problem je da ti noben ne rece nic za te nastavitve preprosto ti nahvlaijo to opcijo bis da jo vzames kaj kako in zakaj ti noben ne pove dokler ne pride do problemov kot je ta tako da nevem ce imam nastimane te nastavite.. sedaj cakam na racun in potem bom delal pritozbo glede surfanja pa tako najvec na fbju ampak se to je pridem gor pogledam in grem dol vcasih kaksen posnetek na youtubu nevem max 1 na dan vcasih niti to ne.. so mi pa ze na simobilu zaposleni rekli da so imeli blackberrya in bili povezani na internet all day all night pa niso porabili 1400 mb v 14 dneh.. tako da nevem kaj bo nakoncu iz tega ratalo glede pritozb pa sem slisal precej negativnih zakljuckov za samega uporabnika seveda, redko komu jo priznajo..

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Jaz imam stalno vklopljen prenos z vsemi aplikacijami (FB gmail, exchange) tudi kakšna muzika na youtubu pa v celem mesecu težko dosežem zakuljenih 500 MB prenosa.

Bigapple

Zelenc'
12. jun 2012
2
0
1
Jst mam Samsung Galaxy mini... Ostali števci mi normalno delajo. Šla sem na mojsimobil preverit stanje tekoče porabe in se mal poigrat še z excellom. Obračunsko obdobje imam 21. v mesecu... od 21.5. do 11.6. sem porabila približno 930 Mb... Problem je pa v tem da so mi 5.6. začeli zaračunavati prenos podatkov, čeprav sem porabila šele približno 720 Mb... Kolega mi je reku da bi mogla vsak mesec 21. izklopit in ponovno vklopit telefon...da mi začne na novo seje al porabo obračunavat...neki je še reku da je to pač sistemska napaka al kaj jst vem
smile-1.gif

ssaamirr

Zelenc'
3. jun 2011
28
0
1
se pravi nas je več ki imamo take probleme najhuje je ker res nemores kontrolirati koliko ti telefon porabi... to za ugasanje telefona pred obracunom so tudi meni rekli na simobilu ko sem klical samo to je absurd potem naj se vec casa ubadam z tem da ne prekoracim interneta in drugih stvari kot pa sploh uporabljam telefon? ce ne priznajo napake in re stornirajo racuna bo treba tole zavajanje narocnikov dt v javnost pa mal pop tv poklicat tko al tko nimajo vec pametnih stvari za porocat mislm kar je prevec je prevec naj placam poloznico za en kmesec 250 eki bi mi lahko pokrila celoletno narocnino mislim da je treba zaustavt te hece pr simobilu...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
možnosti za porabo 7 GB na BBju je lahko več ali se je telefon zaciklal, ali pa ga je nekdo uporabljal za torente,..vse skupaj se bo predvidoma ugotovilo ob podani reklamaciii,..podaj reklamacijp pa bo,..
b

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To je pa cena, da smemo uporabljati storitve operaterja, ki ima najboljše 3g omrežje
ne-ne-1.gif

Čedalje bolj mislim, da bi se moral preimenovati v [cenzura]...

ssaamirr

Zelenc'
3. jun 2011
28
0
1
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
možnosti za porabo 7 GB na BBju je lahko več ali se je telefon zaciklal, ali pa ga je nekdo uporabljal za torente,..vse skupaj se bo predvidoma ugotovilo ob podani reklamaciii,..podaj reklamacijp pa bo,..
b

7gb? saj ni vazno koliko podatkov si porabil ker vrjamem da je mozno ker danes so telefoni vse drugo samo telefoni ne.. meni gre v nos samo to da nisem dobil nobenega opozorila ko naj bi prekoracil prenos podatkov, in da mi je sele cez tri dni od zaracunanega dne pokazalo na tisti opcijo preveri stanje da sem porabil 250 evrou še vedno mi pa piše da sem porabil zgolj 42 mb sej nemors bit pameten tle..

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Računalničarji so že od nekdaj šibka točka Simobila. To govorim že od samega začetka, pa je še vedno isto. Tiskan račun dobiš še vedno kak dan prej kot e- račun. To je samo ena od cvetk.
grims-1.gif

snjaper

Pripravnik
10. avg 2011
116
13
18
Moj sodelavc je imel internet simobil in je imel uporabo 20 gb. Potem je posodil nekomu in je le ta si posnel par igrc iz neta in par filmov, šel čez limit okol 50 gb, prišel račun 1300 evrov..... Na koncu je treba vse plačat.