Mene sam to zanima. Zakaj bi drugače preplačal za 10k avto?!? Ker bi hotel bit zelen?!? Če bi res hotel bit zelen, potem osebnega avta seveda sploh nimam.
Saj EV za 40+t € ne kupiš zaradi prihranka. Ali?
Spat je šel na vrhu klancaČe zmanjka na klancu se spustiš dol, da se napolni z regeneracijo in pol pač spet naprej.
Zaradi sosedov.Saj EV za 40+t € ne kupiš zaradi prihranka. Ali?
23,4 kwh/100km x petrol tarifa za hitro polnjenje 0,60 € / kWh = 14€ na kmh, to je danes pri ceni dizla ob AC 1.238 €/l
11 litrov dizla na 100km
ekonomija se podira prej ko stari rim...
Morda je to cena, ki jo v EU plačamo zato, da smo zeleni (obnoviljivi viri elektrike, nadgradnja infrastrukture itd.)? In jo v ZDA ne.Tukaj pri nas v EU so pa cifre bolane.
Trenutno stanje v državi, kjer dejansko ni konkurence.
V Kaliforniji je elektrika dražja, kot v Sloveniji, pa so hitre polnilnice ranga 0,30-0,35 $ na kWh. Samo tam hara Tesla s svojimi Superchargerji in se morajo seveda ostali prilagajat s podobnimi cenami. Npr Electrify Amerika v lasti VW ima podobne cene kot Tesla. Tukaj pri nas v EU so pa cifre bolane.
Pridemo spet na dilemo, da izgleda, da lahko samo proizvajalci, ki so čisto na elektriki, trg premaknejo naprej. Vsi ostali pa držijo neke vrste figo v žepu in se zganejo šele, ko zgubijo tržne deleže.
Ne bo držalo, trošarine in dajatve na štrom so v Sloveniji nizke. Enako so odjemna mesta za polnilnice celo oproščena nekaterih dajatev, ki jih gospodinjstva plačujejo, pa še z EU sredstvi se gradijo. Skratka, cene so navite, ker so lahko - ni prave konkurence.Morda je to cena, ki jo v EU plačamo zato, da smo zeleni (obnoviljivi viri elektrike, nadgradnja infrastrukture itd.)? In jo v ZDA ne.
Peli enkrat enega in bos videl kje je finta.Mene sam to zanima. Zakaj bi drugače preplačal za 10k avto?!?
A ni ravno obratno? Zaradi nas na alterju si sosedje kupujejo nove avte in potem jedo pastete.
Ja, ker se vsak voziš 500km.Dejansko torej nič ne prihraniš z EV.
Cena paštete je nekje od 11€/kg pa naprej. Tako da pašteta ni glih hrana za siromake
dej linkMen so tiste paštete od Argete premium top! Bolje kot biftek sem ugotovil za govejo s tartufi.