2015 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Treba je vzeti v obzir da je alisic komentiral v zivo z dirke tedva pa iz studia.

Ja. Če bi v živo komentirala bi videla bremze.

No, dim sta videla pri rbr-u
evil.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Niko Mihelič "strokovni" komentator je med dirko izjavil zavorni diski in zavorne ploščice so iz enakega materiala kot avtomobili torej karbona
hysterical-1.gif
. Je imel še polno takih cvetk pa sem pozabil. Naslednjič si pišem, če ne bom vmes zaspal, ker je samo za golf komentirat....

No ja ni čist res je pa zelo zelo blizu. Prav lahko se reče, da majo karbonske bremze.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.569
172
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
fak ej, res ste mi umetniki, najprej vam Mirsad ni bil, zdaj so Mirsada skenslali, bi radi Mirsada nazaj. kar ste hoteli, to imate. bemvam nezadovoljno!

dirka je bila zanimiva, me resno zanima, kje bi bil Rajc, če ne bi imel "gumidefekta" na začetku, in če bi se dalo tistim, za katerimi je obstal čisto priključiti do varnostnega avta.

drugače pa kapo dol mlademu Verstapnu, za moje pojme je oddirkal vrhunsko danes. malo me je razočaral Nasr, ampak lahko, da pač ni imel sreče, bomo videli na naslednjih dirkah ...

mi je bila pa zabavna izjava Buttna, ko je začel dejansko dohitevati nekatere pred sabo, če je vse okej, al se kaj čudnega dogaja.
grin1.gif


Ferrari pa očitno lahko v novejši zgodovini zmaguje le, če ga goni Nemec naokoli po progi ...
tongue-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.431
858
113
Ksz

Leona kot komentatorja bi se lahko poslušal, samo Miheliča pa ne morem še iz prejšnjih časov. Deca je dejansko čas pofural. Ališič je vsaj razlagal kaj o ženskah, če mu je zmanjkalo. Ta pa samo blodi.

Tako, da sedaj v miru gledam prenose na ORF. Na tej dirki je namesto Wurza sokomentirala Sussie. Zelo na nivoju.
 

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.650
148
63
Za mene pa ga ni čez Nika Miheliča! In sem res vesel, da je nazaj in točno zaradi njega imam spet veselje za ogled dirke.
cheer.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.302
5.832
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:


Ferrari pa očitno lahko v novejši zgodovini zmaguje le, če ga goni Nemec naokoli po progi ...
tongue-1.gif
Ali pa spagetarji razumejo samo nemško ko jim voznik govori kako se avto obnaša.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.361
9.103
113
Katastrofa od komentiranja. Bolj kot sama porazna vsebina komentarjev me je motila še neuporaba sklanjatev itd. Slovenščina na psu. V glavnem žalost. Mirsad je vsaj živel za tole, se je vedno čutilo,da ga to res zanima. Tale dva pa tam, samo zaradi tistih par fičnikov, da preživita v tem svetu. Tu mislim da je glavna razlika.

Dirka pa v bistvu odlična. Videlo se je, da so pri mercedesu bili kar šokirani, in tisti WTF efekt,ker so bili dejansko prepričani, da se bodo spet sprehodili do dvojne zmage, kljub nespametnim postankom. Ampak temu ni bilo tako.
 

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
383
0
16
Očitno je ferrari naredil velik skok naprej, čeprav je za to, moral odpustiti tričetrt kadra. Drugo leto, bi znali biti konkurenčni za zmago. Zanimiv bo tudi mclaren, ko enkrat porihtajo vse stvari. Letos, pa še vedno mislim, da je mercedes nepremagljiv.
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Da so zajebali s postanki, so vedeli, ,se zgodi.

Po moje je bil WTF efekt, ko Hami ni mogel z novejšimi gumami (sicer res en krog) loviti, kaj šele uloviti Ferrari. Vettel mu ni pustil praktično pod 10s. Mislim, da so že na quali debelo gledali, ko je Vettel zaostal le 7 stotink, rosberg pa cele 4 desetinke, kljub temu da je imel še bolj suho stezo, kot Vettel.

Tudi Raikonnen odlično. Malo mu je pomagal SC, ampak razlika med Rosbergom in Kimijem ni bila tako velika, kot je bila med Kimijem in Masso. Resnično upam, da se Ferrari prebuja.

Torro Rosso pa našolal sestrico. Me zanima, kaj ima Helmut Marko zdaj za povedat...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.304
6.528
113
Vprašanje, če je bil res zajeb s postankom. Bi jim gume zdržale toliko več, kot vettlu? Res je, da potem vettel ne bi naredil takšne prednosti, ker verjetno ne bi mogel mimo hamkota tako na izi, a bi vseeno ostal toliko dlje potem na stezi in bi znal biti razplet ob koncu dirke enak, le bolj na tesno.

Merca očitno jebe stara bolezen, obraba gum v extremnih pogojih, tu je bila največja prednost ferarija.

Je pa lepo videt merca na kolenih, čisto zgubljeni so delovali, tako oba voznika, "komandni zid", vsi...ferari pa na drugi stran kot dobro utečena švicarska ura, še celo postanki v boksih so bili brezhibni, kot RBR pred leti...
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.361
9.103
113
Ni vprašanje, je bil, sej pa si gledal dirko. , poleg časa zgubljenega s postankom je še tukaj čas izgube zaradi prometa. in 5 prehitevanj,za rosbergašenekaj več. Proti fetlu nista izgubila samo 20 sekunda, ampak še vsaj 10 ali več zraven. Toliko ga z zjebanimi gubami v recimo 10 krogih zagotovo nebi.
 
I

Izbrisan uporabnik 474

saj pravim - taktika se zgodi - njih grize to, da je bil Hami nemočen v enakih pogojih. Ko je uspel narediti prednost proti Vettlu, je ta odgovoril s hitrejšim krogom...Razlika se je gibala nekje 2 desetinki vprid enega ali drugega...

Mi je pa ta novi šef Ferrarija všeč .Hladen ko špricer, mrk. Ko je Vettel prevozil ciljno črto, je ostal za pultom, niti trznil ni, dokler ni prevozil črte tudi Kimi.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.304
6.528
113
Kako pa veš da je vettel vozil na max in ne zgolj "nadzoroval" situacijo? Tudi prvih nekaj krogih, ko je hamko moral vozii na polni ni ušel vettlu, kar je zelo zgovoren podatek...
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.361
9.103
113
Kako pa veš da je hamilton vozil na polno v prvih krogih? Kako ti vse veš?

Dejstvo je, da so taktično zajebali, mar bi vsaj rosberga zunaj pustili. Vettel jih je zajebal ker ni šel v 5 krogu v bokse. Rosberga bi pustili zunaj in bi imeli več opcij odprtih, tako pa so podcenjevali vettla. Šli so se na vsak način dvojno zmago na "domači" dirki. Dobili pa prst v rit. Mi je po svoje kar všeč.Laudin pogled je bil priceless.

Hecno je pa tole:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/118285

priznat pa ne, kljub temu da je rosberg imel najhitrejši krog.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.304
6.528
113
Zato ker je taktika na začetku zelo enostavna, čimprej spisdiš naprej prvih nekaj krogov, dokler DRS še ni v uporabi, da potem, ko je omogočen, nimaš problemov z zasledovalci. Ne vidim razloga, da bi kdorkoli, kdajkoli, uporabil drugačno taktiko.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
18.915
1.086
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Niko Mihelič "strokovni" komentator je med dirko izjavil zavorni diski in zavorne ploščice so iz enakega materiala kot avtomobili torej karbona
hysterical-1.gif
. Je imel še polno takih cvetk pa sem pozabil. Naslednjič si pišem, če ne bom vmes zaspal, ker je samo za golf komentirat....

Kaj pa zračni stabilizatorji?
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Tak je opisal zadevo, da še sedaj v Nasi preučujejo.