107cm Plazma 600 EUR

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Raje ima sivino kot črnino, raverske barve, neenakomerno in visoko svetilnost.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlika je v tem, da je slika na LCD-ju zelo ostra, torej se pozna vsaka napaka, plasma je malo bolj ''zamegljena'' in je bolj primerna za TV. Če pa gledaš HD pa je potem ravno LCD bolj primeren.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno tak, v tem neznansko uživam
rolleyes-1.gif

Budalo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če se gleda samo kvaliteta HD slike in nobenega drugega faktorja (antenski signal, cena...) potem na celi črti zmaga Pioneer PLAZMA.

LCD, bo za nepoznavalce vedno zgledal bolje iz preprostega razloga.....ker je svetlejši! To se še najbolj pozna v raznih bigbengih k vse sveti naokol, tam plazma spuši. Pol pa dobiš še kretene od prodajalcev, kateri jih forsirajo na razne dynamic settinge, katere so popolnoma neprimerne za gledanje in barve nikakor niso zadete.

Sicer pa..vsakmu svoje, meni na pamet na pade nakup LCDja....mogoče če bi ga mel samo za igralno konzolo pa še ta bi moral potem bit ultradrag philips.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam LCD in plasmo doma, tak da mi nič ne blešči od trgovine.

Pioneer plasma ja, se strinjam da se poserje na vse ostale, ampak cena je zame rahlo nedosegljiva. Že za moj LCD za 1500€ sem kr fajn stisnil pas
tongue-1.gif

Sej meni je navsezadnje vseeno, kaj imate doma (oz. bolje rečeno o čem sanjate, da bi imeli). Jaz imam pač možnost direktne primerjave plasma/lcd in svetujem avtorju teme kaj naj kupi, razno merjenje ''kdo ima večjega'' in komu barve oranžnovijoličastopisano svetijo v glavo, me ne briga.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
ksz
Sem ravno včeraj gledal en film na 50" plazmi. Pa moram povedati, da sem bil razočaran nad kakovostjo. Film mislim, da je bil predvajan iz Blue-raya.
Drugače pa bi jaz kupil Sony LCD, kateri že imajo DVB-C vgrajen.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Blu-Ray-i so zelo različni. Pravzaprav neverjetno različni. Pri enih so ostrina, kontrasti, detalji "da dol padeš" pri drugih pa nič posebnega. Jih kak odlično narejen navaden DVD skoraj poseka. Zakaj mi ni jasno... Niti ni odvisno ali je film star 8 let ali pa je lanski?? Na tem formatu sem pogledal kolekcijo izposojevalnice ITIVI - cca. 20 naslovov.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fora je mogoče v tem ali je bil film posnet digitalno v hd tehniki ali analogno na film - še vedno je večina filmov posnetih analogno na film.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Ja v to smer sem že razmišljal. Je pa tudi zadnji letnik nekak nepravi? Nisem pa bil pozoren na založnike. Morda je hakelc tudi v sami obdelavi...