...v vojski je bil en Ibrahim, se nas je non-stop ''mimogrede'' dotikal. En večer se je spravil name. Pa okoli ramen, pa kot žensko po prsih,pa.. Nekaj časa sem še jemal kot šalo, potem pa -tema. Ko sem se zavedel, sem klečal na njemu z nožem od jedilnega pribora. Fasal tri dni aresta zaradi pretepa, nož so hvalabogu skrili. Od takrat sem imel mir pred njim. Potem enkrat je pod tušem Slađan pritisnil Sulejmanija...Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pa da ne bo kdo mislil, da sovražim tople... Kje pa, samo s poti naj mi gredo. Oziroma, naj bodo, samo naj ne skovikajo o nekih ''pravicah'' na paradah.
Kaj pa ti hočejo - te kdo šlata za rit, nagovarja k fafingu?
Veš, sem zelo strpen, mogoče preveč. Ampak takrat mi je pa počil film. Glede na to, da sem imel potem mir pred njim, sem po moje ravnal pravilno... Sicer pa, ne sodi, če nisi bil tam. Kot že napisano, buziji imajo pravico, da so. Jaz pa imam vso pravico, da jih ne maram. Če me pustijo na miru, tudi jaz pustim njih. A ni enostavno?Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Normalen človek se zna glede takih zadev zment na kulturen način, brez nožev. Si dovolj povedal o sebi...
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Veš, sem zelo strpen, mogoče preveč. Ampak takrat mi je pa počil film. Glede na to, da sem imel potem mir pred njim, sem po moje ravnal pravilno... Sicer pa, ne sodi, če nisi bil tam. Kot že napisano, buziji imajo pravico, da so. Jaz pa imam vso pravico, da jih ne maram. Če me pustijo na miru, tudi jaz pustim njih. A ni enostavno?Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Normalen človek se zna glede takih zadev zment na kulturen način, brez nožev. Si dovolj povedal o sebi...
Kaj se jim je pa treba ven metat. Naj se gredo svoje fore, ne pa izzivat. In točno to so v Beogradu počeli - izzivali so, pa so že vnaprej vedeli, kaj bo. Zame je to provociranje brez veze in potem jokanje zaradi posledic, in vsi so vedeli, da posledice bodo. Za vsake frike pa res ni treba parade delat. Če pa že delaš, ne jokaj, če te večina ne sprejme. Na silo nikogar nihče ne bo sprejel. Srbjanci pa sploh ne, ko so še sto let za cajtom. Nas "€-payce" (copyright) so že nekako zatrli, pristne balkanske nravi ne bodo tako zlahka.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kaj pa meniš o tem?
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/nUOH7nrVfys"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/nUOH7nrVfys" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Dečki...kaj ste se zdaj spravili na motofrika...saj je povedal, da ga je tip šlatal. Ni mu bilo všeč in ga je skoraj narezal. On je v tistem trenutku izbral tak način. Stvar posameznika in situacije.
Mene bolj zanima kaj je motofrik mislil s tistim "pustim pri miru". A to pomeni, da soseda, za katerega ve, da je istospolno usmerjen, ne pozdravi, ko ga sreča...ali to pomeni, da bi znal npr. na referendumu o istospolnih porokah glasovati proti?
Sprašujem zato, ker izjave tipa "če me pustijo pri miru, tudi jaz njih pustim" se lahko berejo/razumejo tudi tako: "istospolno usmerjeni sicer spolno terorizirajo naključne ljudi in jih hočejo posilit (tako kot Ibro, ki se je pred vojsko morda družil le z ovcami)".
Istospolno usmerjeni ljudje so ljudje, kot vsi drugi. Med njimi se najde tudi kakšen Ibro ali še kaj hujšega verjetno. Vendar to se tudi med 99% ostale populacije.
Želim si, da bi bila problematika nasilja v (tradicionalni) družini deležna toliko (bolje več kot manj) pozornosti, kot ta zanemarljiv odstotek istospolno usmerjenih ljudi, ki se želijo poročiti in urediti življenje kot vsi drugi...
Pedri smo mi in ne oni