1.4 TSI mnenja

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Popust z obveznega ti obračunajo tudi pri kasku. Porsche ti da dodatno na to še 20 % bonusa v prvem letu (za točno številko ne dam roke v ogenj).
Torej če imaš 50 % skonto, ti obračunajo 70 % skonto. a tako kot povsod, tebi kot plačniku, je merodajno koliko boš dejansko plačal (to sam nisem ugotavljal kaj pomeni ta popust za končen znesek).

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Jaz ko sem preračunal za 2 leti, nisem bil čisto nič na boljšem, pa še večjo odbitno franšizo sem imel pri PS. Tako da sem vzel kar enako kot do sedaj.

Preračunaj si za 2 leti, ker drugo leto plačaš polno, pa potem pri kombinacijah tudi glej če imaš odbitno franšizo, vsaj konec 2013 so imeli tako. MOral si vzeti za 2 leti, ker je prvo kao 1%, drugo pa potem polna cena.

Lp,

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ok hvala za vsa mnenja in odgovore, mi bo v pomoč... Odločil sem se da bom šel pogledati tudi Leona... Oba z motorjem 1.4 TSI 122KM.

Ali so kakšne večje razlike v prid enemu ali drugemu, pa pustimo izgled...
Leon ST vs Golf variant

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Leon
+ Naj bi bil cenejši (odpade dokler ima golf 40 let)
+ Na prvi pogled lahko dobiš nekaj dodatne opreme več.
+ Na voljo je sprednja full led varianta, ki je huda za popizdit...
- ... ampak stane jurja
- Nasploh menda ni tako kvalitetno narejen skupaj kot Golf (sklepam na osnovi spletnih revievow, ki vsi pravijo: "je zelo dober avto, skoraj tako dober kot Golf)
Golf
+ paket 40 let
+ držal bo ceno, ker je pač Golf
+/- najbolj prodajan avto v EU, tako da izstopal pač ne boš z njim
- tatovi jih imajo radi
- na tem forumu te bodo imeli za kretena, ker si dal toliko denarja zanj, čeprav bi dobil za xxxxx manj Kio ali Dacio
- na tem forumu te bodo imeli za kretena, ker za ta denar nisi vzel raje 5 let starega BMW ja 5.

Kakorkoli pogledaš, gre v osnovi za isti avto, tako da boš moral peljat enega in drugega, pa ti bo srce povedlo kaj ti je bolj všeč. Treba je vzet v zakup, da švabi nikoli ne bodo dopustili da bi bil Leon boljši od Golfa, kar pač dodaj v končni izračun. Zase sem rekel, da bi moral bit Leon vsaj kaka 2 jurja cenejši od Golfa, da bi se odločil zanj. Ker je bil dražji, se ni bilo prav težko odločit. Sam si pač tale faktor postavi poljubno.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
sigurno je izolacija slabša pri leonu, lahko pa, da bo bolj poskočen

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Izolacija česa?

Zdajle je imel seat vpoklic in so mi na servisu zmontirali dodatno protihrupno zašito, čeprav je bil že prej povsem tih...

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
izolacija notranjosti na splošno - beri: tišina v potniški kabini oz. koliko protihrupnih materialov je vgrajenih na pleh
dobro se ve, da gre nekako takole audi, vw, seat- škoda v VAG grupi
na primer a3 letnik 2005 je bil mnogo tišji kot golf 5, pa sta oba imela enak agregat

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Izolacija česa?

Zdajle je imel seat vpoklic in so mi na servisu zmontirali dodatno protihrupno zašito, čeprav je bil že prej povsem tih...

To je bil vpkolic za novega Leona?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Leon
+ Naj bi bil cenejši (odpade dokler ima golf 40 let)
+ Na prvi pogled lahko dobiš nekaj dodatne opreme več.
+ Na voljo je sprednja full led varianta, ki je huda za popizdit...
- ... ampak stane jurja
- Nasploh menda ni tako kvalitetno narejen skupaj kot Golf (sklepam na osnovi spletnih revievow, ki vsi pravijo: "je zelo dober avto, skoraj tako dober kot Golf)
Golf
+ paket 40 let
+ držal bo ceno, ker je pač Golf
+/- najbolj prodajan avto v EU, tako da izstopal pač ne boš z njim
- tatovi jih imajo radi
- na tem forumu te bodo imeli za kretena, ker si dal toliko denarja zanj, čeprav bi dobil za xxxxx manj Kio ali Dacio
- na tem forumu te bodo imeli za kretena, ker za ta denar nisi vzel raje 5 let starega BMW ja 5.

Kakorkoli pogledaš, gre v osnovi za isti avto, tako da boš moral peljat enega in drugega, pa ti bo srce povedlo kaj ti je bolj všeč. Treba je vzet v zakup, da švabi nikoli ne bodo dopustili da bi bil Leon boljši od Golfa, kar pač dodaj v končni izračun. Zase sem rekel, da bi moral bit Leon vsaj kaka 2 jurja cenejši od Golfa, da bi se odločil zanj. Ker je bil dražji, se ni bilo prav težko odločit. Sam si pač tale faktor postavi poljubno.

To, da jih imajo tatovi radi je ------------- in ne samo -.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
To da se jih največ pokrade, je tudi posledica tega da jih je verjetno največ. Sva šla pa včeraj pogledati enega Leona in je moja rekla da je zadaj tak kot Fiat Croma. In kot nalašč naju potem na cesti izsili ena croma
hysterical-1.gif
Res ima podoben zadek, prej niti pomislil nisem na to...

Nazadnje urejeno: