½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Prosim brez zamere, kar bom napisal, marsikdo se z mano ne bo strinjal. Vsak svobodno nakupuje, ampak jaz menim, da sta Lidl in Hofer trgovini bolj za tiste ljudi, k nimajo ravno najboljših plač/pokojnin. Sem v teh letih veliko različnih izdelkov kupil, rekel sem si ajd probam in vidim in lahko rečem, da ima Mercator, če odštejem tisto njihovo blagovno znamko praktično vso robo zelo dobro, okusna samo cene so pa v tem primeru bistveno višje.

Feferoni iz Lidla/Hoferja so sladki, zadnjič sem v njih našel las
tongue-1.gif
tud paprika
Čokoladni prah-kakav v Lidlu je čist mem z okusom, res zanič
Testenine imajo ves čas sam 2-3 vrste te so mi še nekak vredu
Sladoled bolj mi deluje cukr, v Mercatorju tisti dražji je boljši.

Menim, da se večina ljudi tolaži s tem, da je Mercator zelo slab, Lidl/Hofer pa odlični trgovini, seveda vidiš folk k se pripelje z avtom za 10-20.000 evrov na Lidlov park plac
bonk.gif

Tud Lidlovi neprehrambeni izdelki se hitro pokvarjo, kupil ponev po parih mesecih že v smeteh, kupil dežne škornje so mi razpadl v 3 mesecih, kupil v Hoferju neko elektro zadevo crkne po parih mesecih, v Šparu kupil dežne škornje držal 1 leto.
Jogurte pa tko ne kupujem.

Nekaj izdelkov je identičnih po vseh trgovinah a teh je malo gre vrjetno le za vabo kupcev.

Brez zamere
redface-1.gif
, ampak tko tole je ne rabimo prov posebne trgovine za revne, ker jih že mamo Lidl/Hofer itak pa je pri nas vsaj 1/4 prebivalstva revnega.

Ja pač tako je nobeden te ne sili, da hodiš v te trgovine. Mene pač pri šparu ne vidijo več, ker prodajajo zanič robo, pa še cene imajo take, kot, da bi bilo vse iz zlata. Sploh so se mi zamerili s pomarančami, ki so bile suhe in brez okusa, oglašavane pa kot s super druper cena in skoraj zastonj pa še upokojenci so dobili kao 10% popust(nisem upokojenec). A morajo upokojenci res pojesti vso zanič hrano?

Pa še te njihove interne kartice so podn od podna. Naj raje spustijo marže, kot pa ti nalagajo neko vrednot na kartice. Pri Lidlu in Hoferju tega hvala bogu ni in upam da nikoli ne bo. Pa še na raznih VIP testih ponavadi zmagajo njihovi izdelki lastne blagovne znamke.

Če so res tako zanič kot ti praviš, zakaj potem v teh diskontih nakupujejo ljudje, ki imajo gore denarja in niso niti pod razno reveži?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Uh, nagravžne ko hudič. Zanič so vedno pice, ki imajo testo iz modela (ko jih spečeš so ko neki hrustljavi keks
crazy1.gif
), morajo biti ročno narejene.

A tako, meni so ql mini pice, testo je res tako kot si opisal, ampak mi je to všeč
smile-1.gif

Se pa to prepreči če daš v pečico kako posodo z vodo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
. moko kupiš v mlinu sproti in si kruh sam pečeš. zelenjavo pri kmeu doma... ali če jim res zaupaš na tržnici.

Večina trdi, da je na njihovih stojnicah vse domače. Ko se pojavijo inšpektorji, pa branjevci "domače" zamenjajo s pravo državo porekla; od Italije, Španije do Nizozemske.

evil.gif

Čeprav, z zelenjavo in solato je tako malo dela, da se jo splača imet doma na vrtu. Tudi če si doma v bloku in imaš voljo se da kje dobit kako parcelico in "kmetovat".
V Kranju je Mercator center na Primskovem. Imeli so neko akcijo Vrt al nekaj takega in na policah semenski krompir, izvor: Nizozemska. Vse bi bilo še kolkrtolk normalno (pa že to je vprašanje), če ne bi bil 500m naprej slovenski center za semenski krompir.
bonk.gif

Našega semenskega krompirja, jasno, nikjer na policah.
Beat this.
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
v hoferju majo dobre zmržjene pice, pa so mislim da za euro.. V sparu pridejo 2x več pa so slabšiga okusa..

Nimajo pa več paketa treh margarit za 3€, pa so bile daleč najboljše od vseh zmrznjenih pic. Si dal še kako šunko, gobe itd. gor, pa je bil enak okus kot če bi v picerijo šel...

Kak da nimajo, če sem pa zadnjič še kupil. Ta margarita je res super, samo to sem kupoval.
zmaga.gif

Ta teden jih ni bilo in niti luknje v hladilniku, če bi jih slučajno zmanjkalo. So pa zdaj neke druge, ampak sem že po sliki videl, da so sranje.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Morda bo zdaj kaj bolje, ko bo morala na izdelku biti napisana država porekla.

Lahko poveš kaj več o tem? Napis ''proizvedeno v EU'' ne bo več dovoljen? Najbolj me razjezi, da so vse večkrat napisani samo distributerji in piše gor neki ''Warenhandels Frankfurt'', folk pa tako na finto mečejo, da so kupili nemško robo
tongue-1.gif
Sem glede tega pisal na ZPS, pa itak ni bilo odgovora...

Ja, proizvedeno v EU ne bo več dovolj. (upam)

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Beat this.
evil.gif

Ja dej kwa, če sami sebe ne mormo preživet ( tolk krompirja ne mormo pridelat) pol se ve kje smo. Zemlja pa propada oziroma se po ne več tko tajnih kanalih sprevrača v zazidljiva zemljišča in se na ta račun služi mastne pare, folk pa lačen doma jokca, če ni to abnormalno pa ne vem kwa je.

Podn!

majč

P.S. Če mate kej prod Lidlu pa Hofrju ne vem no a vas siljo v štacune zapravljat, doma mate okol bajte vrt pa motikco v roke pa delat banda lena slovenceljska.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
In kaj je s tem narobe? Ce se najde podjetje, ki je pripravljeno isto ali boljso kvaliteto prodati za manjsi denar (konstantno so njihovi izdelki v vrhu testov) s tem da potrosnik placa manj, je to win win situacija. Pocasi se bodo slovenska podjetja mogla navadt , da delujejo na globalnem trgu, in ce ne morjo konkurirat s ceno, bodo mogl produkte predstavt drugace al pa zapret stacuno in it pocet neki druzga...

Aja ti misliš da smo se včeraj odločili, da bomo nekaj proizvajali in prodajali
grin1.gif

Govorim o zadevi, katere glavna sestavina je borzni artikel in nimaš variante, da dobiš pravo stvar nižje kot je najnižja na borzi. Če je stvar seveda prava in originalna. Ena možnost je, da kupiš to stvar v naprej za kako leto po morda nižji ceni (ampak tega si v Slo ne privošči nihče v tem primeru).
Druga možnost je seveda nakup iz daljnega vzhoda. Na etiketi piše proizvedeno v Slo. Kar seveda drži, le piše ne, da je glavna sestavina (morda) od "tam".

Evo. Okus izdelka? Ko da bi si pes jajce pral.

Ali pa npr. vino iz Italije ali od kod, kjer stane ne vem, 5 litrov 4 eure? Kaj pa to?
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Če pa kdo stiska dobavitelje so pa to lih Merkator,Špar....120+ dnevni roki plačila, super rabati, če hočeš prej denar kot v najdaljšem roku spet rabat, potem rabat za kataloge, rabat za dobrodelne namene (potem se pa sami hvalijo koliko pomagajo), vse na konsignacijo, kar prodajo prodajo...ostalo vrnejo ti pa njim denar, rabat glede na pozicijo izdelka na policah, rabat da sploh lahko delaš z njimi, dodatni rabat na izdelke ki bodo v akciji....in hebeš višjo ceno če na koncu z rabati še skoraj ti njim plačaš da prodajajo izdelke, kar ne prodajo moraš pa še nazaj vzet.....cene pa nabijejo da lahko odplačujejo svoje kredite za meganctre. Ko vidim te pogodbe me kar kozlat prime.

To pa imaš verjetno tisti najhujši razred, kjer jemljete nazaj neprodane izdelke, to je jeba ja. Ampak dejstvo je, da pri naših postaviš ceno in vsaj poskusno vzamejo v prodajo.
Onadva pa niti ne probajo prodajat, ker ne moreš ponudit tako poceni.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
glih v tem je poanta, da tukaj pač ne pridejo zraven razni mutibariči ... glede tehnične robe, pri nas je enih 20 firm ki so vse "zastopnik" vsaka za 30 različnih znamk, pa vsake prodajo par kosov letno, taki mi je popolnoma jasno da nima eni taki verigi kaj ponudit
hysterical-1.gif

Ravno mutibariči so tisti, ki prodajajo slabo poceni robo. Povsod.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citiram iz spama, nanaša se pa na isto temo.

Citat:
Saj ne gre za Lidl - Hofer. V isto bažo lahko vtakneš tudi Merkator in Tuš, brez problema. Vsi zahtevajo od dobaviteljev največje možne rabate oz. "Če ne boš špilal po naše, te pri nas ne bo!"

Bolj je problem, ker smo z 91. letom postali Slovenija, država tretjega sveta, kjer lahko prodaš bp. vsaka možna jajca za najboljšo možno ceno, pa ti nihče nič ne more!

Saj so se naši trudili z raznimi "varstvi potrošnikov" itd. , pa je v bistvu vse izzvenelo premalo domišljeno.

Dejstvo: do razpada Yu smo imeli - sicer majhno izbiro, vendar kvalitetno. Po letu 91. ,(kot bi z nožem prerezal), pa svetovno ropotarnico. Vsa možna jajca so privlekli k nam, brez tehnične podpore in servisov. Cilj je bil več kot prozoren : izropati državo. Sedaj smo obubožani in smemo jesti samo tisto, na kar so nas navajali zadnjih 20 let.

Še celo domače koline so prepovedali! Kao neka prašičja in goveja kuga! Zato da bi nastavljene klavnice dobile zagotovljeno delo.

Pravkar hčerka piše nek spis za domačo nalogo, o domoljubnosti in lepotah domovine, ki bi dala kao jetra na planke za dobrobit naroda itd., (prvotno sem napisal svisli, da bi lepše zvenelo, pa ne!) in sem prav pogret okoli tega!

Pojdite v Hoff. Lidll. Sparr. Merkator. Tuš. ... in jejte tiste Eje, vse je kemično pripravljeno tako, da je 100% slastno. Iz kemijskega stališča najmanjši problem narediti všečen okus. Dejstvo pa je, da če hočeš dobiti za nivo boljšo robo, moraš iti vsaj do Graza ali Celovca. Za tapravo robo pa do prijatelja kmeta, ki spoštuje "tvoje delo, ki ga opravljaš, in prav tako ti zanj!"

Zaradi mene lahko tole naslovite tudi protikorupcijski, saj se je itak ne bo nič prijelo.

... pa žvečite do onemoglosti! Slo že od same ustanovitve naprej ni gradila na kvaliteti, ampak na "neki hlapčevski všečnosti " - zahodnjakom!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Če so res tako zanič kot ti praviš, zakaj potem v teh diskontih nakupujejo ljudje, ki imajo gore denarja in niso niti pod razno reveži?
Ker so pizde,
ker v trgovinah za socijalce nakupuje tudi ves srednji in spodnji del višjega sloja, lahko zaradi velikega prometa nabijajo cene.
Če bi kupovali samo nižji, kot je predvideno, bi bile cene kot v Nemčiji, mogoče celo nižje.
Iz žlehtnobe ste nas zajebali in zaradi vas plačujemo več
10.gif

sramota, niti malo ne daste nič nase in svoj status srednjeslojaški
uf-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Pa sej povsod, edin slovencki si delajo utvare da je to za reveze stacuna...

Ker se nihce ni sel ven iz Slovenije (hrvaska ne steje). AT, DE, Lidl, Aldi v vsaki mali vasi, kot pri nas Merkator... Hm..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Moj je najmanj vreden v celi ulici, pa mi dol visi.

Grem zdaj pripravit za žar z domačim ogljem in ne tistim iz diskonta.

Pa še sreča, da sem nabavil meso v Sparu in ne v Lidlu, tako da ga bom pekel brez slabe vesti, da sem revež.
hysterical-1.gif

a sam delaš oglje?
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ker v trgovinah za socijalce nakupuje tudi ves srednji in spodnji del višjega sloja, lahko zaradi velikega prometa nabijajo cene.

Pa to niso trgovina za socialce, kaj vam ni jasno.
Kako naj se lepa trgovina z ogromnim parkingom, sonči pred vsakim mestom na najlepši parceli, ki še do včeraj ni bila zazidljiva, danes pa čudežno je? Vse to stane.

Za socialce je merkator, ker so tako zakompleksani, da se ne upajo v lidla.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
mogoče bi morali pri hoferju, lidlu spremenit že sam notranji del. Ker jaz ko rem v hoferja se mi zdi kot da prijem v neko skladišče, naprimer spar, mercator pa imata čisto drugače. Mogoče se samo meni zdi..