½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
V Tušu se vsaj da položnice plačat, tak da starejši populaciji ni treba na pošto hodit, ker je Tuš bližje. Meni se to zdi super ideja. Da gredo vrste počasi pa smo velikokrat kar kupci krivi, ko si pol premišljijejo ljudje če bi vzeli še kak izdelek ali pa da naroči prodajalki, da naj nov račun naredi. Seveda pa je kupec car in prodajalka mora ugodit.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kar se tega tiče je zame najslabši TUŠ z ABa točko kjer gluperdoti plačujejo položnice... Čas za malico, dela ena blagajna, folk pa položnice ven... Potem po teženju odprejo še eno blagajno, glej ga zlomka, zopet Aba točko in si na istem... Hitro blagajno pa so opustili... Govorim za največji TUŠ v Ljubljani, na Bratislavski...
Hofer je isti poden, vrsta do konca pa ena blagajna (praktično kar v vseh)... Lidl je boljši, samo da jih 5-6 čaka v vrsti ba blagajni se odpre sosednja...

Enostavno bi jim pustil voziček s izdelki in odšel drugam.
Sam sem doživel primer na bencinski, ko je model plačeval kup položnic, trgovec seveda moral vse ročno vnest, vrsta pa do vrat. Žal nisem mogel oditi, ker sem že imel gorivo v rezervoarju. Sem jim pa dal svoje mnenje, da če so bencinska, naj prodajajo gorivo, položnice so pa za na pošto.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Prodajalci tam žal nimajo nobene moči, pa če jih do jutra prepričuješ, naj prodajajo le naftne derivate.

V Sparu sem videl posebaj avtomat za položnice. Zaradi mene lahko tam en stoji cel dan, itak imam zadnjih 20 let spletno banko v te namene. Trgovina, kjer bi lahko upokojenci to plačevali na blagajni, pa me ne vidi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
S temi položnicami so res tečni - vsi po vrsti. Poleg tega pa so na teh avtomatih (ali pri prodajalkah) provizije višje kot na bankomatih, tak da res ne razumem zakaj bi sploh kdo hotel plačevat tam. Porineš v bankomat in je. Vsaj jaz tako počnem, ker sem izračunal, da se mi spletno banko ne splača imet zaradi par centov nižje provizije kot v bankomatu, bi moral vsak mesec 50 položnic plačat, da bi bil na istem
tongue-1.gif

Glede gužve v Hofru - vrsta se pomika zelo hitro, je pa še vedno prišel še en/ena na blagajno, ko je bila dolga vrsta. Tudi če je nabasano pred blagajnami sem mimo hitreje ali vsaj enako hitro kot v Sparu/Tušu/Mercatorju ko so trije pred mano.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kar se tega tiče je zame najslabši TUŠ z ABa točko kjer gluperdoti plačujejo položnice... Čas za malico, dela ena blagajna, folk pa položnice ven... Potem po teženju odprejo še eno blagajno, glej ga zlomka, zopet Aba točko in si na istem... Hitro blagajno pa so opustili... Govorim za največji TUŠ v Ljubljani, na Bratislavski...
Hofer je isti poden, vrsta do konca pa ena blagajna (praktično kar v vseh)... Lidl je boljši, samo da jih 5-6 čaka v vrsti ba blagajni se odpre sosednja...

Enostavno bi jim pustil voziček s izdelki in odšel drugam.
Sam sem doživel primer na bencinski, ko je model plačeval kup položnic, trgovec seveda moral vse ročno vnest, vrsta pa do vrat. Žal nisem mogel oditi, ker sem že imel gorivo v rezervoarju. Sem jim pa dal svoje mnenje, da če so bencinska, naj prodajajo gorivo, položnice so pa za na pošto.

z izdelki, ne s

[/inkvizitor]

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Enostavno bi jim pustil voziček z izdelki in odšel drugam.

z izdelki, ne s

[/inkvizitor]

d055.gif
.Eh ja, maš prav. Popravljeno.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Še bolj tečno kot položnice, pa je prodaja čikov. Blagajničarka mnogokrat išče zaželjene čike po vseh blagajnah, vrsta pa vse daljša. Upam, da bo za prodajo cigaret kmalu potrebna licenca in dovoljena prodaja samo v trafikah.
evil.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Še bolj tečno kot položnice, pa je prodaja čikov. Blagajničarka mnogokrat išče zaželjene čike po vseh blagajnah, vrsta pa vse daljša. Upam, da bo za prodajo cigaret kmalu potrebna licenca in dovoljena prodaja samo v trafikah.
evil.gif
467716-post_slo.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
evil.gif
467716-post_slo.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz
A ni kupec kralj?
Aha, ko sta dva kralja v vrsti pred blagajno pa je ze tezava

wink-1.gif

Hehe, to je nekako tako kot tista ''dragi nekadilci, če ste se tako borili za prostore brez cigaretnega dima, zakaj potem poleti vseeno hodite na terase in vdihavate cigaretni dim, zakaj ne ostanete v lokalih v čistem zraku?''
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Jaz sem čisto opustil ta bližnji Hofer, ker enostavno vsakič ko pridem notri rabim 1 min da izberem sendvič ali kaj podobnega za malco in 10-15 min na blagajni. Vsekakor ni primeren za hitre nakupe ampak za vozičkarje, ki pridejo iz Murske Sobote 1x mesečno in nabavijo za cel kombi.

To mene tudi moti pri hoferju, lidl je tu neprimerno bolj prijazen, ker hitro odpirajo nove blagajne.

Ampak hofer ima top shit meso, torej nimam druge izbire.

Pa še to je prednost hoferja/lidla...spakiram 2m od vhoda. Medtem ko kak špar, mercator pa moram prehodit cel nakupovalni center, pa že tu gredo minute...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
mater, pa kva vi počnete, da se vam vsaka minuta tako pozna, da ste potem trajno znervirani zaradi tega? Saj jaz tudi raje ne čakam kot da, ampak še nikdar nisem stala na blagajni več kot 5 min (ki so se zdele kot 15, to pa res) in razen trenutnega naveličanja čakanja, ni bilo drugih posledic. v momentu ko sem bila na vrsti, sem na to pozabila in šla nazaj k svojemu življenju. ne vem, kaj bi mi mogle te 3 minute več zafrknit, da bi jih kar naprej pogrevala...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
100% bio mleto goveje meso iz avstrije. Kje drugje se to kupi?

Seveda ne mislim overpriced steakov za "gurmane"...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V lokalni mesnici ki ima meso lokalnega izvora, slovenskega. Brez odvečneganogljičnega odtisa.
Pri lokalnem kmetu, žival 100% domača skozi vse faze, hrana ne vidi druge nečistoče kakor tisto kar pade iz neba... Cena? Verjetno nižja kot pa pakiran 'top shit' v Hofru.
Pa še lokalno gospodarstvo spodbujam...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Najdeš takega lokalnega kmeta v MB ki ima takšno ponudbo 365 dni v letu?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V lokalni mesnici ki ima meso lokalnega izvora, slovenskega. Brez odvečneganogljičnega odtisa.
Pri lokalnem kmetu, žival 100% domača skozi vse faze, hrana ne vidi druge nečistoče kakor tisto kar pade iz neba... .

Pri mesarju te bo nategnu tiktak glede tega, ni ne prvi ne zadnji...

Kar se pa takega kmeta tiče je pa ponavadi že vnaprej vse razprodano, vzet moraš večje količine, plus tega bo cena ponavadi za "prišleke" višja kot pa za žlahto
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za našega mesarja sem prepričan da se ne igra s kvaliteto. Je poznan po dobri robi. Glede kmeta... Res je, ampak ko si enkrat stranka in reden imaš vsakič vrhunsko robo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Mene ne bi imel za rednega, ko bi 2x tedensko želel 0.5kg mletega, svežega
smile-1.gif