Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ksz
Zadnjič sem šel en petek v hpermarket Mečkator z namenom, da kupim mal sadja, sem pa imel po naključju pildek z 20% popusta s seboj..potem sem pa vzel tlf. samsung, (ki sem ga imel namen iti iskat v Big bang)in priložil kuponček. Se je kar konkretno splačalo.
jst govorim o pure irish butter, nevem kaj se dobi od irskega putra dol v slo. Recimo da je kerrygold za zacetek, potem pa kej tazga: http://abernethybuttercompany.com/butter-2/Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In potem to mleko vozijo v hamburg kjer naredijo maslo in ga prodajajo kot irsko?
Disi mi na svizca
In ja, je drugačno od ostalih masel, samo se bojim da zdaj tako maslo narediti tudi iz mleka krav ki se pasejo v saudski arabiji sredi puscave. Sploh ko irski novinarji objavijo posnetek na yt.
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dhP6r2grhGk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
darjan je verjetno mislil samo tega kvazi irskega v lidlu.
Večina irskega masla je odličnega, sem pa 100%, da je naše boljše sploh poleti. Čez poletje bi morali top slo kmeti narest odličen ghee in tistega prodajati čez zimo bolj intenzivno.
http://www.runonfatmovie.com/blog/3-reasons-i-do-not-eat-kerrygold-butter
Pa ti čisto slučajno misliš, da je na kakšnem drugem forumu drugače?Citat:
Uporabnik noker pravi:
Tako kot je Alter naj forum daleč na okoli. Če že ne v svetovnem, pa vsaj v evropskem merilu
Če želim nasvet, kater avto naj kupim ... grem gledat na Alter.
Če želim nasvet, kater telefon je najboljši ... grem gledat na Alter.
Če bi se hipotetično želel včlanit v kako stranko, bi prišel po nasvet ... kam že? Aja, na Alter.
Če želim nasvet, kje je 10 dek kofeta najcenej ... ma, grem spet na Alter po nasvet. Torej, ni da ni.
Torej, vse kar mora človek imet, je dostop do Alterja.
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:
O tapravem "putru" tako ali tako nimaš pojma!Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kako je lahko maslo x boljše od masla y ? več česa je lahko ? maščobe ? voda ? okus razumem, da je lahko različen pri vseh mlečnih izdelkih. ampak maslo pa mleko ?
Očitno je lahko.
Kupi mercator puter, ga daj v hladilnik in isto naredi s hoferjevim (btw nagrajenim za ZPS). Potem zjutraj vzemi vem oba in hoferjevega boš lahko lepo mazal na kruh, imel bo dober okus. Mercatorjev se bo lomil po kosih ko da je iz stiropora. ne morš namazat, če ga vzameš direkt iz hradilnika. okus pa tud bolj tako-tako.
[cenzura] a misliš da se zmišljujem
Tisto maslo, ki ga naredim doma iz smetane, ki jo zberem, ko posnemam mleka iz sosednje kmetije, se tudi reže v koščkih, ko je primerno hladno. Da je mazavo je treba dodati nekaj, čemur se ne reče ne maslo, ne "putr".
Pravo maslo se pozna samo po okusu. Kupi enkrat Planikinega, pa ti bo približno jasno!
P.s. Planikinega ne dobiš za 1€ in malo drobižka!
Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:Vsi vozimo BMW-je, Audije in kar je še te šare, jemo v najboljših restavracijah, kupujemo v butikih unikatno robo, ... Resnica pa je kripa z zlizanimi gumami, navadna salama, GSO paradajz, solata, soja, kruh, ki bi ga vrgli v smeti, če mu ne bi znižali cene, kitajska roba iz nekih štacun s tremi črkami, ...
(tri pike so dovolj)
Za pripravo mačke priporočam dva pora, eno čebulo, korenjček, rožmarin in malo popra!Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ksz
Joj, kakšno zganjate, ko sem še mela dnarja dost za zapravljat, sem vedno kupovala najdražji puter, niti ne vem, kaj je že bil, ene tuje vrste, in sem mislila, kako je dober, najboljši. Je bil, seveda, za kile
Po par letih dozorevanja lahko povem, da mi je puter pač puter, od njega se redi, če pečem, kupiim evrospinovega (tudi nemški), ker je najcenejši in je ravno tako dober za potico, za namazat pa itak rabiš mikrovalovko, pa mi je vsak OK. Čez gre itak marmelada
Seveda pa sem jedla tudi doma narejenega, a ga ne bi več, ker mi ne potegne
Sem pač nezahtevna potrošnica.
...prokleta mačka, vse črke v mi je požrla, da jih moram ečkrat tipkat......
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Če ne znaš prebrati pik, so ti tudi tri dovolj!Citat:
Uporabnik Sine370 pravi:Vsi vozimo BMW-je, Audije in kar je še te šare, jemo v najboljših restavracijah, kupujemo v butikih unikatno robo, ... Resnica pa je kripa z zlizanimi gumami, navadna salama, GSO paradajz, solata, soja, kruh, ki bi ga vrgli v smeti, če mu ne bi znižali cene, kitajska roba iz nekih štacun s tremi črkami, ...
(tri pike so dovolj)
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ksz
Joj, kakšno zganjate, ko sem še mela dnarja dost za zapravljat, sem vedno kupovala najdražji puter, niti ne vem, kaj je že bil, ene tuje vrste, in sem mislila, kako je dober, najboljši. Je bil, seveda, za kile
Po par letih dozorevanja lahko povem, da mi je puter pač puter, od njega se redi, če pečem, kupiim evrospinovega (tudi nemški), ker je najcenejši in je ravno tako dober za potico