½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Saj smo to že vse pokomentirali in že zdavnaj prišli do zaključka, naj vsak kupuje tam kjer mu paše. Torej, kaj je tukaj še za pokomenitrati?
Zdaj boste še kupce enih in drugih analizirali, "Hoferjevci" so socialno ogrožene zgube iz roba družbe med katerimi mnogi vseeno (na puf seveda) vozijo zelo drage avtomobile, "Mercaterjevci" so pa bogatunska elita, ki si privošči prestiž in vrhusnko kakovost po nesramnih cenah pa čeprav se tja pripelje s podrtim Cliotom, ker ne želi, da bi se videlo kako bogat je.
hysterical-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Opevanje velekakovosti in najnižjih cen iz diskontnih trgovin je ok?

Ni OK! A to kdo počne?
Sem pa jaz mnenja, da na splošno ni neke razlike med kakovostjo izdelkov v mercatorju ali Hoferju. Je pa velika razlika v ponudbi. Hofer nima mesnice in delikatese, je vse pakirano, zato je jasno, da ne moreš vsega kupovati samo v Hoferju. Pa tudi sicer je izbor izdelkov v Hoferju ali Lidlu zelo omejen. Se pa v teh dveh trgovinah vseeno tudi kaj dobrega najde kar drugje ne dobiš.

Mimogrede moja najljubša trgovina ni Hofer
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Se strinjam z nekom, ki je napisal da se orodje kupuje tam kjer se orodje prodaja. Makita v Merkator tehniki in ne v merkatorju verjetno;)
Lidl/hofer/bau/obi znamke orodij so za en drek, pa kakor koli obrneš!
Mene Lidl/Hofer pač ne vidita.
Zakaj?
1.) Ker mesa, pač nimajo dobrega (kupil enkrat zidak, namesto mesa). To kupujem v leclercu.
2.) Mlečne izdelke kupujem v leclercu (predvsem mleko, ko je v akciji). Jogurtov ne kupujem.
3.) Dosti stvari v Merkator diskontu pred domom
4.) Ne kupujem sladkarij in ostalo slano sranje.

Torej nisem njihov profil kupca.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Jaz sem iskal tocno dolocen model tvja, rečmo da je to model sbh700500. Vtipkam v googla, prelistam VSE in na koncu ga najdem v leclerku za celih 100 ceneje kot kjerkol drugje. Isto zraven solate. Kje bi ga ti vzel?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Jaz sem iskal tocno dolocen model tvja, rečmo da je to model sbh700500. Vtipkam v googla, prelistam VSE in na koncu ga najdem v leclerku za celih 100 ceneje kot kjerkol drugje. Isto zraven solate. Kje bi ga ti vzel?

Kot jaz razumem, ga Resolver, samooklicani apostol racionalnosti, ne bi vzel v Lecleru, ker tam tudi solato prodajajo.
Najhuje je pa, ko je treba natočiti gorivo, ker samo še na samopostrežnih črpalkah ne prodajajo zraven sladoleda
frown-1.gif

Če je pa majo sladoled, je pa gorivo bolj švoh
grin1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Se z z nekaterimi strinjam, Hofer/Lidl, sta bila na začetku kariere med najcenejšimi, ampak te cepc* si skoz leta dvigoval cent za centom cene in sedaj je že tako daleč, da če primerjaš s Šparom je razlika v končni ceni cca 10%, če je nekdo upokojenec pa se mu Hofer/Lidl sploh ne splača. Mercator ima vsak četrtek 10% popust za upokojence, sam kaj nam to nuca, razen če je kdo v družini med penzionarji.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48

Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Mogoče pa nisi znal poiskat...
Jaz sem tv šel isnat v tujino za 500€ ceneje, kot kjer koli pri nas
evil.gif

Najdeš kak izdelek, ki je tudi tam kdaj ugoden. Jaz elektroniko praviloma kupujem v tujini preko neta, tudi belo tehniko, kopalniško opremo. Kupim pa iz trgovin, ki tržijo tehniko in ne hrano.
Tudi pri nas najdeš tehnično trgovino, kot je comshop, ki je nerazumno drag
bonk.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ej dej me razsvetli kako se isce; konkretno mas ime proizvanalca recimo lg in model abc10050c. Je iskalni niz "lg abc10050c" dovolj da vpisem v googla? Al bi ti se kaj carobnega dodal zraven? Mogoce besedo price. Ce je se kaj prosim povej...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:

Mogoče pa nisi znal poiskat...
Jaz sem tv šel isnat v tujino za 500€ ceneje, kot kjer koli pri nas
evil.gif

Mogoče se pa nisi znal pogajat.
Pri tehničnih stvareh sem opazil, da se tisti, ki so na kakšnem idealo najcenejši, redkokdaj še kaj pogajajo. Pri nas se pa lahko praktično povsod še meniš. Če gledaš samo objavljene cene, lahko vse kupiš zunaj. Če pa ti ni škoda maila, telefona (in, jasno, tudi nekaj časa) se te razlike zelo zmanjšajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Se strinjam z nekom, ki je napisal da se orodje kupuje tam kjer se orodje prodaja. Makita v Merkator tehniki in ne v merkatorju verjetno;)

Ne, v živilski trgovini mercator, oz tisti taveliki mercatorji, kjer je vse od A do Ž, kjer je tudi oddelek tehnike. Lahko recimo 20% na izdelek rukneš gor, ko imajo kuponček, kar v tehniki ne moreš.

Ali pa recimo. V hoferju so imeli akcijo Karher izdelkov, a so zdaj ti izdelki slabši, kot karher ki se prodaja v bauhausu? Logično pa je, če imajo garnituro izvijačev za 1€, da ne bodo ti na nivoju unior orodja. Ampak to ne pomeni da je vsa roba krš.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Tudi makita ima slabše modele...pa če iščeš točno določen model orodja, je vprašanje če ga boš tam dobil. No recimo modrega boscha ne boš tam dobil, tudi ne v bau in obiju, ker ne smejo prodajati 😉
Če ti tam ustreza model, in je odlična cena valda da kzupiš, saj nisi nor da ne bi uaradi principa.
No jaz, ko sem orodje kupoval sem drugje vedno ceneje dobil, saj se je vedno dalo zdilat za ceno. Pa to so trgovino ki nimajo običajno internetno ponudbo. Ti znajo dejansko svetovati tudi kaj kupit.
Zanimivo, da tudi bau trgovine nimajo dosti izbire orodja, samo veliko proizvajalcev in dva modela enega orodja, pa še dobivijo ti ga ne načeloma.
Jaz orodja (svedre, bite,..) kupujem v trgovinah kot so merkur, kakšne rezkarje v lestroju, vrtalke, flekcarce pa v inselt, proficenter.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
5 let garancije na elektro robo, menjave brez težav.

Mava s fotrom nekaj workzone robe in deluje BP, uporaba je pa verjetno celo več kot 90% amaterjev, ki kupi to robo za doma.

Rad imam kvalitetno robo samo makito imet doma in to toliko kosov kot se jih rabi? No way.

Pa zgoraj je en pisal o mesu. Če ni domačega piščanca, kupujem izljučno samo Lidlovo perutnino, ker je xyz krat boljša kot od naših carjev, kjer je notri 1 dcl vode že v paketu. Kupite enkrat mini file pa primerjajte lidl/PP/pivka koliko lepše je izrezan od Lidla in brez krvnih ostankov, ki so pri perutnini velik NE in je treba odrezat.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz pa sem mnenja da raznih workzonov ne bom uporabljal, ker se mi ne splača. Ker kar dosti za hoby delam in je bolje, da čez celo obdobje dobro dela in be čez celo obdobje slabše.
Lahko mi pa ratložiš kako lahko modra bosch z 10,8V in samo kilska stvarca poje 18V lidl/bau varianto? Zdaj ne vem kako je pri teh workzonuh izmenljivost baterij med ostalimi stvarmi. Jaz tako recimo kupujem določene stvari samo bare tool varianto, ker baterije pašejo gor če ima isto voltažo (isti proizvajalec z istim proizvajalcem valjda).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, pa plačal si ga po polni ceni, da si izkoristil razliko si moral priti tja še enkrat. Kar je, milo rečeno, nateg. Če oglašujejo najnižjo ceno potem to pomeni da bom dejansko na blagajni plačal to ceno ne pa da mi turijo neke kartice zvestobe, bone, nalepke in ne vem kaj še vse.
Leclerc je brez te nategancije čisto povprečno drag (ni ravno ugoden), se ne razlikuje bistveno od ostalih...