Zwift

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
945
124
43
select 1 from dual;
Jaz sem tudi med tistimi, ki imajo bazen pod sabo po uri vožnje, čeprav imam 2 ventilatorja (1 od strani in en frontalno) in odprti obe okni. Pozimi še nekako gre, se pa spravim na trenažer tudi poleti, ko drugače ne gre in takrat je pekel (kljub prenosni klimi). Ampak je pa pravi Heat training :p , ki je sedaj tako popularen pri projih....

Še moja zadnja vožnja... Imam pa 10kg več kot ishtar007 , po drugi strani sem pa kot MrDaco že preblizu abrahama :rolleyes:
1764825352002.png

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.902
1.343
113
Iz česa pa potegnete te podatke? Vidim, da imate vsi "isto" tabelo...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.750
1.395
113
Jaz sem tudi med tistimi, ki imajo bazen pod sabo po uri vožnje, čeprav imam 2 ventilatorja (1 od strani in en frontalno) in odprti obe okni. Pozimi še nekako gre, se pa spravim na trenažer tudi poleti, ko drugače ne gre in takrat je pekel (kljub prenosni klimi). Ampak je pa pravi Heat training :p , ki je sedaj tako popularen pri projih....

Še moja zadnja vožnja... Imam pa 10kg več kot ishtar007 , po drugi strani sem pa kot MrDaco že preblizu abrahama :rolleyes:
Poglej priponko 102668
Že zdaj na intervalih ?
A ni malo zgodaj?

Jaz imam "posezonsko pavzo" in prav paše malce ne gonit , ampak jo bo treba končat ker se razvadiš. :D

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
945
124
43
select 1 from dual;
Že zdaj na intervalih ?
A ni malo zgodaj?

Jaz imam "posezonsko pavzo" in prav paše malce ne gonit , ampak jo bo treba končat ker se razvadiš. :D
Eh tole je under-over Z2 trening, da si poizkusim malo dvignit Z2 strop. Sicer je to malo velika razlika 6x(5min@280W+5min@215W), ker drugače delam tam 2x6x(2min@245W+2min@255W+1min@260W).

Drugače je sedaj večinoma Z2+Z1 in 1x na 10 dni nekaj Z5.

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.684
2.281
113
Pomurje
Zakaj nizka kadenca?
Vcasih smo se okrog 100 gibali.
So tudi tukaj kakšne spremembe napram kolesarjenju izpred 20 let?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.968
844
113
www.jernej.org
Vsak ima svojo preferenčno kadenco. Profesionalni kolesarji pa (kolikor vem) ciljajo na 95 povprečno. Na treningih nekateri sicer še vedno trenirajo z nizko kadenco (tudi 60-70).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.902
1.343
113
Radovan46 iz kje si pa ti dobil tole tabelco?

Jaz sem pa zdaj dodal ventilator in je prav fino... :cheer: Se moram sedaj spravit eno konkretno furo naredit, da vidim kakšno bo počutje po dobri uri...

Radovan46

Pripravnik
6. mar 2025
38
18
8
Iz zwifta v brskalniku pod my feed.
Pa še nekaj ugotavljam. Moram si podložit prvo kolo, se mi zdi da sem malo bolj naprej nagnjen kot v položaju na cesti. Nisem pa meril, je možno da je vpetje na trenažerju višje kot z obročem?

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.385
273
83
Kot napisano zgoraj: prednje kolo se vedno podloži. Imaš ogromno različnih variant tega:
1765435730277.png

Radovan46

Pripravnik
6. mar 2025
38
18
8
Točno takega imam naročenega, čakam še da pride. Očitno za "reklame" ne uporabljajo tega, ogromno videov in slik je narejenih brez tega.. pa nisem bil prepričan če je res potreben.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.902
1.343
113
Evo, malo obudim temo...

Dober mesec furam z ventilatorjem, razlika krepko očitna. Na črni petek sem si vzel Wahoojev KickrHeadwind. Na koncu sem se zanj odločil le zato, ker je bil po podatkih tišji, kot ostali, ki sem jih gledal. Sicer vsi te dB skrivajo. Funkcija HR pa je super. Pa vzel sem še njihov cenejši JetBlack pas, sestavljen pa bolje kot Garmin.

Sedaj, ko uporabljam ventilator tudi nimam več težav z balanco. Se pravi, sedaj imam četrto (vsakič poslali novo brez kompliciranja). Luže z ventilatorjem ni več, čevlji tudi bistveno manj mokri in jih lahko že uporabim naslednji dan zjutraj, četudi sem fural prejšnji dan popoldan... Prej sem pa tlačil in menjal cajtung ter nosil v kurilnico. Itak pa obvezno brisača čez balanco, da ja hudič ne crkne od švica...

Pa sedaj ko sem gradient premaknil na max (tovarniško je na sredini), da je naklon realističen, ugotavljam, da so "podatki" hudo realistični. Se pravi, uporabljam isto prestavo kot zunaj ob enakem naklonu, hitrost tudi štima, itd...

Aja, pa sedaj bom malo k Rouvy-ju skočil pokukat... Da primerjam Krvavec, realno vs. virtualno...

MrDaco kako gre kaj tebi? Vztrajaš?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.697
7.809
113
Evo, malo obudim temo...

Dober mesec furam z ventilatorjem, razlika krepko očitna. Na črni petek sem si vzel Wahoojev KickrHeadwind. Na koncu sem se zanj odločil le zato, ker je bil po podatkih tišji, kot ostali, ki sem jih gledal. Sicer vsi te dB skrivajo. Funkcija HR pa je super. Pa vzel sem še njihov cenejši JetBlack pas, sestavljen pa bolje kot Garmin.

Sedaj, ko uporabljam ventilator tudi nimam več težav z balanco. Se pravi, sedaj imam četrto (vsakič poslali novo brez kompliciranja). Luže z ventilatorjem ni več, čevlji tudi bistveno manj mokri in jih lahko že uporabim naslednji dan zjutraj, četudi sem fural prejšnji dan popoldan... Prej sem pa tlačil in menjal cajtung ter nosil v kurilnico. Itak pa obvezno brisača čez balanco, da ja hudič ne crkne od švica...

Pa sedaj ko sem gradient premaknil na max (tovarniško je na sredini), da je naklon realističen, ugotavljam, da so "podatki" hudo realistični. Se pravi, uporabljam isto prestavo kot zunaj ob enakem naklonu, hitrost tudi štima, itd...

Aja, pa sedaj bom malo k Rouvy-ju skočil pokukat... Da primerjam Krvavec, realno vs. virtualno...

MrDaco kako gre kaj tebi? Vztrajaš?
Oj.

Seveda vstrajam. Samo jaz nisem tak profi kot ti. Vsak dan ali vsak drugi dan, da se prešvicam. Od novembra ko sem nabavil, do danes sem prefural 450km, po Kinomapu, kolo kaže skoraj 100 več. Verjetno kinomap upošteva kao prestavna razmerja v hrib in ob enakih vrtljajih z povišano močjo izračuna krajšo razdaljo. Max strčni utrip se mi je dvignil iz 150 na 160. Skratka, fajn mi je in z užitkom grem v klet, na svojo uro miru.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.697
7.809
113
Včasih grem dol tam okoli 19te ure, od zadaj naštimam 24ur, poslušam poročila, na zaslonu pa kaka zanimiva proga. Pa ura mine kot šus, potem pa ravno pod tuš. Ni mi žal vsakega evra.