Cca. 10 dni nazaj, za vikend, sva šla s hčerko na opoldanski spanec. Ko sem že ležal, je prišla zraven še punca, ob kateri je tamala začela skakati po postelji. V določenem trenutku se je vrgla nazaj in z glavo zadela moj nos in mi ga poškodovala z udarcem od strani. Od tam, kjer se neha nosna kost (približno na 1/2 poti), pa do vrha nosu, je zavit v mojo levo. Ne pretirano ampak opazno in to tudi opazim, če z levim očesom zamižim in z desnim pogledam nos.
Po poškodbi sem šel do ZD Domžale do urgence, ki je še edina delala, kjer mi je zdravnica pretipala in ker ni bolelo in ni škrtalo, je rekla, da nos ni zlomljen in da bo šlo v cca. 10 dni nazaj.
Zdaj je 10 dni mimo, moj nos je pa še vedno zavit v levo.
Očitno ni bil zlomljen, ampak, kaj pa je bilo, da je zdaj zvit? Kakšen je medicinski termin za to?
Kaj lahko pričakujem če bi rad, da je nos nazaj poravnan? Tukaj mislim postopek korekcije.
Edit: Sodelavec mi je ravnokar razložil, da je ta del, ki je zvit, da je to hrustanec. Torej, ni poškdovovana nosna kost ampak hrustanec ni naravnost dol ampaj je zvit v levo. Je zaradi tega poseg kaj manjši?
Hvala za odgovore!
Po poškodbi sem šel do ZD Domžale do urgence, ki je še edina delala, kjer mi je zdravnica pretipala in ker ni bolelo in ni škrtalo, je rekla, da nos ni zlomljen in da bo šlo v cca. 10 dni nazaj.
Zdaj je 10 dni mimo, moj nos je pa še vedno zavit v levo.
Očitno ni bil zlomljen, ampak, kaj pa je bilo, da je zdaj zvit? Kakšen je medicinski termin za to?
Kaj lahko pričakujem če bi rad, da je nos nazaj poravnan? Tukaj mislim postopek korekcije.
Edit: Sodelavec mi je ravnokar razložil, da je ta del, ki je zvit, da je to hrustanec. Torej, ni poškdovovana nosna kost ampak hrustanec ni naravnost dol ampaj je zvit v levo. Je zaradi tega poseg kaj manjši?
Hvala za odgovore!
Nazadnje urejeno: