Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:Torej bi ga izbral pred Cooperjem? Meni sta po obliki nekje tam-tam. Kako pa je z voznimi lastnostmi in kvaliteto izdelave napram Cooperju?
Obliki sta res precej blizu, vsaj sprednji konec, najbrž zaradi oblih linij in okroglih žarometov. Glede kvalitete izdelave bi se dalo razglabljati, čeprav so se italijani tokrat zares potrudili (kar je vidno tudi pri ostalih modelih). Če boš iskal, boš gotovo našel kakšnega črička in luft med plastikami, ampak vse to odtehta zares lep dizajn in dobra ergonomija. Pelje se zelo dobro, tud v kak ovinek ga je užitek malo pritisnit in se prav nič ne upira. Skratka men je zelo kul avtič.
Spet po svoje mini ravno tako ponuja obilico užitkov v vožnji (igrača in pol) in je bolj dovršen na določenih področjih, no, sej konc koncev gre za "premium" malčka.
Jaz bi se odločil za 500-ko, ker mi je enostavno bolj všeč, ostalo mi je tam-tam, kajsvtem, da ti nek občutek, ki ti ga mini ne (oz. kakor komu, no, je res, da ima tudi mini svoj karakter), čeprav je mini tehnično boljši in kvalitetnejši avto (se vidi, da imajo bavarci prste vmes). Najraje bi imel kar oba
!
O ceni bi se res dalo razglabljat, ker sem tudi jaz po tihem upal, da bo avtomobil dostopnejši, tako kot prejšnji "fičo" (ajd dobro, pri nas je bla zastava 750). Tudi meni se zdi malo pretirana, saj je v nekaterih primerih razlika v ceni med konkurenčnimi avti zares velika, kar vsekakor ne bo v prid prodajnim številkam 500-tice, sploh ker večina ljudi za fiata enostavno ni pripravljena plačat toliko denarja.
Tukaj imaš še nekaj zanimivih testov in primerjavic
:
Fiat 500 vs rivals
Fiat 500 vs Suzuki Swift vs Toyota Aygo vs Ford Sportka vs MINI Cooper D
in pa seveda
Google...