ZUNANJI TRDI DISK

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ja, to že, samo ne veš, do katere velikosti particij je sposoben tvoj avtoradio prebrat
tongue-1.gif

Kot prvo ne verjamem, da imaš preko AR dovolj napajanja, da bi disk poganjalo. Kot drugo, je sploh že kdo probal vstaviti ključ z večimi particijami, ker pomoje AR sam od sebe ne ve na kateri particiji imaš ti glasbo, izbire particije pa tudi verjetno ni?

Sicer pa ne vem, kako ti kakšne 4 ali 8 gb glasbe ni dovolj za v avto. Imaš lahko 2,3 ključke pa je bolj praktično in verjetno še ceneje.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Pa zakaj ste se vsi obesli na avtoradijo,....saj sem napisl tudi da zadeva ne dela niti na prenosnem DVD. Vem da je 8GB več kod dovolj za MP3,....pa ni v tem point,...pač je bila ena od idej, da imaš zadevo v avtu na kateri imaš shranjene tako MP3 komade kot tudi DVD filme.

V kolikor imaš avtoradio, ki ti to podpira.

V avtu imaš nameščen prenosni DVD play-er, na katerem ti otroci gledajo risanke med daljšim potovanjem in bi lahko imel vse na enem disku in ne na kupu CD-jev in DVD-jev.

WD USB disk pa nima možnosti dodatnega napajanja, tako da glede dodatnih kablov ni možnosti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če napišeš točen model avtoradija in DVD plejerja, lahko mi preberemo navodila.

A se disk sploh zažene, ko ga priklopiš ? Primerjaj s kakim PC-jem, kjer deluje.

Nazadnje urejeno:

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Ja disk na računalniku normalno dela,...to ni problem,

Saj tudi USB ključ na DVD deluje b.p.,....samo me je zanimalo če obstaja varianta da imaš prikloplen prenocni disk namesto ključa.

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
glede vibracij v avtu ni ravno optimalna rešitev navadni disk-ssd jeprihodnost zaenkrat še na žalost dragaLPWWY

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Verjamem da je prihodnost, samo glede cene in kapacitete je pa še tudi samo prihodnost

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik furby pravi:
Pa zakaj ste se vsi obesli na avtoradijo,....saj sem napisl tudi da zadeva ne dela niti na prenosnem DVD.

Zakaj? Ker je avtoradio in prenosni dvd glih eno isto sranje. Pa brez zamere.

Noben od njiju ni nek biser od PCja in vprašanje, kako je rešeno z gonilniki. Oziroma bolje rečeno, ne moreš vedeti, kako je narejena posamezna naprava, lahko da ima resen operacijski sistem (xp, linux), ampak spet, ne veš. Zato pa je edina varijanta da poizskusiš mojo metodo, da preverjaš kako velikost particije ti bo naprava še preživela. Verjetno pa bo vidna samo prva ja.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Na mojem Philips Home Cinema mi v navodilih NATANČNO piše da USB vhod podpira le USB ključke, ne pa ZUNANJIH DISKOV na USB priključku (razlog je kapaciteta in branje vsebine).

Po moje je tudi pri tvoji opremi isto.

PS: Sem vseeno poskusil moj 320 GB WD pa mi ga ni prepoznalo.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Vem, da ne bere,.....samo me je zanimalo če obstaja kakšna možnost, da pa bi vseeno bral.

Kaj pa vem, da se bi naložil kakšen program, codeki,....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Reševanje problemov:
korak ena : ugotoviš vzrok problema
korak dva : odpraviš vzrok

Pri tebi ne vemo, ali je vzrok prevelik disk, napačne particije, nepodprt filesystem, slabo napajanje ali kaj tretjega.

Čeprav za večino teh vzrokov smo ti že povedali možne rešitve.