Žrtev na cestninski stezi

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kake teorije tu slišim...eni krivite posledično državo, ker ni odstranila hišk, drugi sam sistem vinjet, spet tretji omenja dobre odvednike...
bonk.gif

Kriv je sam voznik in nihče drug! Zakaj ni videl že vsaj 160m označbe za cestnino in posledično zmanjšanje hitrosti na 100kmh, nadalje par 10 metrov pred samo cestnino označbe na tleh in obstrani in spet zmanjšanje hitrosti na 60 kmh, na koncu pa še rampo....ali je bil na smrt pijan, ali pa zasanjan....v glavnem kriva je samo njegova. Pika.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
To, da Italijani hodijo dirkat k nam, tudi jaz potrdim. Za vikend pojdite na izlet po Posočju, pa boste doživeli marsikaj.

Kar se pa tiče tele mone, ki se je zabila v rampo, pa samo
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer pa kar se ramp tiče; včeraj sem na cestninski na Dobu videl cliota z ljubljansko registracijo z razbito prednjo šipo ter starega ateta in mamo, kako se menita z blagajnikom/-čarko ob cestninski hišici. Kaj se je zgodilo, ni treba ugibati.
smirk-1.gif

Pač eni niso za na cesto in temu primerne so posledice.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Če bi res tako močno priletel bi padel z motorja že v trenutku naleta na rampo ne pa da je ostal na motorju.
Ne bo držalo.

Citat:
Uporabnik dsf pravi:Prepričan sem da se je že vsakemu izmed nas v teh letih zgodilo da smo prevozili rdečo luč ne da bi jo videli, pa čeprav bi jo morali.

Ne se nam ni.

Citat:
Uporabnik dsf pravi:Meni se je zgodilo da sem spregledal avtobus, na srečo brez posledic....... Je pa res da imam izpit dlje kot nekateri štejete let
Potem bo bržčas treba vrniti izpit, ker ti gre na slabše.

In ja, tumast makaronar je spregledal znake, znakce, cestninske hiše in še rampo, mogoče je bil slep?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:Prepričan sem da se je že vsakemu izmed nas v teh letih zgodilo da smo prevozili rdečo luč ne da bi jo videli, pa čeprav bi jo morali.

Ne se nam ni.
No ja, večini se nam je.

(pa se še kdaj zgodi ...
redface-1.gif
)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ko se ti bo zgodilo prvič kar mirno vrni izpit, zase vem da stanje ni kritično

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
In to po možnosti ko se je zadnjih 20 minut vozil 40-60 zaradi del na cesti...
bonk.gif

Vozil se je samo minuto od meje do cestninske bajte in itak ni uposteval predpisanih hitrosti !
Kaj sele,da bi uposteval ostale prometne znake in oznake na cestiscu !

Pred vsako "cestninsko postajo" so znaki za postopno znizanje hitrosti in talne oznacbe za 40km/h in nad bajtami je oznaka za katero vrsto prometa je kateri pas !!!!!!
Ce bi se drzal vsaj ene od teh pravil bi bil ziv:
1. ce bi peljal po levemu pasu -pa tudi ce 150km/h skozi cestnino !!!
2. ce bi peljal 40km/h in zadel v rampo na desni !!! (OK-bi utrpel nekaj poskodb)

Nasploh pa je brezveze komentirat Italijane - eni hodijo dirkat na nase ceste (manjse kazni) drugi pa pohajat 30km/h in ustavljat za nepreglednimi ovinki,na mostovih in se slikat (Guarda Mario-che bello)
10.gif

Pod zadnji odstavek se podpišem ..... se mi je zgodilo da sm po celi soški (pa tud po sabotinski) vozil 30 do max 50
jezen.gif

in italijani bojo zarad nas zapiral meje, in stržje nadzore po cestah kjer dost slovenci vozmo majo ....
bonk.gif

jst bi italijanom ob vikendih prepovedal vstop v našo državo ...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
naj dajo več policije na cesto pa je, ne policija bo jemala denar lastnemu narodu namesto, da bi tujcem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Žalostno, zakaj za hudiča ne podrejo teh cestnin oziroma odprejo cesto tako da ne bo ovir za avtomobile/motoriste ....

Če bi vedel kolk tam pokasirajo z radarji bi ti bil odgovor jasen.

Bodo prej še kakšno novo cestninsko postavili + omejitev 40 + radar, €€€ , kot pa da bi stare podrli.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:

Ne se nam ni.
No ja, večini se nam je.

(pa se še kdaj zgodi ...
redface-1.gif
)
Ja, poznam to ... Jebiga ...
smirk-1.gif

Kot sem nekoč že napsial: vsaka 500. vozniška odločitev je (tudi pri odličnih voznikih) napačna. To v povprečju pomeni, da na skoraj vsaki vožnji kiksneš. Na srečo je večina takih, da sploh niso opazne. Ampak že po statistiki tu ali tam pač narediš eno večjo. Če je sreča, če si zbran in to takoj ugotoviš in znaš popravit, če drugi pazijo ipd .. se konča (v 99.999...% primerov) brez težav, drugače pač bolj ali manj zaropota. Tako pač je in to varnostni strokovnjaki (ne pa tudi naši "strokovnjaki") vedo.
V Volvovem R%D centru mi je njihov šef razvoja nekoč na vprašanje, kaj je največja težava pri ekologiji odgovoril, da vozniške napake.
confused-1.gif
Zato, je pojasnil, ker jih bodo vozniki, ne glede na znanje, kulturo, varnostno zavest, pozornost ipd delali. In dokler jih bodo delali, bodo (kljub elektroniki) tudi nesreče (le % slabih izidov je drugačen). In dokler so nesreče, avti ne morejo biti res ležji, varčnejši ipd (v idelanem svetu brez nesreč bi bili lahko iz tanke plastike, tehtali 200 kil in imeli pri normalnih zmogljovstih potabo okoli litra) ... Tako pač je: kiksi (nenamerni) bodo vedno. Trik prometne varnosti je (poleg zmanjšanja bedastih nesreč, ki niso posledica takih kiksov) tudi narediti ceste in vozila varnejše, da so posledice manjše.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
to je samo tebi normalno da plačaš vinjeto pa se potem voziš po AC 40km/h
aplauz.gif

koliko potem znaša povprečna hitrost po AC? 65km/h?

z "norenjem" mi garmin kaže 90 povprečno
crazy1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Bodo prej še kakšno novo cestninsko postavili + omejitev 40 + radar, €€€ , kot pa da bi stare podrli.
koliko pa pokasirajo z radarji na cestninskih?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pomoje da več kot pred 1letom
bonk.gif

ontopic: je pa to dobra reklama za tujce.
kupite vinjete mi pa vam pred nosom zapremo rampe
aplauz.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Koliko pokasirajo? Bi te prosil za konkretno številko.
Spet lupaš v prazno.
Ne vem. Vprašaj policaje ki kasirajo. a sem kje napisal, da jest poznam točne števillke? Kolikor je meni znano jih policaji še skrbno skrivajo.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

Citat:
Ne vem. Vprašaj policaje ki kasirajo. a sem kje napisal, da jest poznam točne števillke? Kolikor je meni znano jih policaji še skrbno skrivajo.

Kako potem veš, koliko pokasirajo na teh mestih? Najprej pišeš, kot da ti je vse jasno, potem pa priznaš, da ne veš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Citat:

Kako potem veš, koliko pokasirajo na teh mestih? Najprej pišeš, kot da ti je vse jasno, potem pa priznaš, da ne veš.
Ti si funkcionalno nepismen.
besedna zveza "če bi vedel" ne pomeni da jaz vem. Očitno ti to ne štekaš.
no in kaj ti misliš, a dosti pokasirajo na cestninskih, ker pogosto merijo tam, vsi pa tud ne peljejo pol km prej 100, 80,60, ali 40km/h, kot je omejitev?