Žrtev na cestninski stezi

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
če bi imeli vinejte cestninskih sploh nebi rabili
smirk-1.gif

aja sej res vinjete imamo
crazy1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
KSZ
Ma ni problem v vinjetah. Problem je v tem, da cestninskih niso sposobni razmontirat in cestninit tovornjakarjev kot to počno recimo drugod po Evropi, torej brez ustavljanja.

Ogo

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz..

Če ne poznaš ceste, zmanjšaš hitrost in se pelješ svojemu znanju primerno.. Italijan očitno ni poznal ceste in razmer, peljal pa prehitro in napačno .. Tle cestninske postaje in vinjete nimajo nobene krivde ..

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Tam sta samo dva pasova. Desni (vozni) ma rampo, levi (prehitevalni) ne. Površni Italjan je pač peljel po voznem pasu tudi skozi cestnisko postajo... RIP
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Tako je pri nas,vse na pol narejeno.....clovek je maloprej na crpalki kupil vinijeto kar pomeni da se bo vozil brez ustavljanja na cestninah,pozabil pa je da se je pripeljal na balkan kjer imamo vinijete pa cestnine pa rampe pa tam omejitev 40 na uro skratka balkanski kaos katerega v drzavi z najboljsimi cestami ni bil vajen....
Skoda fanta,upam da bodo svojci najeli dobrega odvetnika !

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Skoda fanta,upam da bodo svojci najeli dobrega odvetnika !
Bom kar sterdeca citiral "in tega dne so se vsi, ki so pelali mimo te cestninske pobili?" Kaj pa bo naredil odvetnik, označbe so, hišice tudi niso nevidne, če si pa toliko fuknjen, da moraš na polno gonit čeprav ne vidiš dva metra pred nos, ti pa itak ni pomoči in takih je tudi na tem forumu veliko! Pa on je dobro vedel, da vozi po balkanu in je temu primerno tudi vozil!

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Sam je res bedno. Pride en model v SLO, kupi vinjeto in pol vidi tablo CESTNINA 1000m. WTF?
bonk.gif
Po tvoji bedni logiki moraš, če kupiš avto, kateremu na števcu piše 320km/h tudi ves čas vozit 320?
bonk.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Nekaj podobnega se je zgodilo lani mojemu očetu ker je zapeljal na napačno stezo. Posledica je bila razbita prednja šipa.
Zakaj je zapeljal na desno stran ?
Ker vozi počasneje in se ni hotel basat levo

I

Izbrisan uporabnik #488

Tam je šele zanimivo, ko ima stranki izvoz (mislim da je bil Blagovica) kombinirano stezo za vinjeto in tovornjak, skratka rampo.
Sem pripeljal gori narisana vinjeta in potem ens steza z rampo, damit. In kaj narediš, pritisneš rdeči gumb, da te zagledajo na kameri in odprejo.
Jaz sem že mislil, da bom moral lomiti rampo.

Nekatere zadeve so pri nas neverjetne. Prvo vržemo strahotne novce za ABC sistem, nakar čez noč v ihti uvedemo volilne vinjete, da niti hišk ne moremo odstraniti, zdaj je tam omejitev 40, čeprav na avtocesti manj kot 50 ne smeš voziti, razen tega pa so montirali še radar kamere.

Eksotika brez primere.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
KSZ
Jaz se strinjam, da je bolano, da sploh še imamo cestninske postaje. Treba jih je zminirat, tovornjakarje pa cestninit v sistemu z odprtim tokom.
Glede motorista pa RIP, vendar so zato postavljene table z omejitvijo hitrosti. Če bi normalno pripeljal, bi zagledal oviro in ustavil. Tako pa če je bil gas, je pač počilo.

Ogo

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
In to po možnosti ko se je zadnjih 20 minut vozil 40-60 zaradi del na cesti...
bonk.gif

Vozil se je samo minuto od meje do cestninske bajte in itak ni uposteval predpisanih hitrosti !
Kaj sele,da bi uposteval ostale prometne znake in oznake na cestiscu !

Pred vsako "cestninsko postajo" so znaki za postopno znizanje hitrosti in talne oznacbe za 40km/h in nad bajtami je oznaka za katero vrsto prometa je kateri pas !!!!!!
Ce bi se drzal vsaj ene od teh pravil bi bil ziv:
1. ce bi peljal po levemu pasu -pa tudi ce 150km/h skozi cestnino !!!
2. ce bi peljal 40km/h in zadel v rampo na desni !!! (OK-bi utrpel nekaj poskodb)

Nasploh pa je brezveze komentirat Italijane - eni hodijo dirkat na nase ceste (manjse kazni) drugi pa pohajat 30km/h in ustavljat za nepreglednimi ovinki,na mostovih in se slikat (Guarda Mario-che bello)
10.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Sam je res bedno. Pride en model v SLO, kupi vinjeto in pol vidi tablo CESTNINA 1000m. WTF?
bonk.gif

če je model vsaj malo funkcionalno pismen, bo znal ločiti pasove, nad katerimi je znakec za vinjeto z avtomobilom v krogcu, od pasov, nad katerimi so znakci z narisanimi tovornjaki. si pa ne predstavljam tega modela, kako bi se šele znašel v kaki avstriji, kjer dejansko imajo cestnino na enih AC, vinjete na drugih, zapovrh pa še tunelnine vmes.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
ksz...

Tocno tako samo bedak ne zna prebrati SLIKIC, da bi se pravilno razvrstil. In omejitev je 40 km/h in ce ti pri tej hitrosti ne delajo klikerji sploh nisi zrel za v avto/na motor. Pa tudi ce zalutas na napacen pas, a rampa je pa nevidna? K bi sel v trgovino cez zaprta vrata. In tle niso krive ne cestninske in ne vinjete in ne sistem. Cloveska neumnost/nepozornost etc. pa.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Rampo ne opaziš, če pridivjaš. In ravno v tem je problem. Tip je pridivjal na cestninsko postajo, ignoriral vse omejitve in opozorilne table ter na koncu spregledal še rampo. Oz. jo je opazil šele kako milisekundo preden jo je fasal po buči.
Kar pa ne sme biti izgovor DARSu, da ne bi končno te cestninske fuknil v luft in sprostil promet.

Ogo

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tudi če je makaronar,si ne zasluži vajinih pavšalnih komentarjev in ocen kako da je pridivjal, kako je .........
Če bi res tako močno priletel bi padel z motorja že v trenutku naleta na rampo ne pa da je ostal na motorju.
Seveda se to vama superijornežema ne more zgoditi, kaj šele da bi morda kdaj gledala in ne videla .
Prepričan sem da se je že vsakemu izmed nas v teh letih zgodilo da smo prevozili rdečo luč ne da bi jo videli, pa čeprav bi jo morali.
Meni se je zgodilo da sem spregledal avtobus, na srečo brez posledic....... Je pa res da imam izpit dlje kot nekateri štejete let

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Cestninske ni opazil, pa je šel vanjo.

Me zanima, če bi cestninsko opazil, pa kakega drevesa 100 km kasneje na kaki drugi cesti ne ...
17758-icon_confused.gif