ZPZ članek (test suhe hrane - Mačke)

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Pojdi na joker-mn3njalnik-bela tehnika-trola-muce. Na strani 26 je prilepljen poskeniran test.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Da vidim, ce se da nalozit datoteko iz telefona

Priponke

• 2299448-macja_hrana.pdf
    456,6 KB · Ogledi: 4.850

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Tnx
wink-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Mhm, Coshida, t.i. LIDL kvaliteta na zadnjem mestu, Topix, t.i. HOFER kvaliteta pa na predzadnjem.
Me zanima, če bi iz teh diskontov opravljali takšne teste še na drugih izdelkih, koliko bi jih dejansko bilo pri vrhu.
sprasujem se.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Čudni so tile testi, whiskas ki je po vseh priporočilih veterinarjev SLAB (preslan..) je tukaj nadpovrečen ?!?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Dejstvo je, da recimo 10 koligramov hrane za 6€ Enostavno ne gre. Pokaži mi eno sestavino, ki jo lahko kupiš za 0,5€/ kilogram! Še zemlja za rože je dražja. Če želiš v hrani kvalitetno meso to stane prav toliko kot za ljudi. Je pa res tudi to, da bo pes/ mačka verjetno preživela tudi s to hrano. Enako kot človek, če bo ves čas jedel samo makarone. Kako dolgo? S kaksnimi težavami? Dodatnimi stroški? E to je pa drugo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Večina njihovih izdelkov dejansko je v vrhu.
Po katerih kriterijih? A po takih, da je navedena sestava najbolj v skladu s predpisi?
Kaj pa vsebnost posameznih izdelkov? A res vsebujejo to, kar piše na deklaraciji? Koliko je dodanih raznoraznih umetnih dodatkov? Nenazadnje, od kod sploh izvirajo živila, ki se prodajajo v diskontih?
Slovenski kmetje my ass.... Bi rekel, da je en kup osnovnih stvari uvoženih iz najcenejših destinacij - npr. iz bivših sovjetskih republik, kitajske itd., katere pa potem evropske firme predelajo in prodajo kot svoje.

Zakaj potem npr. tudi slovenska oblačila ne dosegajo cen, ki jih imajo kitajska? Po tej logiki s hrano bi moralo biti podobno tudi pri oblačilih, tehnikalijah ipd. Boljša kvaliteta, enaka ali nižja cena...
sprasujem se.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Dejstvo je, da recimo 10 koligramov hrane za 6€ Enostavno ne gre. Pokaži mi eno sestavino, ki jo lahko kupiš za 0,5€/ kilogram! Še zemlja za rože je dražja. Če želiš v hrani kvalitetno meso to stane prav toliko kot za ljudi. Je pa res tudi to, da bo pes/ mačka verjetno preživela tudi s to hrano. Enako kot človek, če bo ves čas jedel samo makarone. Kako dolgo? S kaksnimi težavami? Dodatnimi stroški? E to je pa drugo.
Se strinjam... Nekako podobno je npr. pri pašteti Argeta in Chira.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.083
-8.781
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Po katerih kriterijih? A po takih, da je navedena sestava najbolj v skladu s predpisi?
Kaj pa vsebnost posameznih izdelkov? A res vsebujejo to, kar piše na deklaraciji? Koliko je dodanih raznoraznih umetnih dodatkov? Nenazadnje, od kod sploh izvirajo živila, ki se prodajajo v diskontih?
Slovenski kmetje my ass.... Bi rekel, da je en kup osnovnih stvari uvoženih iz najcenejših destinacij - npr. iz bivših sovjetskih republik, kitajske itd., katere pa potem evropske firme predelajo in prodajo kot svoje.

Zakaj potem npr. tudi slovenska oblačila ne dosegajo cen, ki jih imajo kitajska? Po tej logiki s hrano bi moralo biti podobno tudi pri oblačilih, tehnikalijah ipd. Boljša kvaliteta, enaka ali nižja cena...
sprasujem se.gif
bla, bla, bla, jfgiodugituhjfhj, bla, bla.
Nametal si kup predsodkov. Jih lahko tudi dokažeš?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Čudni so tile testi, whiskas ki je po vseh priporočilih veterinarjev SLAB (preslan..) je tukaj nadpovrečen ?!?

A to te isti veterinarji, ki imajo tisto super duper hrano slučajno tudi na zalogi potem?

Jaz futram lokalne mačke že leta z lidlovo hrano, pa nočjo crknit.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če mal na hitro pogledam, so lidlovi briketi z manj beljakovin in z več OH in so zaradi tega slabši. Na račun manj beljakovin in vlaknin so dali več oh.

poznam tudi sam enga mačka ki že par let je izključno samo lidlove vrečkice pa še ni videl zdravnika in zgleda čist ok. polet si zunaj še sam kaj ulovi, sam mislim, da zelo malo, ker hodi domov fehtat hrano.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.570
3.931
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Na račun manj beljakovin in vlaknin so dali več oh.
Na račun? A si zihr da se to nujno izključuje?
rolleyes-1.gif

Pri slabši hrani mačke sicer ne crknejo, je pa sprememba na kvalitetnejšo pri majhni mački precej bolj vidna kot pri človeku. Dlaka pri dveh mačkih, ki so jima zaradi izboljšanja premoženjskega stanja lastnice spremenili prehrano iz ene na dnu lestvice na eno pri vrhu se je dejansko vidno spremenila... sem vprašal če so mačka perejo s kakim novim šamponom, so pa samo spremenili vrsto suhe hrane.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Na račun manj beljakovin in vlaknin so dali več oh.
Na račun? A si zihr da se to nujno izključuje?
rolleyes-1.gif

Pri slabši hrani mačke sicer ne crknejo, je pa sprememba na kvalitetnejšo pri majhni mački precej bolj vidna kot pri človeku. Dlaka pri dveh mačkih, ki so jima zaradi izboljšanja premoženjskega stanja lastnice spremenili prehrano iz ene na dnu lestvice na eno pri vrhu se je dejansko vidno spremenila... sem vprašal če so mačka perejo s kakim novim šamponom, so pa samo spremenili vrsto suhe hrane.

Saj verjetno ne gojijo macka zaradi krzna, tko da, ni panike
smile-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

sprasujem se.gif

hahah stari to jim nebos mogo razlozit...jaz probavam ze 5 let pa nic...noiben ne prebere testov dejansko kako potekajo...presojajo BARVO, pa kak je deklaracija napisana, pa 10 ljudi poiskusa in potem je taki izdelek najboljsi...butasto..nikoli se nisem videl da bi dejansko sestavo hofer/lidl/eurospin testirali...pac testi za butce

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
bla, bla, bla, jfgiodugituhjfhj, bla, bla.
Nametal si kup predsodkov. Jih lahko tudi dokažeš?
Nočem te prepričevat, niti ni to moj namen, le dober tek ti lahko zaželim ob Chiri, Crusti Croc-u, Freeway-u ipd.
zmaga.gif

Jaz pač grem rajši k lokalnemu mesarju po en friški steak, pa mi je vseeno, če je bika zaklal sam Pukšič.