Zopet London...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Vprašanje je le, če se računica izide tudi za tiste, ki bolj gravitiramo na Ljubljano. Tistih 60-70 evrov se izniči na poti, recimo Kranj - Graz.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
se mi zdi da v hostlih v londonu ni nobenih velikih razlik - postelje so večinoma vse "vojaške", stranišča vodo potegnejo vsake toliko časa, zajtrki se ti pa zagabijo po dveh dneh... mogoče je pomembnejša lokacija, če nimaš namena zapravljat za podzemno...

sama trenutno kombiniram letalsko karto-povratek preko londona ,stansted-ljubljana- enosmerna je 40 eur, kar je sicer res poceni, vendar pa mi ostane nekaj neiskoriščenih dni,ki bi jih morala prezivet v londonu, ki pa je precej drag... varjanta je povratek preko madrida do benetk- 60 eur, pa je tle se prevoz do slovenije... vendar pa bo madrid verjetno prijetnejši, sploh po povratku iz toplih krajev....

v bistvu: kakor koli obračaš ceno letalske karte, so tu se transferji z/do letališč, vožnje domov, morebitno prestopanje, spanje na letališču, itd.... v kolikor res ne dobis ugodne ponudbe za karto, je potem res ena velika racunica ali ti se ti ne splača dati nekaj evrov več za bliznje letališče ali pa direktni let...

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni se sigurno splača Graz-Stansted in nazaj za 50 EUR
smile-1.gif
od letališča do Londona pa je cena povratne karte express vlaka, ki je vskaih 15 minut 32 eur, o tem sem že pisal. Cenejše in hitrejše variante ni. Jasno da gre za direktno linijo.

Drugače pa je res, da za ostale Graz zaradi oddaljenosti ne pride v poštev.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
glihkar priletel iz londona z ryanair.....cena povratne z vsemi taksami je bila natanko 10€ (rezervirana pred 1,5 meseca)....hostel je bil dokaj soliden - cena 20€ za london, manchester 25€ zelo lepo urejen, bath 20€ - ni vreden niti 6€....
po londonu pa se potuje z ''oster'' card in te znotraj rumeno-zelene linije stane natanko 1,5 funta na potovanje (nekaj nočnih fur pa nam sploh ni racunalo??, nekaj pa po 1,2 funta???....(preluftali 3/4 londona in nismo porabili niti 20funtov na glavo)
lahko se pozanimam za imena hostlov....nisem bil organizator tako da me je bolu kiki..:)))..je pa bilo vse v centru....do letališča se pa uporabi easybus ki je zelo poceni ob predhodni rezervaciji....
cena 7 dnevnega luftanja z najemom focusa za 4 dni je bila natanko 580€ z cisto vsemi stroški....

več lahko napišem kasneje.....grem počivat....
kraji so bili manchester, liverpool, birmingham, bath, london...to so ti večji in naredili v prvih 3 dneh z avtom 1300km....v londonu smo bili brez avta...

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Da obudim spet malo temo...
Kje dobiti najcenejšo karto za London (nekje od 28.12 - 3.1)?

Gledam po easyjetu pa nič kaj ugodnega
rolleyes-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Malo si pozen za ugodne,...midva sva rezervirala mesec nazaj, pa je bil takrat najcenejši -tudi vse lete iz IT in AU sva pregledala- easyjet...26.12-4.1. za dva je bil 300€

nimbix

Pripravnik
16. dec 2007
42
0
6
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
po londonu pa se potuje z ''oster'' card in te znotraj rumeno-zelene linije stane natanko 1,5 funta na potovanje (nekaj nočnih fur pa nam sploh ni racunalo??, nekaj pa po 1,2 funta???...

Oyster card ima dnevni zgornji limit (ki je odvisen od tega, v katerih delih mesta vse si ga uporabljal), koliko ti bo maksimalno zaračunalo, ne glede na to, kolik se voziš. Torej, če v enem dnevu narediš precej voženj, ti več ne trga denarja dol.

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
KAj pa London za novo leto? Kakšne izkušnje?

Jaz grem letos
cheer.gif

Ti bom sporocil kako je ko pridem nazaj
tongue-1.gif

Edit: Sm vidu da gres tud ti gor
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: