Zonta, Dars in odpad

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.388
7.290
113
Lahko vlačilec s priklopnikom 18.75m skupne dolžine sploh obrneš za 180° na AC (širina nekje 9-10m) ?

Navodila iz avtosole. Sicer spet iz 2019, ampak ce najdes take da grejo na odstavni pas, daj link.
Matematika in neumni birokrati v vsem svojem sijaju.
Oz. izumljati kolo vedno znova.

Saj bodo čez 10 let mogoče začeli kopirati reševalni pas.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
83
149
33
Pravijo da so v dveh urah resili vsa vozila v zastoju za nesreco.
Včeraj izvedel, da je bila moja sorodnica v zastoju. Bila je kakšnih 300 m oddaljena od nesreče. Pravi, da je čakala 2h 45min, preden je lahko obrnila in zapeljala kontra proti izvozu Unec.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.168
14.743
113
jaz bi ji dal 2 meseca bolniške... a še vsem ostalim, potem bi se poračunala gosp. škoda.in izguba cajta/lajfa v komulativi in ta strošek naprtiti dars.
Bi se hitro rešlo.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
83
149
33
Jp, če bi Dars in državni organi odgovarjali za gospodarsko škodo, ki jo povzročijo s svojim ravnanjem (ali ne-ravnanjem), bi bilo verjetno marsikaj drugače.

Ampak dokler politika nastavlja svoje na čelo Darsa in dokler je Dars, kot izgleda, bankomat za določena podjetja ...

• Všeč mi je
Reactions: matej_ in jonny77

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.435
11.314
113
Je res potreben takšen odziv na golo navajanje dejstev, ki se ne ujemajo z uradno objavljenimi?
Gre za to da se je v zadnjih 10 letih veckrat zgodilo da je bila AC zaprta zaradi prometne nesrece in da so ljudje po vec ur stali. To ni nic novega, niti ni slovenska posebnost.
Kar je novo je to da kot gobe po dezju rastejo razni zavodi ki se cutijo poklicane vsem soliti pamet (pardon ozavescati) in ki reagirajo na clovesko neumnost v obliki zoganja po avtocesti. Posledicno se vpletene strani postavljajo na okope in namesto da bi naslovili tako clovesko neumnost kot oholost zavodov, sedaj iscejo nekega visjega krivca. In ne to za vpletene ni tisti ki je povzrocil nesreco ampak vsi ostali ki ne pocistijo dovolj hitro za povzrociteljem. In gospodarsko skodo se komot obracuna ampak prvi ki bo placeval je dejanski povzrocitelj stanja.
In sedaj me sprasujes ali je potreben sarkazem po tem ko si z nami delil podatek na minuto natancno koliko je sorodnica cakala v koloni? Seveda je potreben. Ker sedaj se utemeljujes da se to razlikuje od uradnega podatka….a ti to nadziras tocnost porocanja medijev? No vidis nov zavod se ustanavlja kar sam.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
83
149
33
Sorry, Apollo. Zelo cenim tvoje prispevke z vidika policista. Spuščanje na osebni nivo in ocenjevanje moje sorodnice (ki je ne poznaš), se mi v tem primeru zato zdi še toliko bolj nepotrebno.

Nikjer ni bilo napisano, da se je počutila kakorkoli entitled, niti ni nikomur nič očitala. Če se uradni podatki razlikujejo od tega, kar je dejansko bilo, se pa menda lahko pove?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.112
5.383
113
Sorry, Apollo. Zelo cenim tvoje prispevke z vidika policista. Spuščanje na osebni nivo in ocenjevanje moje sorodnice (ki je ne poznaš), se mi v tem primeru zato zdi še toliko bolj nepotrebno.

Nikjer ni bilo napisano, da se je počutila kakorkoli entitled, niti ni nikomur nič očitala. Če se uradni podatki razlikujejo od tega, kar je dejansko bilo, se pa menda lahko pove?
Saj možno, da se jaz motim, ampak ker se je nekje omenjalo več urno (5 al 7) čakanje, sem jaz tvojo navedbo razumel, da le ni bilo tako hudo, ker kaj je 3/4 ure več od "uradnega" podatka, proti 3 X več?