Zoki na 24ur!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
vem da nisi pomislil, ti si imel v mislih kaj bolj tezko dokatljivega in bi lahko malo filozofirali pol, ne
zato pa sem dal malo trso primerjavo, ker stevolke ne lazejo

hgard

Guru
22. jul 2007
4.079
568
113
Ena za intermeco...

Najdi Jankoviæa!

471.jpg

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
1. Imaš prav. Ni pristojna, Vprašanje je samo zakaj ji niso dali te pristojnosti. Se koga bojijo?

Zaenkrat komisija nadzira upoštevanje zakonov ter s tem povezana morebitna koruptivna dejanja ter ugotavlja in v tem pogledu razsoja, kdo je kršil zakon, ter predaja ugotovitve organom pregona in tožilstvu.

Citat:
2. Možnost zagovora so vsi omenjeni (vseh 7!) imeli. Povedali so vse kar se je povedat dalo.

Dva od teh vsega nista povedala, oziroma sta povedala na način, ki je za funkcionarja nespodoben. In s tem sta kršila zakon. Klemenčič je lepo razložil, da se ne more nek funkcionar izgovarjati z banalnimi izgovri ala "ne vem", "pozabil sem" ..., če mu na račun kar naenkrat pade nekaj 10k€. Nekdo, ki bi moral biti v tem pogledu vzgled ostalim.

Citat:
3. Pravzaprav v celem poročilu nisem zasledil, da bi bil kdorkoli česa kriv. Sva brala isto poročilo?

Komisija je povsem lepo ugotovila "sistematično in večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, vrednostnimi papirji in o spremembah/povečanju finančnih sredstev na bančnih računih" in "večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, lastništva nepremičnin, lastništva premičnin ter prevzemanja jamstev in poroštev". To ni krivda? Gre za načrtno kršitev zakonskih določb, ki je za najvišjega funkcionarja nesprejemljiva.

Trenutno komisija nima pooblastil za določanje sankcij, ampak predaja zadeve dalje in o njih poroča. Rečeno je bilo, da je v takšnem primeru glavna politična sankcija takojšen odstop. Tako se dela v demokratičnih državah. Ker pa se naši tako oklepajo stolčkov in bojijo političnega propada, upam da bo na koncu odločila ulica. Zdaj je pa že res skrajni čas.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.750
799
113
toti Maribor
Po včerajšnem ogledu oddaje Pogledi slovenije sem kljub simpatizerstvu s stranko SDS skoraj 100%, da sta oba kriva. Niti eden ni znal jasno in glasno dokazat od kot denar. Če velja obratno dokazovanje, potem komisija ne rabi nič dokazovat.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.360
2.382
113
SV SLO
Žalostno je edino to, da je Janša prodal dušo za samo cca 300.000€. Nesposobnež in izdajalec Slovenskega naroda. Zdaj pa nekaj brezveze cvili, da ni kriv, v resnici pa mu je žal, da ni "ukradel" več.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pozabil si še na 20 miljonov od Patrie in na veliko aktovk z gotovino iz balkanskih preprodaj. Tako da Jankovič je pravi vajenec..

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Žalostno je edino to, da je Janša prodal dušo za samo cca 300.000€. Nesposobnež in izdajalec Slovenskega naroda. Zdaj pa nekaj brezveze cvili, da ni kriv, v resnici pa mu je žal, da ni "ukradel" več.
Samo cca. 300.000?
Japajade !
Valjda ne misliš, da je tak bebo, da so ga dobili prav pri vsaki barabiji?

210.000 je le neizpodbitno dokazljivega v opazovanem obdobju.

Je treba upoštevat še:
1. tisto, kar je sumljivo, a ni dovolj dokazov,
2. tisto, kar ne sodi v opazovano obdobje,
3. predvsem pa tisto kar sploh ni zaznano, ali pa je denar še v nogavici.

Za pravo cifro bi bo treba kar kašno nulo ali dve dodati na koncu.

Morda je čas, da se znova spomnimo kako je Praznik v Trgovcih s smrtjo opisoval polne mize keša od trgovine z orožjem.
Frangež je pa itak zbral goro dokumentov -> http://www.orozje.info/index.php

Fantje moji, mi smo take ovce, da glava boli.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Aktiven sem zato, ker se mi zdi, da je zdaj trenutek, ko se bi MORDA dalo kaj spremeniti.
Pa mi gre res na bruhanje, ko se razni spiriti in podobni govorijo o vsem mogočem, samo o dejanskih nedvounmih problemih ne. Da bi ja zameglili stvar.

Pa je vse jasno. Točno tako kot je rekel Klemenčič:
When numbers talk, bullshit walks.

Zakaj pa ne bi o zapisanem v Praznikovi knjigi? Ne o osebi, o zapisanem govorim.
Če ni res, bi ga Janša gotovo tožil in iztožil. Če je šel Fince ganjat, bi šel zihr še enga domačega pajaca. Pa ga ni.
Torej je hotel da se prah čimprej poleže. Zakaj le, če ni nič res?

Sicer pa je pri Frangežu toliko dokumentov, da ti je lahko vse jasno.
Če hočeš videti.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Nisem.
Pa tudi od Šurca in Zgage ne.

Sem pa bral Janševe Premike, pa pokojnega Slivnika.
A to šteje?

P.S.:
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi vseeno malo prelistal.
Praznik se hitro bere, pri Frangežu so pa itak na polovici strani kopije dokumentov, ki dokazujejo nelegalno trgovino z orožjem.
Ti posodim vse tri, če obljubiš, da ne boš skušal oprati Janeza & Co. vsakršne krivde in v ta namen sežgal dokazov.
evil.gif

Edit: Mogoče se ti tudi utrne kakšna ideja, od kod bi lahko izhajal keš katerega izvora Janez ne zna pojasniti.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Hja, s praznikom se nekoč osebno govoril in se strinjam z nigelm...kar se pa kupa dokumentov frangeža tiče...kje je kak dokaz, da se je j okorostil z orožjem? ni ga, ni...

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekako tako.

Očitno je pri janševikih kriterij samo, da človeka dobijo z roko v vreči pa še takrat bi bile polemike, da roka ni Ivanova (ampak od Janeza).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Nisem.
Pa tudi od Šurca in Zgage ne.

Sem pa bral Janševe Premike, pa pokojnega Slivnika.
A to šteje?

P.S.:
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi vseeno malo prelistal.
Praznik se hitro bere, pri Frangežu so pa itak na polovici strani kopije dokumentov, ki dokazujejo nelegalno trgovino z orožjem.
Ti posodim vse tri, če obljubiš, da ne boš skušal oprati Janeza & Co. vsakršne krivde in v ta namen sežgal dokazov.
evil.gif

Edit: Mogoče se ti tudi utrne kakšna ideja, od kod bi lahko izhajal keš katerega izvora Janez ne zna pojasniti.

Nelegalno v kakšnem smislu - pri kršenju resolucije OZN. Ja, v tem primeru nišlo za legalno trgovino - prodaja orožja Hrvaški pa je bila iz vojaškega (strateškega) stališča za Slovenijo pametna.
Janša oz. obrambni minister je bil v Sloveniji edini pooblaščen za trgovanje z orožjem; trgovanja nihče ne zanika - težava je v tem, ker ne obstaja niti en sam samcat dokaz, da bi se kdo osebno okoristil.
Pri tem je zanimivo, da nobena od tvojih omiljenih knjig ne obravnava protizakonitega (po slovenskih zakonih) trgovanja z orožjem v primeru Maribora, kjer je imel prste v marmeladi Kučan.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Še vedno nočeš razumeti, da je šlo pri trgovini z orožjem delno za pomoč Hrvaški in Bosni, na podlagi medvladnih sporazumov in je šel denar v naš proračun.
Večji del je bil pa mafijske narave, v Janševi, Bavčarjevi in Lovšinovi režiji, za gotovino, ki je izparela. Pa tega ne boš verjel, če se ti stokrat nariše.
evil.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nelegalno v kakšnem smislu - pri kršenju resolucije OZN. Ja, v tem primeru nišlo za legalno trgovino - prodaja orožja Hrvaški pa je bila iz vojaškega (strateškega) stališča za Slovenijo pametna.
Janša oz. obrambni minister je bil v Sloveniji edini pooblaščen za trgovanje z orožjem; trgovanja nihče ne zanika - težava je v tem, ker ne obstaja niti en sam samcat dokaz, da bi se kdo osebno okoristil.
Pri tem je zanimivo, da nobena od tvojih omiljenih knjig ne obravnava protizakonitega (po slovenskih zakonih) trgovanja z orožjem v primeru Maribora, kjer je imel prste v marmeladi Kučan.

Megla, sama megla, Nigel. Pa preusmerjanje pozornosti.

Saj že vem...
Kdor hoče, razume.
Kdor noče, pač noče. Ga tudi z vedrom vode ne zbudiš.

Moj oče je včasih rekel mami: "Ti bi me lahko dobila z drugo v postelji, pa bi mi verjela da sem ji šel noge pogret."

Jaz pa pravim: "Nigel, ti si kot moja mama. Dober in naiven, da je kaj. Človek te preprosto mora imeti rad!"
srce-1.gif