Zobna prha

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
imam philipsovo in je zadnjih nekaj let ne uporabljam, ker je enostavno brezveze.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tudi jaz imam philipsovo, drek od dreka. Ne moreš si sprhat zobe, ne da bi kri tekla z dlesni
smile-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Kri iz dlesni ti teče zado ker imaš slabo ustno higieno in ne zaradi zobne prhe.
Uporabljaj jo en teden in ti bo nehala kri teč.
Kri ti teče, ker imaš pod dlesni ostanke hrane, ki povzročajo vnetja. Zato ti krvavijo tudi dlesni, ko si ščetkaš zobe.
Zobe lahko tudi nitkaš, po enem tednu dlesni ne bodo več krvavele, tudi nitkanje ne bo več bolelo. Je pa treba iti z nitko pod dlesen, tako kot v tem filmčku:
https://youtu.be/sZQI9OOxfZk?t=3m2s

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Kri iz dlesni ti teče zado ker imaš slabo ustno higieno in ne zaradi zobne prhe.
Uporabljaj jo en teden in ti bo nehala kri teč.
Kri ti teče, ker imaš pod dlesni ostanke hrane, ki povzročajo vnetja. Zato ti krvavijo tudi dlesni, ko si ščetkaš zobe.
Zobe lahko tudi nitkaš, po enem tednu dlesni ne bodo več krvavele, tudi nitkanje ne bo več bolelo. Je pa treba iti z nitko pod dlesen, tako kot v tem filmčku:
https://youtu.be/sZQI9OOxfZk?t=3m2s
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sZQI9OOxfZk?t=3m2s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Drži.
zmaga.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ne vem če. Prha je tako narejena da tolče oz udari ko brizgne ven zrak in vodo.
In ko se to zgodi je problem. Kot sem bral nisem edini s to težavo. Ne vem kako bo sicer brez kontakta začela dlesen krvaveti. Nimam sicer nobenih težav, uporabljam tudi Sonicare ščetko...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Motiš se. Če greš k zobarju spucati kamen, ti zdrava dlesen ne sme krvaveti, tebi pa krvavi že ob pranju zob. Takšna dlesen je vneta in se bo vedno bolj umikala.

Skratka: čimprej začni nitkati zobe 2x dnevno, stanje se mora spremeniti v roku 1 meseca.

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Jaz imam kombinacijo el. ščetke ter zobne prhe Oral-B OXYjet Braun.Stala me je malo čez sto evrov na Amazonu.
Razlog nakupa.Skrpucalo/prevleka zoba ki mi ga je namašila zobarka se nikakor ni dala ščistiti.Po enem letu dela TipTop.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.596
113
EU
OxyJet ima rotacijski curek v katerega meša zrak. Rotacijo ustvari vrteča turbinica v glavi prhe. Pri novi je že po enem tednu turbinica zaribala (kot TEŠ 6) zaradi vodnega kamna. Še danes po nekaj letih uporabe vrtenje ni pravilno, tako da je ta funkcija brez veze.
Zraven je še električna krtača ki secer dela, vendar jo ne uporabljam, ker koristim navadno ročno
grims-1.gif

Ko vse skupaj rikne, bom nabavil novo vendar brez rotacije curka.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Tole imam ze dve leti. Dela brezhibno, lahko nastaviš moč curka, in dosti nastavkov...čeprav po vseh prizkušanjih uporabljam samo dva.
Pa vseeno priporočam...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.354
9.596
113
EU
Še nekaj glede Braun Oxijeta. Prha je kombinirana in ima tudi električno krtačo.
Dobra stran.
Še kar trpežna. Drži že več kot ..šest let.

Slaba stran.
V ročaju prhe poči vijačna priključna cev in začne spuščati vodo. Kupil na sevisu komplet novi ročaja s cevko.
Rotacija curka vode je po enem tednu neenakomerna in kako bi opisal "živčna". Včasih se vrtenje ustavi.
Ročaj prhe in krtače je delno obložen z modro gumo zaradi nedrsečega oprijema. Zaradi uporabe zobne paste in ustne vode, guma izgubi barvo (dobi grozno roza barvo) in postane lepliva za prste.
Na ročaju prhe se na nekaterih mesti v gumo vpije voda, ki dobi barvo plesni. Skušal sem jo odstraniti z vsemi možnimi kemikalijami in ne pomaga. Videti pa je res ogabno da mi je nerodno, če pride obisk in to vidi v kopalnici.
Koliko je videti iz prospektov, sedaj še vedno dajajo gumo na ročaje (tisti modri del). Dejansko bi guma mogla biti nadomeščena z gladko mehko plastiko, kako ima Philips na brivnikih.

Po tolikem času bom kupil novo, vendar ne Braunovo, ker me je groza tistega ročaja .
cry12bpy.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ne vem če. Prha je tako narejena da tolče oz udari ko brizgne ven zrak in vodo.
In ko se to zgodi je problem. Kot sem bral nisem edini s to težavo. Ne vem kako bo sicer brez kontakta začela dlesen krvaveti. Nimam sicer nobenih težav, uporabljam tudi Sonicare ščetko...

Tudi nisi edini z vnetjem dlesni
wink-1.gif

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ksz..

Meni je zobozdravnik odsvetoval zobno prho in je rekel da je nitkanje najboljše..