Zobar !

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Tud jaz imam neizmeren strah pred zobarji, sploh sedaj, ko sem se preselila in sploh ne vem h komu naj grem, me je še bolj strah.
V Ljubljani je super zobozdravnik privatnik dr. Nills Scagneti, ki dela nasproti Name v onem podhodu, ko se gre na Wolfovo ulico.
Zdaj imam sploh grozne probleme, že celo poletje imam vnete dlesni zaradi prepiha, ker mi je vroče, vse odprem kar je možno ap še 2 ventilatorja vklopim.
Zdaj druge izbire več nimam, kot te zobe ven pa po protezo in tega me je najbolj strah, ker ne vem če jo bom sploh lahko imela v ustih ( ne v kozarcu), ker sem imela že hude probleme v mladosti z zobnim aparatom.
Če je tu kdo iz Murske Sobote mi naj lepo prosim svetuje, kam naj si grem izpulit še teh nekaj zob.
bonk.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Proteza je pa po moje najhujši strah vseh. Samo se boš mogla po vsej verjetnosti kar navaditi nanjo. Bistveno je itak, da se prilagodi alveolarnemu grebenu (oz. obratno), kar pa tudi po moje ni na easy.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Ja, proteza je precej nadležna stvar. Nikakor nisem mogel razumet tasta, ki jo je raje nosil v žepu, kot pa v ustih.

Sedaj imam pa jaz že dve leti na zobe priliman nekakšen mostiček pa se mi vseskozi zdi, da je tujek.
crazy1.gif

Drugače pa, dokler šintar ne prime injekcije, sploh ne odprem goflje. Niti pod razno ne!
a020.gif

lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Jaz mam že kar nekaj časa probleme z zobom (ubil bi tistega ki je izumu manganske plombe). Se mi je pod plombo nardil karies in jaz tega nisem vedel dokler ni bilo prepozno. Sem že par tednov na protibolečinskih tabletah. In vse kaže da se bom moral poslovit od zoba da še nebo kakega večjega sranja naredilo
frown-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Citat:
Uporabnik matix pravi:
P.S.: Jutri mam zobarja !
frown-1.gif

jest pa dons ob 17.00 uri
crazy1.gif

cheer.gif
preživel . . .

fertig u petih minutah
grin1.gif

je rekel zobar, da tako lepih zob že dolgo ni videl in da nima kaj delat
grims-1.gif

dobil samo drug termin čez pol leta
nahrung002.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Eh ja, ........ ni se mu ljubilo delat. Bo rajš čez 1/2 leta, ko bo več.
evil.gif

Foušija. press
a025.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jao, jaz sem tudi ravno od zobarja, to ne moreš verjet.. zmeraj, ko mi je porinil not pod jezik tisto vato, se mi je začelo spakovat oz. šlo mi je na kozlanje, kot nekakšen krč
rolleyes-1.gif
tudi minute nisem mogel zdržat s tistim sranjem notri, pa če sem se še tako trudil, pa je ene 10x probal .. js nevem, očitno sem res brezupen primer!!

Malenkost mu je uspel povrtat in v odprt zob dat neko zdravilo..potem mi je pa rekel, naj grem naslednič prej na 2 pira, preden pridem..

[censored]

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik matix pravi:

Malenkost mu je uspel povrtat in v odprt zob dat neko zdravilo..potem mi je pa rekel, naj grem naslednič prej na 2 pira, preden pridem..

[censored]

samo pazi, da ti ne bo po dveh
nahrung002.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Nikoli si nisem želel težav z zobmi in jih na srečo tudi nimam.

Slabe izkušnje imam samo z ortodontkinjo. Ker nimam zadosti placa za zobe in še modristni so notri se z aparatom zobje niso premaknil tud za milimeter. In pol ona men tupi da ne nosim aparata in da mi bo morala petko izpulit. Zdrav zob mi bi šla ona pulit, po slikah pa je vidla kako mi modristni zob raste v drug zob in me zaradi tega boli. Nekateri so res nesposobni! Še dobro da sem šel k drugi zobarci in bi bodo sedaj prvo še 3 modrostne odstranil.

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Jaz mam že kar nekaj časa probleme z zobom (ubil bi tistega ki je izumu manganske plombe). Se mi je pod plombo nardil karies in jaz tega nisem vedel dokler ni bilo prepozno. Sem že par tednov na protibolečinskih tabletah. In vse kaže da se bom moral poslovit od zoba da še nebo kakega večjega sranja naredilo
frown-1.gif

mela čis isti problem, pod plombo se mi je nabiral karies... bolelo za popiiiii... in kr nism mogla več zdržat sm pičila k zobarci in je rekla, da ga bo zdravila... ampak če bi pršla še mal kasnej, da mu ne bi blo lih pomoči in da bi ga mogla spult... tok da... js res svetujem, da ne čakat... kr bolečina ne bo nikol zginla... še živc vam bo načelo in pol nimate kej sanjat o injekciji kr ne bo prjela!!

Čimprej to rešt!!!
smirk-1.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Priznam da sem prvih 25 let zelo neredno hodil k zobarju
redface-1.gif

Zdaj pa komaj čakam, da mi bo zrihtal do konca
grin1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:

Priznam da sem prvih 25 let zelo neredno hodil k zobarju
redface-1.gif

Zdaj pa komaj čakam, da mi bo zrihtal do konca
grin1.gif

zato pa se hodi k zobarju na vsakih 6 mesecev!

ni ga lepšega občutka, ko ti zobar reče, da je z zobmi vse ok...je pa res, da si osebno umivam zobe vsaj 3x na dan, min. 1x tedensko uporabljam zobno nitko, uporabljam ustno vodico in hodim k zobarju 2x na leto. Rajši 2x na leto, kot pa 10x na mesec, ko je že prepozno. Po mojem ni hujšega, kot pa če te bolijo zobje in ušesa. Jaz vam iz lastnih izkušenj povem, da odkar hodim na vsakih 6 mesecev na pregled k zobarju, so moji zobje tipi-top (tok, tok), hodim pa že ca. 8 let. V tem času pa ne vem, če sem dobil 2 plombi oz. mi je obnovila kakšno staro. Zadnjih par let pa itak pridem tja samo za 5 min, saj mi nima kaj za popravljat in mi zobe samo namaže z nekim gelom in to je vse....to je šele great filling, sploh če te vzame mimo vrste, ker itak ve, da ti nima kaj za popravljat in nima smisla, da za teh 5 min čakam 1 uro, da nekoga začne mrcvarit....

aja pa še tole...ko je 1x prepozno za zobe, lahko pripraviš kr nekaj €, da ti jih popravijo, zato je pasta in kvalitetna krtačka + seveda ščetkanje mala malca proti stroškom zobarja in "tretjim" zobem...

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Do 20. leta hodila k državnemu zobarju, ki je bil že itak sam sebe naveličan, kaj šele svojih pacientov. No, ta nesposobnež mi sicer ni spulil nobenega zoba, mi jih je pa kar nekaj zajebal. Če se je le dalo, mi je dal plombo, tko da sem zdej čist zaplombirana. Enkrat me je napotil k ortodontu, oni pa ni naredil nič. Sedaj bom lepo colala za zobni aparat.
jezen.gif

No zdej hodim k eni pol privat. Zadnja leta mi menja plombe, ampak zobje so čedalje slabši. Propadajo, kar sami od sebe se lomijo
cry12bpy.gif
eh slabi geni. Sem pa pri njej parkrat letno.
Me pa zanima, če imate vsi tisti, ki ste običajne plombe zamenjali za bele, kaj bolj občutljive zobe? Ker jaz sem prenehala z belimi plombami, ker imam čist preobčutljive zobe.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Meni se tudi ful lomijo, tolk da včasih sploh ne vem, a je odletela kakšna slaba plomba ali kos sklenine. Po moje ne more biti drugo kot slabi geni in pomanjkanje kakšnega vitamina /elementa. Poleg tega imam še super gužvo na spodnji čeljusti, tako da je spodnja fronta že čisto napokana.
jezen.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Pri meni so to definitivno geni, ker imamo v familiji slabe zobe. Ampak zanimivo, da do 20. sem imela ful lepe zobe, zdej pa kr neki
jezen.gif

Ne govort o spodnji čeljusti
jezen.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
ksz

Brez nitke ali prhe bo slej ko prej karies. S ščetko se ne pride povsod.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ko smo že pri nitkah me zanima, katere uporabljate za čiščenje zob zadaj (4,5,6,7 in eventualno 8)?
Jaz se mučim z Jordanovimi (tiste, ki imajo nastavek), pa se mi zdi, da bom tisti set porabila v dveh tednih, ker se nitka na nastavku že pri prvih zobeh uniči + nitke se ne da nadomestit, zato vržeš stran tudi nastavek. A obstaja kaj bolj elegantnega na nitko?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Meni nitka in eleganca nista šli skupaj. Sigurno je nitka super in ti pobere res vso umazanijo, vendar jst nisem znal nitkat prav tistih zob pri koncu, ki si jih omenila. Cel sem ze znerviru
jezen.gif
Ja, matral pa sem se prav tako z Jordanovimi nitkami.
Dosti bolj elegantna rešitev je vsaj zame vodna prha. Res super zadeva, odličen občutek. Npr. poješ malo smokija pred spanjem in greš nato umivat zobe. Brez prhe si lahko klompaš pet minut, tukaj pa samo sprhaš ven vse iz vseh luknjic in kotičkov
smile-1.gif
Vseeno pa ni tako učinkovita kot nitka, vsaj za trdo zalepljeno umazanijo med zobmi.