znižano plačilo vrtca zaradi kredita

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
gledam po internetu in zadnji članek na to temo je iz leta 2012, pa me zdaj zanima, če je to še aktualno:
ali MOL še vedno ponuja znižanje plačila vrtca za en dohodkovni razred od 2. do 6. razreda za tiste starše, ki imajo stanovanjski kredit?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ja valda, če si zdaj bogat.
grin1.gif

Če šparaš ti zvišajo, če vzameš kredit ti zvišajo. Oz. vsaj tako je bilo ko sem jaz gledal.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ja valda, če si zdaj bogat.
grin1.gif

Če šparaš ti zvišajo, če vzameš kredit ti zvišajo. Oz. vsaj tako je bilo ko sem jaz gledal.
Glede na milijardne bančne luknje pisci zakona očitno sklepajo, da isto kot velja za njih (in ostale posvečene) velja tudi za običajne ljudi= vzameš kredit in ga nikoli ne vrneš. V tej luči najeti kredit dejansko pomeni obogatitev.
evil.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Meni so plačilo zaradi kredita zvišali ???

Si imel denar od kredita na računu v trenutku, ko so preverjali stanje? Potem računajo, da je to tvoje pozitivno stanje in ti opilijo zraven.
Poznam primer, ko so ženski "posneli" stanje na dan, ko je dobila plačo in je imela na računu 800€... teh 800€ so jih zabeležili kot premoženje. Če bi stanje preverili teden kasneje, bi bilo verjetno blizu 0 - ko so bili poplačani računi...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ja mapk to na računu oziroma premoženje se upoteva samo 3% recimo, torej zelo maljo, lahko pa vpliva na mejne vrednosti.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Da, še vedno dajejo subvencijo v razredih 2-6, zniža se za en razred.
Pa za vsak slučaj: stanovanjski kredit mora biti za stanovanje (hišo...) v Ljubljani.
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
hvala za odgovor. zdaj moram samo še na banko po potrdilo o višini kredita
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Šur. 130 na uro ziher. Za šankom.

Na CSD-ju so teh 800 eur premoženja obrestili po 4%, to pomeni 32 EUR efektivnega dohodka na leto, se pravi 2,666 EUR dohodka na družino na mesec. Potem so pa to delili še s številom družinskih članov.

Tako da ja, če se planeti ne poklopijo se zna zgodit da zaradi 800 eur premoženja prekočiš 8 razredov in plačuješ polni vrtec.
bonk.gif
Na prvi, drugi in tretji pogled se zdi malo, na koncu pa dobiš ven res prav noro vrtoglave zneske.

sick mode off.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Šur. 130 na uro ziher. Za šankom.

Na CSD-ju so teh 800 eur premoženja obrestili po 4%, to pomeni 32 EUR efektivnega dohodka na leto, se pravi 2,666 EUR dohodka na družino na mesec. Potem so pa to delili še s številom družinskih članov.

Tako da ja, če se planeti ne poklopijo se zna zgodit da zaradi 800 eur premoženja prekočiš 8 razredov in plačuješ polni vrtec.
bonk.gif
Na prvi, drugi in tretji pogled se zdi malo, na koncu pa dobiš ven res prav noro vrtoglave zneske.

sick mode off.

Prosim, pokaži kje sem napisal, da je zaradi tega preskočila kakšen razred... Ne piši bedarij, samo zato, da nekaj napišeš.
stupid-1.gif

In primer ni bil, da mi je prijatelj povedal, da njegova sestra pozna enga, od katerega stara mama je poznala teto, ki ji je povedala, da je od sosede sestrična... V družbi je pač naneslo, da smo se pogovarali o otroških dodatkih in vrtcu, pa je povedala, da so ji že tako bajno plačo upoštevali kot dodatno premoženje.

Aja - pa ni bilo za šankom ampak doma na "otroškem" rojstnem dnevu.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Saj ravno iz tega se delam norca. Nihce ne samo da ne prebere odlocbe, ampak je tudi ne razume. 800 EUR premozenja na izracun otroskega dodatka (na mesecni dohodek na druzinskega clana) vpliva v visini manj kot 1 eur. Lazje kot to razumet je kokodajsat kaksna krivica se ti godi. In vsi se strinjajo s tabo, ker so tudi oni prespali matematiko. Smrk.

So se pri izracunih dogajale velike napake in krivice, ki so jih lani poravnali za nazaj. Ampak niso imele veze s krediti in stanji na trr.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
A lahko tole kaj pojasnis kaj so popravili za nazaj?
Ko izgubis službo ti tega dve leti ne upostevajo, ko jo dobis, moras v osmih dneh javiti spremembo. (da ti naredijo nov izracun).
Ko kupis (preveliko) hišo, ti upoštevajo preveliko hišo, prihranke ki si jih imel za nakup, pa se obresti na depozite. Se dobro da niso upostevali se stanovanja, katerega sem prodal,(in njegove kupnine ) preden sem kupil hiso.
Dober mesec imam ze vlogo za spremenjene okoliščine, pa se kar ni odločbe.
10.gif

Pritozbe so bile zavrnjene. Do evropski ga sodisca pa res ne mislim iti.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Vse pritožbe (na delovno sodišče, pa mislim da tudi navadne) so kar na počez smatrali kot utemeljene in v paketu poravnali škodo, ki jo je folk večinoma kar sam naračunal. Šlo je tudi za zneske višje od 5k (na družino, na letni ravni). To velja za tiste primere, ko recimo zadnje leto nisi dobil dohodninske odločbe in so ti upoštevali zadnje leto ko si odločbo dobil.
bonk.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp, pa še prednost imajo ker so kao iskalci zaposlitve ... in nimajo časa pazit otrok. ?? Ene par takšnih je tudi v naši okolici, otroc cel dan v vrtcu, oni pa ceu dan po kofetkih in pirih ... narobe svet ..
bonk.gif