Znižano plačilo vrtca za leto 2014

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Ja, to vem.

Kaj pa stanovanjski kredit? govorim o tem da ga imam, ne da je še kaj denarja od tega, mi to kaj niža osnovo?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
NE!kolega pravi, da se poslovnega s.p. računa NE gleda - bom tudi jaz očitno na s.p. prešaltal :D

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Tako je, poslovnega računa se ne gleda. Upoštevajo pa seveda dobiček s.p.-ja, od katerega izračunajo obresti in te se ti prištejejo v osnovo za izračun višine plačila vrtca.
Če si lastnik doo-ja, pa gledajo kapital podjetja (sorazmerno s tvojim deležem v podjetju) in od tega izračunajo obresti in jih ravno tako prištejejo v osnovo.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Kaj pa stanovanjski kredit? govorim o tem da ga imam, ne da je še kaj denarja od tega, mi to kaj niža osnovo?

Odvisno od občine. V ljubljanski mislim, da padeš za en razred, če imaš stanovanjca.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Ampak samo v primeru, da nisi v zadnjih dveh razredih. V tem primeru, ti ne upoštevajo kredita.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
kranj. Bom poskenirala tisto pogodbo, pa da vidimo... Če pa kdo ve, pa mi malo namigne, kaj naj pričakujem, bom pa tudi vesela.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kranj ne upošteva stanovanjskega kredita.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Hvala. Po moje bo še najbolj ziher da dam ves denar skupaj pa naši mami za en mesec... drugače imam pa tudi še do konca meseca, da vse skupaj zapravim, pa je :p

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, tukaj se pa vidi, kam nas je pripeljal sistem demokracije.Če ne skrivaš,lažeš , prikrivaš , si enostavno nahebal.Najboljše, da vse sproti zagoniš, nimaš lastnine,ko si pa star in obnemogel, te pa ruknejo v dom za ostarele, na račun države in si lepo na toplem z vsemi obroki hrane in , ko jih hebe.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ja, tukaj se pa vidi, kam nas je pripeljal sistem demokracije.Če ne skrivaš,lažeš , prikrivaš , si enostavno nahebal.Najboljše, da vse sproti zagoniš, nimaš lastnine,ko si pa star in obnemogel, te pa ruknejo v dom za ostarele, na račun države in si lepo na toplem z vsemi obroki hrane in , ko jih hebe.

Ko si star enga ornk "štihneš" pa greš lepo na 3 tople obroke dnevno z 24/7 zdravstveno oskrbo.... čudim se, da se tega kdo več ne poslužuje...

Naša država je ciganska država, ko ima normalen človek, ki pošteno dela večje stroške in cene, kot pa mutibariči. Jebeš tako socjalo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
točno to
imam dva kolega, oba imata firmi, oba vrtca za oba otroka 70-80€, žene delajo po 4 ure

moja ravno tako dela po 4 ure, plača nič posebnega tudi pri meni, vrtca 190€
bonk.gif

kaj nisem prej s.p. vzel...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
najverjetneje minimalca
mi je vseeno in nisem jezen na njiju, ampak na državo, ki tak sistem oz. luknjo v njem omogoča

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Nagradno vprašanje zate: Znaš izračunat koliko je potrebno imet na računu da se ti dohodek na družinskega člana poveča za 1 EUR?
Ker tole tvoje jamranje se mi sliši kot pravljice kako nekdo zaradi otrokovih prihrankov plačuje max vrtec. Potem mu pa izračunaš da v petih letih ne zasluži toliko kot bi otrok moral imet prihrankov da bi zaradi tega padel v najvišji razred.

Pa da ne bo kakšnih presenečenj. Se preverja še vse kaj drugega kot pa stanje na računu ko si ti dala vlogo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
1182€, če smo 4je? pri kao letni obrestni meri 4,06% (taka je bila lansko leto v odločbi). Če ni tako, mi naj pa res eden pove. V smislu kot si vprašal - koliko je treba imeti na TRR od vseh članov, da se poveča za 1€ kot je važen, ko se čita tiste plačilne razrede vrtcev. Potem mi ostane le še seštevanje in mrbit kaka druga osnovna matematična funkcija, ki mi gredo bolje....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če danes pobereš denar z računov ti ne pomaga nič... Gleda se za tisto leto, za katero imaš tudi dohodninsko odločbo... Torej vsaj za eno leto nazaj. In gledajo celo leto. Pa gledajo tudi lastniške deleže nepremičnin v katerih ne živiš...
Ne bom te učil kako se reši te zadeve, samo zavedaj se da če daš na račun upokojenih staršev da lahko to tepe niju glede socialnih transferjev... Upoštevajo tudi lastništvo avta... Če je na lizing pač ne...
Moja je tudi bila na 4 urnem delavniku pa sem vseeno plačeval 5 razred (pa 5 nas je). Lahko pa vedno daš otroka v privat vrtec, tam nihče ne preverja tvojega premoženjskega stanja in ni potrebe po skrivanju.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če danes pobereš denar z računov ti ne pomaga nič... Gleda se za tisto leto, za katero imaš tudi dohodninsko odločbo...

Vidiš, tole me bega. Lansko leto sem v odločbi imela res vse na bazi leta 2012 (tak čas še ni nove dohodnine), tudi pri varčevalnih računih in sredstvih na računih je bilo leto 2012, vendar če sem podrobneje pogledala je pri mojem sinu pisalo leto 2012 v resnici pa tistega varčevalnega računa ni bilo sploh odprtega takrat. Sredstva, ki so jih upoštevail so bila pa trenutna - torej taka kot v tistem mesecu ko se je vloga obravnavala. Za najine račune se ne spomnim več, niti ne vem kako so kredit upoštevali. zdaj lahko gledam cifre (upoštevane obresti), vendar se več ne spomnim koliko denarja je bilo takrat na računih, kaj šele leto prej za kar naj bi bile obresti. Takrat mi je bilo vseeno in sem vse na računih pustila, ker nismo spreminjali razreda, zdaj pa capljamo nekje na meji...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Kot si že ugotovila.
Upoštevajo zadnjo veljavno dohodninsko odločbo (za odločbo za vrtec za leto 2015 ti bodo upošteval dohodke v 2013,dodal pa bodo privarčevana sredstva in premoženje (avto, hiša, vikend) na dan obravnave vloge, oziroma na tisti mesec ali nekaj takega.
Nekoč je njim to koristilo( ko ostaneš brez službe in brez nadomestila ti lepo upoštevajo dve leti stare place in odpravnino) , upam da bo nekoč to meni(takrat pa otrok ne bo več v vrtcu)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.970
6.589
113
Spet jaz. Potem sem oddala tisto nesrečno vlogo, in sicer zgolj za podaljšanje, ker se stanje ni spremenilo. Koliko časa oni to obravnavajo? Ker še zdaj nisem nič dobila. Oddala sem elektronsko in potem ti dajo tisti pdf za sprintat. Gor pa tudi ni datuma, tako da sem malo pozabila kdaj sem oddala. 3 tedne je pa sigurno tega, ker sem morala oddati v marcu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če imaš kvalificirano digitalno potrdilo SiGEN CA ali NLBCA in ga prijaviš v sistem lahko vlogo dejansko oodaš elektronsko brez tiskanja (oddaja, digitalni podpis).
Jaz sem malce zamudil in sem oddal 3 dni pred rokom, v nedeljo zvečer. Pa je bilo vse v redu, on-time, obravnavano v mesecu.