Citat:
Uporabnik Cash pravi:
No, da se malo javim. Sedaj že 1.5 meseca čisto nič ne športam, niti nisem jemal nič dodatkov, niti B komplexa, niti C vitamina, niti kave...nič... in spim cca 6-7 ur, 3 tedne nazaj sem celo spal ene 14 dni po 8 do 9 ur. Stanje se je morda izboljšalo za ene 20-30%, imam pa valove te zmedenosti...recimo sem v redu in čez 5 minut zmeden...tako me drži recimo 2 uri in potem sem spet kolikor toliko dober. Včeraj zjutraj sem bil tudi malce zmeden in sem sklenil, da spijem črno kavo z limono brez sladkorja na prazen želodec in 3 minute po popiti kavi se mi je um tako zbistril, da sem obstal in nisem mogel verjeti svoji glavi. Nisem spil ne vem koliko kave...recimo 1 čajno žličko, jo pa kake 2 meseca nisem niti enkrat probal. S sladkorjem se ne bašem, sem pa opazil, če sem spil kak kakav v službi ali pa pojedel kak Snickers tu pa tam, se mi je po 0,5 - 1 ure pojavila ta zmedenost. A je možno, da me cuker dodatno tako zjebe?
Če še enkrat pomislim, se mi to dogaja cca 1,5 leta, odkar me je začel jebat želodec in sem nehal piti kavo. Zaposlen sem že skoraj 18 let in odkar sem zaposlen, sem pil kavo (od 3-4 kave na dan) in nisem imel problemov do trenutka, ko sem jo nehal piti. Tudi cukra sem pojedel kar nekaj in nikoli nisem imel težav.
Torej, da zaključim: najverjetneje me je kava držala gor in "bistrila um" celih cca 16,5 let, sedaj, ko jo nisem pil, pa je bila štala. Pred službo se niti ne spomnem, da bi imel take težave. Sedaj pa dodaten stres z mulci, brez kave in premalo spanja, pa seveda leta in rezultat je tu.