Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Maestro je _izključno_ na PIN in chip.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tudi preko Amazona gre brez PIN oz. čipa. Še za CSC me niso vprašali
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Se strinjam, da zna bit Mastercard precej ranljiv. Recimo v Amazonu če v svoj račun vpišeš kreditno, ti lahko potem vsakdo preko Amazonovega uporabniškega imena (ki je mail, gesla pa vemo kako 'težka' dajejo ljudje ponavadi) nakupuje. Tudi PayPal je enako ranljiv, samo geslo uganeš in nakupuješ
Ne vem zakaj ne uvedejo, da morajo čisto vsi za plačevanje uporabljat SecureCode. Kolikor opažam zadnje čase manjši trgovci vsi uporabljajo SecureCode, večjim pa zgleda pogledajo skozi prste. Ne vem sicer zakaj, takim bi morali zaradi večje nevarnosti odtrgat višje provizije.
No jaz sem po incidentu naročil prejemanje SMS sporočil za vsak nakup (prej nisem vedel, da to sploh obstaja, zgleda se jim ne da kaj preveč reklamirat dodatnih storitev).
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Tudi preko Amazona gre brez PIN oz. čipa. Še za CSC me niso vprašali
Z Maestrom ali MasterCardom? Kolikor vem lahko kupuješ samo s 'domačim' Maestrom (angleškim na angleškem...).
Lani ja, to je novost, uvedena ta mesec.Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Maestro je _izključno_ na PIN in chip.
Ni res. Še lani sem hotel v Budimpešti plačal z Maestrom in mi ni bilo potrebno vnesti pin kode.
Citat:
Pozdravljeni,
obvešačmo vas, da je MasterCard za zaščito imetnikov plačilnih kartic, uvedel omejitev uporabe vseh Maestro kartic na bankomatih, ki niso nadgrajeni z EMV čip tehnologijo. Imetniki Maestro kartic bomo to občutili, kot zavrnjeno transakcijo, za kar pa vzrok ne bo naveden.
Omejitev velja za države
- ZDA
- Države Latinske Amerike in Karibov
- Azija Pacifik (vse razen Avstralije in Nove Zelandije).
Uporaba kartice bo onemogočena tudi v Evropi, vendar le primeru, da bankomat ne bo imel predpisane čip tehnologije.
Da bi se imetniki Maestro kartic izognili neljubim dogodkom zaradi onemogočenega dviga gotovine, predlagamo vsem tistim, ki potujete na omenjena območja
- da uporabite MasterCardovo spletno aplikacijo Global ATM Locator, ki omogoča preprosto in enostavno iskanje lokacij EMV bankomatov na spletnem naslovu ATM Locator | MasterCard®,
- se o možnosti dviga gotovine pozanimate še pred potovanjem.
Obstaja tudi možnost namestitve lokatorja na vaš pametni telefon ali računalnik, kar je dostopno preko spletne strani www.mastercard.com.
Nasvet pred potovanjem
- pred potovanjem preverite veljavnost kartice,
- na pot ne vzemite le Maestro plačilne kartice, pač pa vsaj eno kartico z odloženim plačilom MasterCard,
- V primeru, da kartico MasterCard že imate, preverite
o veljavnost kartice in
o višino še prostega limita na kartici.