zlom ali udarec?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
pa čudno mi je, da te boli samo ko stopiš na nogo.

Pocakaj, ko se bo zjutraj zbudil...
evil.gif
dobro okrevaj! ni tole tako nedolzna zadeva, taksna oteklina in dejstvo, da imamo v stopalu 26 kosti, 30 sklepov... hocem reci, da ne bos okreval v treh dneh. se ko se ti bo zdelo, da si ok, ne pretiravaj, ker se bo hitro kaj ponovilo. stopala (in dlani) so prekleto obcutljiva zadeva kjer je potreben ornk pocitek. da hladis z ledom so ti pa najbrz ze povedali.

Ponoči, ko sem vstal in šel na skret, se je kri vrnila v stopalo, sem skoraj crknil od bolečin. Pol ure, kot da bi s palcem butal ob steno
bonk.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
Doma po brežini - pojmam nimam kako stopil, spomnim se samo, da sem sedel na tleh in preklinjal.

Hladit - čez 3 ure še ni bilo otekline. Me je zaskrbelo, da je kak zlomljeno - slikat - diagnoza: ni vidnih novih zlomov (posledice starega so se pa videl - "zamaknjen" cuboid).

Elastični povoj in naj bi ležal in hladil - kar pa seveda nisem. Celo več - redno v službo, opravil tri malo daljše poti z avtom in v drugem tednu po poškodbi pol tedna v Belgiii kamor sem šel z avionom. Tisto je šele bilo "veselje". Si nisem mislil, da se toliko čuti razlika v pritisku.
Po dobrem mesecu in vseh možnih barvnih odtenkih sem končno lahko do konca zavezal čevelj. Bolelo je, ma k.urac - občasno boli še sedaj po 4 mesecih.
crazy1.gif

@ynos - na kavč, nogo v luft, da preprečiš ozr. zmanjšaš oteklino. Pa hladit z ledom.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
@gr69 Tako nogo sem imel js, je pa barvo spreminjala tudi na mestih nad gležnjem. Ko se ustaneš, da bi kam šel misliš, da jo bo razneslo. Tako sem se v prvih dneh tudi vlekel v rikverc po tleh.

Pa še to, pri meni vedno desna noga najebe.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Tudi pri meni mi je noga zdrsnila s pedala pred 15 leti in to v mestu, kjer sem moral še domov priti. Potem mi je stara doma rekla, naj grem k dohtarju, vendar jaz....neeee
bonk.gif
Sem se še tolkel po prstih in ji dokazoval, da niso zlomljeni......sem šel potem čez 2 dni in sem imel nalomljene 3 prste. No, pa je prišel potem gips gor.

Pojdi slikat, saj plačuješ zavarovanje, ne?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
ynosu sem odgovoril, ja. Jaz sem šel po 2 dneh takrat, čeprav sem materi kazal, ko sem se tolkel po prstih, da ni nič. Sicer bolelo me je fuL, samo šlo se je, da ne bi šel k doktorju, ker sem tak, da raje trpim, ko pa da grem k doktorju, mona jst
bonk.gif

No, in sem imel 3 prste nalomljene.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
To je meni nesmisel res. Zdaj moram v treh dneh še do dohtarja da mi odpre bolniško, potem bom moral pa še enkrat po bolniški list in na kontrolo. To pomeni še 2x po najmanj 2 uri čakanja v čakalnici. Brez veze se dela gužva, če me je itak na urgenci pogledal zdravnik in videl, da nisem za na šiht.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
Viš - zato sem pa jaz stisnil zobe (kot ta prav dedc) - samo poklical domačega in povedal kaj in kako (je zavedel "brat", da sem klical) in šel delat. Po bolniški list nikoli nisem šel - bolniško tudi ne "odprl" - s tem šenkal ZZZS in zavarovalnici EUR. Upam, da mi spomenik postavijo.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
pri meni jih dobiš na reverz
ne da se mi googlat, ampak vprašaj zdravnika po telefonu... vsaj včasih za bergle niso kompliciral in so jih kar dajal (pa ne na reverz, čeprav bi bil lahko to eden izmed varčevalnih ukrepov vlade. ) Kako pa je danes pa ne vem.

gatto: saj znaš googlat pa razsikovati... ti ne bo težko.. razlika med imenom slike in časom oddaje prispevka je nekaj minut.

A bi rad dobil dabistal? ti dam sliko malo višje? precej sexy zdravnic, terapevtk in sester se je precej dolgo z njo ukvarjalo, sedaj se pa samo še tisti na katerega je priklopljena
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To je meni nesmisel res. Zdaj moram v treh dneh še do dohtarja da mi odpre bolniško, potem bom moral pa še enkrat po bolniški list in na kontrolo. To pomeni še 2x po najmanj 2 uri čakanja v čakalnici. Brez veze se dela gužva, če me je itak na urgenci pogledal zdravnik in videl, da nisem za na šiht.

Pa ti v življenju samo jamraš ali kaj? Če ti ni do bolniške koristiš dopust, si že pisal o tem.
Da ti pa nekdo da bolniško te mora videt.Ja in tudi ko boš pozdravljen boš moral nesti list v službo.
Nevem pa kakšno maš to superduper zdravnico ki dela 3 dni na teden in potem moraš še dve uri čakat.