zlom ali udarec?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
S pedala mi je zdrsnilo stopalo, obut sem bil v šlape, in sem z vso silo pribil s prsti v tla. Hodim bolj ne k ja, 1 korak na 5 sekund po peti. celo stopalo mi je zateklo ornk, pa barvo spremenil. S prsti ne gre migat ker boli.

Kako ves ce je kak zlom? Bo treba slikat? Se gre to na urgenco ali k osebnemu zdravniku?

Je***mu
uf-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Vsaj slikaj pa gor nalepi, kakšen bo že kaj ugotovil.

H dohtarju, bi pa jst takoj odskakljal....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tako sem imel, ko sem si gleženj zvil.... možno, da je samo udarec pa bo minilo.

Drugač pa sedaj ni preveč gužve na urgenci, ker folk nima časa bit bolan.

Drugač pa v mrzlo vodo daš takoj, ko se zgodi, take zadeve.

Nazadnje urejeno:

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Jaz bi rekel, da imas verjetno kako stopalno kost zlomljeno. Od udarca to ne more bit. A boli samo ko stopis? Ce boli vseskozi, je lahko tudi zvin.

Seveda pa moras cimprej k svojmu zdravniku, da ti da napotnco za slikanje.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Aha, to se ti je ravnokar zgodil. Pol pa kar na urgenco. Tole ni od udarca.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Glede, da ima hrasto na prstu.... je verjetno že par ur.

Pa kr dvomim, da je ob polnoči kolesaru.
tongue-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
To je bilo 5 ur nazaj.

Ne boli nič če dvignem nogo v luft...boli, ko stopim na nogo. S prsti pomojem ni nič, bolj tale nart oz stopalo.

Najbolje, da počakam do jutri, pa vidim kako bo? Ali zdaj? Samo res ne bo do 6 zjutraj tam visel.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Če boš čakal, lahko še zmeraj daš v škaf mrzle vode taco.

Drugač pa sedaj ziher ni tolk gužve na urgenci, kot bo zjutraj.

Umrl pa verjetno ne boš do jutra, čeprav bi znalo še bolj boleti zjutraj tudi če ni zlomljeno.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Ne vem kolk je casovna meja na urgenc, da ne rabs napotnce. Ce ne pa zmanjsaj za kake 2 uri.

Guzve je zdele zihr manj kot jo bo zjutraj, vem pa ne kolk je kaj osebja tam. Jaz bi sel na tvojem mestu zdaj.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
Dobro da ni zlom.

Samo tudi zvin ni tako nedolžen - pa čudno mi je, da te boli samo ko stopiš na nogo.

Razgibavanje - kakor hitro boš lahko migal brez pretiranih bolečin.

Pa za konec: škoda, da se nisi prej fizično in mentalno posvetil svojemu telesu. Potem ziher ne bi rabil plaziti okol dohtarjev.
Nasvet by darjan.

Gute Besserung!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
pa čudno mi je, da te boli samo ko stopiš na nogo.

Pocakaj, ko se bo zjutraj zbudil...
evil.gif
dobro okrevaj! ni tole tako nedolzna zadeva, taksna oteklina in dejstvo, da imamo v stopalu 26 kosti, 30 sklepov... hocem reci, da ne bos okreval v treh dneh. se ko se ti bo zdelo, da si ok, ne pretiravaj, ker se bo hitro kaj ponovilo. stopala (in dlani) so prekleto obcutljiva zadeva kjer je potreben ornk pocitek. da hladis z ledom so ti pa najbrz ze povedali.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
No super. Me veseli, da sem se zmotil z oceno.

Je pa ocitno zelo mocan udarec. Tudi to ti bo kar en lep cas minil, da bos spet sportal. Vazn pa je, da nimas mavca v tej vrocini.
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Pri meni je samo oteklo, so mi vseeno dali potem v mavec.
evil.gif

.....until fat lady sings :p

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
res bi bilo bolje, da bi ti fixirali stopalo. sam sem imel na las podobno poskodbo in namesto, da bi 14 dni "oblezal" kar ti mocno svetujem. dobesdno na kavcu, na postelji.. sem sel po enem tednu na kolo in trimckat, ces saj mi nic ni, saj sem dec. no zadeva se je zavlekla v tri mesece.