Življensko zavaovanje

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Ja, saj dobiš 99%, ampak 99% stanja na tvojem naložbenem računu, ki pa bo po odštetih stroških ne vprašaj kako visok....zato le idi tja, jaz upam, da se motim.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kot so ti že napisali, 99% vrednosti tvojih VEP-ov na naložbenem delu police na dan prodaje oz. prekinitve police. Od tega odštej davek na kapitalski dobiček (15%), pa 6,5% davka na zavarovalne posle... Razočaran boš ob končni številki. Boljše počakat še malo, pa se izogneš vsem davkom, pa še (predvidevajmo) vrednost VEP-ov se bo do takrat malo dvignila.

Kar se tiče zavarovanja, absolutno riziko življenjsko zavarovanje (glede na dejstvo, da ne želiš varčevanja), vzami ponudbe vseh zavarovalnic (ZM, Triglav, WS, Prva, Generali, ERGO Victoria, Allianz, pa še kakšne), naredi si primerjavo, preberi splošne pogoje in izogibaj se stavkov a'la Cyber (Jaz ti svetujem Prvo Varnost).
Kot pravijo, vsak svojega konja najbolj hvali....
V glavnem, zahtevaj strokovno obrazložitev produkta in pregled splošnih pogojev ter čas za razmislek in primerjavo med posameznimi produkti.

EDIT:
Cyber, brez zamere, malo sem se te sposodil, toliko za vzorec, da bo videl, kdo na vsak način želi prodat nek produkt, tako kot npr. akviziterji sesalec za prah.

Nazadnje urejeno:

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Če svetujem, še ne pomeni, da hvalim, pa tudi če bi hvalil hvalim upravičeno, prav tako, kot tudi ti "svetuješ" WS. Nevem kako bi drugače odgovoril na vprašanje, pri katerem me sogovorec vpraša kaj mu svetujem...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Sem vedel, da se boš razjezil...
smile-1.gif

Hotel sem mu povedat to, da se naj izogiba tistih, ki mu bodo na vsak način hoteli prodat svoj produkt, tako kot akviziterji svoj sesalec, svoje kreme ipd.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
O kaksnem davku na dobicek ti govoris?

Dons zgleda da vsak ki da neke šnel kurse skoz lahko brihtulira po teh forumih.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
O kaksnem davku na dobicek ti govoris?

Dons zgleda da vsak ki da neke šnel kurse skoz lahko brihtulira po teh forumih.

Očitno si ti šel skozi nek šnel-kurs...

V kolikor ti ni znano, ti bom razložil.
Vse naložbe v vrednostne papirje (vzajemne sklade) preko zavarovalnih polic (preko zavarovalnih produktov) so oproščene plačila davka na kapitalski dobiček, v kolikor je zavarovalna doba DALJŠA ali ENAKA 10 let; v kolikor pa je krajša (6 let) pa se plača davek na kapitalski dobiček tako kot ga plačajo vsi ostali, ki vlagajo direktno v vrednostne papirje.
Pa da ti še podam davčne stopnje: 0-5 let 20%, 5 - 10 let 15%, 10 - 15 let 10%, 15 - 20 let 5%, nad 20 let ni plačila davka na kapitalski dobiček.
Torej, če bo prekinil zavarovanje sedaj, po 6 letih, bo plačal 15% davka na kapitalski dobiček, ki ga ima doseženega z nakupljenimi enotami premoženja.

Prav tako so vsa zavarovanja, katerih doba je DALJŠA ali ENAKA 10 let, oproščena plačila davka na zavarovalne posle, ki znaša 6,5%

To bi bil en kratek šnel-kurs za tebe, glede osnovnih pojmov glede obdavčitve.

P.S.: Upam, da ne delaš v zavarovalništvu, tako kot skoraj vsak mulo, ki ima 5 minut časa.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ze 9 let. Pa trzim izkljucno osebna zavarovanja.
Pa vendarle; kaksen davek na dobicek bo placal doticni ce pa je potozil po precejsnem manjku na polici?

"Torej, če bo prekinil zavarovanje sedaj, po 6 letih, bo plačal 15% davka na kapitalski dobiček, ki ga ima doseženega z nakupljenimi enotami premoženja."

Res sramotno da napises kaj takega ce pa fant pove da ima fondpolico z mesecnimi vplacili.
Niti procenta davka ne bo placal ker dobicka ni, za 1 leto vplacil BI placal 15% za ostalih pet let vplacil pa 20%. Tako da moj prejsni post drzi kajne?

Naj te Dani nauci se FIFO, potem pridi nazaj!

lp
Matej

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ze 9 let. Pa trzim izkljucno osebna zavarovanja.

Res sramotno da napises kaj takega ce pa fant pove da ima fondpolico z mesecnimi vplacili.
Niti procenta davka ne bo placal ker dobicka ni, za 1 leto vplacil BI placal 15% za ostalih pet let vplacil pa 20%. Tako da moj prejsni post drzi kajne?

Ne drži.

A morda veš, kako je premija sestavljena?

V glavnem, z vsakim mesečnim vplačilom je plačeval prva tri leta povečini stroške, nekaj je pa v vsakem primeru od premije šlo v VEP-e, ki jih ima še vedno na naložbenem računu. Pravzaprav, če sem konkreten, vsa premija je šla v nakup VEP-ov, zavarovalnica pa je nato zavarovančeve VEP-e odprodajala za stroške zavarovanja (administracija, provizija, riziko premija ipd)...
In ja, vrednost enote premoženja je danes višja kot je bila 6 let nazaj, pa 5 let, pa...

Glej, ne bom ti razlagal osnov, sramotno pa je, da tudi po 9-ih letih še ne veš, kako je premija sestavljena in kakšna zakonodaja velja.

Tistega o nekem Daniju in FIFO-tu pa ne razumem...
confused-1.gif

EDIT:
Glede 6,5% davka od zavarovalnih poslov... Ta se plača oz. 6,5% se izračuna na podlagi vplačanih premij (vsaka premija za nazaj se zniža za 6,5%), posledično, če je premoženje na naložbenem računu nizko, se lahko zaradi tega odbitka zniža praktično na nulo.
Ta davek se ne odbije od trenutne vrednosti police ampak na podlagi zneska vplačanih premij.

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hm...

Torej razlozil si mi lestvico obdavčitve in povedal da bi v primeru prekinitve po 6ih letih ČE bi bil dobiček moral odvest davek 15% od dobicka.

Premisli se enkrat; jaz ko placam npr. 48 (4 leto ) premijo in potem z 72 ( 6 leto ) premijo prekinem zavarovanje in sem na 46 premiji po nekem cudnem naklucju imel donos. Na to premijo placam 20% davek ker je bila v skladu MANJ kot 5 let. Torej to je FIFO.

Danija omenjam zato ker sem zasledil da nekateri tukaj govorijo o Prificus-u.

Pa me zanima ce drzi to da ste obiskovali stranke katerim ste predcasno urejali FP delali stornacije in na novo NŽZ ZT.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Pa me zanima ce drzi to da ste obiskovali stranke katerim ste predcasno urejali FP delali stornacije in na novo NŽZ ZT.

Ne razumem... Kaj sploh želiš vprašat?

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
On misli, da agentje, ki so včasih delali pod danijem, zdaj obiskujejo iste stranke, delajo stornacije in nove police na NŽZ pri triglavu,.....
grin1.gif

Bože milo...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
:)
Vam sporocim, ko dobim izračun. glede na to da jih delajo prvega v mesecu, pa še to samo če dobijo zahtevek do 15. v mesecu, bom dobil izračun tam nekej junija
smile-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
On misli, da agentje, ki so včasih delali pod danijem, zdaj obiskujejo iste stranke, delajo stornacije in nove police na NŽZ pri triglavu,.....
grin1.gif

Bože milo...

bonk.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Caki mal - kaj zdej driskaš, povej kako je v zgornjem primeru je 20% ali 15% davek?