Življenjsko zavarovanje-sklenitev

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Evo, našel sem enega izmed razlogov za ugodnejšo premijo, seveda se le-ta skriva v skrbno spisanih pogojih..... V brošuri, kjer je to zavarovanje predstavljeno, je naveden upoštevan popust v obliki "maksimalne letne udeležbe v pozitivnem zavarovalno-tehničnem rezultatu rizičnih zavarovanj", torej upoštevan je maksimalen popust v primeru informativnega izračuna, zdaj pa pazi to, citirano iz njihovih zavarovalnih pogojev na strani 4, 21. člen, 2. in 3. odstavek:
Zavarovalnica lahko v času trajanja zavarovanja zniža (torej tudi zviša) dogovorjeno zavarovalno premijo iz naslova letne udeležbe zavarovalca v pozitivnem zavarovalno tehničnem rezultatu rizičnih življenskih zavarovanj. Letna udeležba se določi po kriterijih, ki jih sprejme zavarovalnica v skladu z merili o udeležbi zavarovalcev v pozitivnem rezultatu teh zavarovanj (kaj pa če je le-to negativno?). Osnova za določitev letne udeležbe je odstopanje dejanskega od ciljnega zavarovalno-tehničnega rezultata rizičnih življenskih zavarovanj na zadnji dan preteklega poslovnega leta.
Letna udeležba (popust) se lahko spremeni enkrat letno in sicer po poteku najmanj enega leta od zadnje spremembe oziroma sklenitve zavarovanja. O spremembi višine letne udeležbe (popusta) zavarovalnica pisno obvesti zavarovalca, ki spremembe ne more zavrniti.

Laično povedano - Triglav predvideva, da bo na trgu pobral X riziko življenskih zavarovanj, s katerimi bo naredil toliko plusa, da lahko potala te popuste že v samem začetku, kar je potem tudi point tega "ugodnega" produkta, če pa mu le-to slulčajno ne bo uspelo, pa si zavarovalnica pridržuje pravico, da zmanjša ta popust, kar pomeni da kar naenkrat niti niso več tako ugodni v primerjavi s konkurenco, zavarovalec pa proti temu ne more narediti nič.
There is no such a thing as a free lunch oz. to je klasično pakiranje produktov v "darilne embalaže", da bolj lepo zgledajo in se lažje prodajajo, a v bistvu niso nič posebnega, v zadnjih 5ih letih sem videl to že mnogokrat pri večih zavarovalnicah in ravno to me pri njih najboj jezi.....

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Prva si isto jemlje to pravico.

Obrn zdej kakor hoces. Sej da se razumemo, tukej gre za najugodnejso premijo ker se zav. sklepa preko NETa. Ni posrednikov in je zato to mogoce.

Zdej loh nas prijatelj mirno uredi zavarovanje preko spleta
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Lahko navedeš člen oz. citiraš pogoje Prve zavarovalnice, kjer si tudi oni pridržujejo to pravico do spremembe premije na podlagi spremembe popusta, katerega ti določijo v štartu in nato po potrebi spreminjajo enkrat letno?

In pri Triglavu niso take cene samo zato ker imaš opcijo sklepanja tudi preko neta.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
14 člen za produkt Varnost.

In cene so take samo v primeru sklepanje preko spleta. Ce isto kritje uredi zastopnik je premija cca 30% visja.

lp
m

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Matej: sem sklenil včeraj na zavarovanje pri Priv
smile-1.gif

čeprav je tole sedaj zanimiv produkt
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Mi smo dons gledal za zensko 1978 nekadilko 140.000 je zt 15,5 prva pa 22.5 / 25 let

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Mene pač mal moti to kar je Matey napisal,.... glede povečanja premije-- in pa prekinitev... mal čudno je napisano.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
30 dni imas casa za prekinitev + prvo premijo ki ti jo je pokasiral dobis vrnjeno;)

ZT je ugodnejsa izbira!

cheer.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
14 člen za produkt Varnost.

In cene so take samo v primeru sklepanje preko spleta. Ce isto kritje uredi zastopnik je premija cca 30% visja.

lp
m

Se mi je zdelo da spet nekaj na pamet govoriš.... 14.člen navaja morebitno spremembo premije samo v primeru da imaš v zavarovanju vključen riziko rizičnih bolezni (česar Gas nima) in če se zavarovalnica tako odloči na podlagi neugodnega škodnega gibanja, kar je nekaj popolnoma drugega, kot ta variabilni popust, ki ga uporablja ZT v vsakem primeru zavarovanja in na podlagi izračunov, ki se nanašajo na tudi druge stvari kot pa na škodni rezultat ter je tako verjetnost spremembe na podlagi le-tega veliko manjša, če se premija slučajno spremeni, ne sme biti višja kot je cena za tak produkt s kritjem kritičnih bolezni, če ga takrat sklepaš na novo, poleg tega pa se lahko zavarovalec za razliko kot pri ZT lahko ne strinja s samo spremembo in lahko to svojo odločitev brez problema sporoči zavarovalnici, katera pa lahko potem posledično zniža zavarovalno vsoto.

To NI ENAKO kot pogoji pri ZT, ne moreš kar enostavno enačiti vsega, kjer piše morebitna sprememba premije.

Pa še nekaj - Zavarovalnica Maribor je lansirala nov produkt za kritje rizika smrti in ne boš verjel , s5 so cenejši od Triglava....moram pa zdej še tam malo preveriti pogoje, da vidim kaj so pa tam sčarali + to, da je Triglav ta produkt dal na trg pred kratkim (23.11.) pa ima vseeno različno obračunavanje premij za ženske in moške, kar pa po zakonu o zavarovalništvu po 1.1.2013 (torej če sklepaš po 1.12.2012) sploh ne bo več mogoče....čemu takšna kalkulacija ne vem...zavajanje? mogoče, nebi bilo prvič....bo spet treba počakat še par dni pa da vidimo ali se bodo te razlike obdržale ali pa bo pri Triglavu sledila še ena sprememba.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
do 21.12. lahko sklepaš po starem, potem pa novem,.. je to tukaj izjema,.

Bolj zanuimivo mi je da vsi pravijo da se bodo zavarovanja za moške znižala za petino
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Odvisno od posameznega dejanskega zavarovanja, katerega sklepaš...pri zavarovanju zgolj rizika smrti načeloma ne moreš do 21.12. sklenit zavarovanja, da bi začelo veljati s 1.1. in po starih pogojih, razen, če ti uspe sklenit kakšen poseben dogovor z zavarovalnico, tudi to je opcija. Nekaj drugega je pa npr. klasično življensko zavarovanje.... Kar se pa pocenitve za moške tiče (torej tudi za ženske, saj bodo od sedaj naprej enake premije, čeprav dejansko gledano bodo ženske sedaj plačevale več, razen če bodo zavarovalnice znižale premije in to je to kar naj bi se šušljalo) za v prihodnje pa bomo videli... imam oči na pecljih in telefon v roki
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Jst sem klical gor na osebna in sem rekel kaj je tocno s tem clenom katerga si ti omenu. Pravjo da si jst narobe tolmačim in da je popust res vsako leto drugacen, ampak pod tako premijo ki jo uredis taka ostane. Tko da je to to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Premija, katero si izbereš ob sklenitvi pri dodatku rizičnih bolezni (brez njih ta postavka ne drži oz. ne obstaja) LAHKO ostane taka in se ti posledično spremeni zavarovalna vsota, ni pa nujno, lahko pa se ti pa škodnemu rezultatu primerno spremeni premija...Še vedno pa ni to primerljivo triglavovemu popustu, ker je le-ta drugače definitiran..

No samo da se ve kako pa kaj
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Zavarovalnica Maribor je lansirala nov produkt za kritje rizika smrti in ne boš verjel , s5 so cenejši od Triglava....moram pa zdej še tam malo preveriti pogoje, da vidim kaj so pa tam sčarali + to, da je Triglav ta produkt dal na trg pred kratkim (23.11.) pa ima vseeno različno obračunavanje premij za ženske in moške, kar pa po zakonu o zavarovalništvu po 1.1.2013 (torej če sklepaš po 1.12.2012) sploh ne bo več mogoče....čemu takšna kalkulacija ne vem...zavajanje? mogoče, nebi bilo prvič....bo spet treba počakat še par dni pa da vidimo ali se bodo te razlike obdržale ali pa bo pri Triglavu sledila še ena sprememba.

Evo, da dopolnim še tale post - najnovejša ponudba Zavarovalnice Maribor za riziko smrti: 35let star moški, zavarovanje za riziko smrti na ZV 100k € za 25 let = mesečna premija 22,54€, Triglav (s sumljivim produktom :p ) 23,27€, Prva zavarovalnica (s "starim" produktom") 27,61€....Novi produkt Prve sledi v parih dneh, predvidoma naslednji teden.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.827
442
83
Da malo obudim temo... K nam pa je prišel en svetovalec (ki dela vse zavarovalnice) kot svetovalec za mlade družine in mi je za življensko zavarovanje najbolj priporočal zavarovalnico Prva Group. Ker še nikoli nisem slišal za njo, me zanima, če je ta zavarovalnica vredu? Imajo kakšne drobne tiske?

Kot primer: Sedaj pri ZM plačule dobrih 9 eur za dobo 15let in za kritje 78000 eur (to zavarovanje sem sklenil pred pol leta, ko sem bil star 28 let in sem nekadilec). Sedaj sem še vedno star 28 let in mi je svetovalec priporočal zavarovalnico Prva, pri kateri bi me življensko zavarovanje za 80000 eur za dobo 25 let prišlo celo manj kot plačujem sedaj...

Še eno vprašanje: ali lahko gre zavarovalnica v stečaj in potem pogodba ne velja več? Ali se lahko kako pripeti, da pogodba iz kateregakoli razloga zavarovalnice ni veljavna?

Edit: Aja, zanima pa me le za zavarovanje v primeru smrti (in mogoče tudi invalidnost ter hujše bolezni), ker imam kredit...

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Prva je odlična izbira, če potrebuješ zgolj kasko zavarovanje za primer smrti (in, kot si omenil, morda že kritje kritičnih bolezni zraven). In seveda ima njihovca pogodba droben tisk, tako kot vsaka druga zavarovalnica, reče se jim pa zavarovalni pogoji (jih dobiš na vpogled že prej sklenitvijo, ob sklenitvi pa še "čtivo" za domov (tam tudi piše vse o morebitni (ne)veljavnosti pogodb itd. Če gre pa slučajno zavarovalnica v stečaj (kar je sicer malo verjetno, prej propadejo vse banke kot pa zavarovalnice) pa tudi ni panike, saj so vse zavarovalnice zavarovane naprej pri pozavarovalnicah, tako da je vsaka takšna skrb odveč.