Živi kdo na Litostrojski

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Če gledaš v nizkih blokih ob Litostrojski, so to eni izmed najstarejših blokov v LJ.
Zgolj za info.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Sorodnica je včasih živela tam. Vedno je govorila, da upa, da se preseli še preden se zgodi kakšen večji potres. Baje bi se tisti bloki porušili kot hišice iz kart, ker naj ne bi bili protipotresno grajeni.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
To bi se zgodilo z veliko bloki,zgrajenimi pred letom 1986,mislim da so takrat sprejeli strožjo protipotresno zakonodajo. Poseben "biser" v tem je naprimer blok na Knezovi ulici v šiški,sem videl ko so eno stanovanje v tem bloku renovirali,stene so kot iz piškota,ta bi se po mojem od vseh blokov v Lj prvi porušil,če bi bil potres...

Nazadnje urejeno:

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Pred leti sen nekemu znancu montiral pohištvo v enem od blokov na Litostrojski!
Tragedija od tragedije! Vse je bilo treba postaviti na uč-meter, ker se z "vaservago" ni dalo narediti nič pametnega!
Če je lepo postrani je tudi lepo! ☺☺☺

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
S tem potresom me vsi strasijo
frown-1.gif

Zunanje stene so debele ene 50-60cm in plosca naj bi bila monta.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
To so bivši samski domovi.

Mi je znanec pred davnimi leti razlagal (tam je kupil stanovanje), da ko je menjal kuhinjo, je sosedu (čez steno) dol padla (omare v kuhinji so bile zmontirane tako, da je šel vijak čez njegovo in sosedovo pohištvo).
hysterical-1.gif

Verjetno je eazy-ev ded to montiral ob vselitvi
evil.gif
za svojo preostalo žlahto v bloku....

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Tipično geto naselje kot večina naselij v Ljubljani. Dovolj za Slovenca, kaj več pa ne.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
To so bivši samski domovi.

Mi je znanec pred davnimi leti razlagal (tam je kupil stanovanje), da ko je menjal kuhinjo, je sosedu (čez steno) dol padla (omare v kuhinji so bile zmontirane tako, da je šel vijak čez njegovo in sosedovo pohištvo).
hysterical-1.gif

Verjetno je eazy-ev ded to montiral ob vselitvi
evil.gif
za svojo preostalo žlahto v bloku....

Ne verjamem. Šipci so kopali kanale in ostala high-tech dela. To kar danes delajo Bobcat-ii. Zidarji in ostali bauštelci so bili v glavnem Bosanci. Precej Šipcev je bilo tudi kemijskih tehnikov (pesek, cement, voda)...