Živel dan OF

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

Ravnokar sem prispel iz nemčije, kjer seveda tudi proslavljajo prvi maj, saj je to predvsem praznik dela, ne pa nek dan komunizma. Nemški običaj je da se za prvi maj postavi mlaj, kar se vidi tudi na zgornji sliki iz Maribora. Ne vem sicer kakšna je praksa iz Mariboa (ki je bil vedno malo bolj nemškutarski), a kakor vem v Sloveniji to ni praksa.

Pred kratkim sem na enem malo bolj resnem forumu bral debato na temo kdo je premagal Nemce v 2 sv vojni in videl zanimivo navedbo, da so dali angleži pamet (oziroma "intelligence, torej obveščevalne zaeve), američani orožje in rusi kri.

S tem bi se kar strinjal: D-day je sicer tudi pripomogel k padcu nemčije, a nemška vojske je zobe polomila na vzhodni fronti.
Si se ti družil z vzhodnimi Nemci (po možnosti s pripadniki Stasija), da takšne bluziš
stupid-1.gif

Postavitev Mlaja je star Slovenski običaj, kateri se postavlja ob večjih praznikih, življenjskih dogodkih (obletnice, poroke, krsti...) ali drugih dogodkih, kateri si zaslužijo poseben pomen. Ta tradicija je še danes živa povsod po Sloveniji. So pa komunistični zločinci to tradicijo zlorabili, da bi poveličevali njihove laži skrite za delavskimi pravicami. Danes pa je dejstvo, da nikjer v EU delavec ni slabše plačan, ni bolj obdavčen in nima manj pravic kot v državi, katera praktično dva dneva praznuje praznik dela. Verjetno zaradi tega, da se delodajalci drugi dan spočijejo trebušne mišice, ko so se 1. maja smejali lažem govorcem na proslavah.
evil.gif

PS- da so komunisti dali kri, pa se s tabo 100% strinjam. A niso dali svoje krvi ampak kri svojih rojakov, sorodnikov, bratov sester (če niso imeli izkaznice zločinske združbe KP). Huda Jama in 500 ostalih množičnih grobišč so živ dokaz žrtvovane krvi.
jezen.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kar se tice mlajev- v "komunizmu" so se za prvi maj vedno postavljali mlaji, kar pa imamo "demokracijo", pa seveda ne vec..ker je to baje ostanek totalitarizma za nekatere.

@ kameleon-ce nimas drugih odgovorov, razen otrocjih replik na kar pametne poste membraina in patriota , raje pojdi na pivo..bos se najbolj pametno izpadel.
rolleyes-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Moji posti so med drugim iz kopij Proletarca iz dLiba....to je vendarle vaše glasilo
tongue-1.gif

Težko rečeš da sem kaj potvarjal...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.661
113
Res je...sm ravno prejle dobil deževne prvomajske pozdrave iz Londona
tongue-1.gif

Samo oni na ta praznik ne obešajo WW2 krame ko pri nas naši socialno čuteči govorniki....

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Tako je..edino pri nas se retardirani potomci kolaborantov 70 let po vojni trudijo, da bi spremenili zgodovino in folk naplahtali, da so v bistvu kolaboranti in nacisti bili za ohranitev slov. naroda..tragikomicno.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Smo leta 2017 in koliko je že od konec 2.svetovne vojne pa še zmeraj vidimo na proslavah rdečo zvezdo in obujanje komunizma ter partizanstva! Hkrati se pa ne priznava slabih grozodejstev te zločinske organizacije na svojim narodom.

Smo samostojna nova država,ki jo premalo cenimo ravno zaradi teh smrdljivcev !

Skratka po državi smrdi ta nagnusen komunizem polno idiotov.

ps.vsakršno primerjanje z RKC je samo pri vas v glavah !

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Tako je..edino pri nas se retardirani potomci kolaborantov 70 let po vojni trudijo, da bi spremenili zgodovino in folk naplahtali, da so v bistvu kolaboranti in nacisti bili za ohranitev slov. naroda..tragikomicno.

Na drugi strani imamo pa kretene komunističnih sinov,ki na trobijo češ kako dobri so bili partizani.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Dobri ali sposobni? Dobri, glede na dejanja, nikakor ne. Sposobni pa še manj, saj so gladko popušili.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Dobri ali sposobni? Dobri, glede na dejanja, nikakor ne. Sposobni pa še manj, saj so gladko popušili.
To mislis kolaboracijo? Se strinjam, pa ne samo jaz..
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa btw... 27.aprila je bila ustanovljena PIF in ne OF...ta je bila ustanovljena šele po razpadu dogovora Molotov-Ribentropf...oz z napadom Dolfeta na Russio..
Ja res je. Zato 27.aprila praznujemo dan upora proti okupatorju.

A misliš da Marijino nebovzetje je bilo pa točno 15.8. ???????

vladanju tujih ozemelj
imperialíst -a m (ȋ) nav. ekspr. kdor uresničuje, širi politiko imperializma: ameriški, nemški imperialisti

[/QUOTE]

nobenega vnebovzetja ni bilo
evil.gif
na ta dan se zgolj praznuje pravljični dogodek

podobno kot npr. Shrekov rojstni dan, sicer mi datum ni poznan, ampak v tem rangu je to 15.8. ki je dela prost dan, ni pa državni praznik

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
To mislis kolaboracijo? Se strinjam, pa ne samo jaz..
wink-1.gif
Od vekov znan način stopnjevanja:

kolaborant- prekleti kolaborant- komunist
evil.gif

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A lohk eno vprašanje?

Koliko dni si pa ti preživel pod komunistično diktaturo?

Pa ni provokacija - samo zanima me.
A šteje tudi obisk Kube in podobne države?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A lohk eno vprašanje?

Več kot polovico svojega življenja.
jezen.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A lohk eno vprašanje?

Več kot polovico svojega življenja.
jezen.gif

In koliko si plačeval za šolanje in za zdravnike v tej grozni diktaturi? V tebi ljubih demokracijah začnejo starši že z rojstvom otroka varčevati za njegovo šolanje in zdravstveno zavarovanje za otroke ni samoumevno. Če ni bilo denarja, adijo izobrazba.
V resnih komunističnih državah so se na fakultete smeli vpisati samo otroci delavsko-kmečkega porekla, pri nas te za poreklo ni nihče vprašal. Tudi otroci največjih kolaborantov so lahko študirali in tudi sami kolaboranti. Lep primer je eden od bivših generalnih tožilcev, ki je sodeloval v bitki pri Borovljah, seveda na domobranski strani in glej čudo, niso ga po vojni pospravili.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Hmm - ti ne bi dal 50+.
shocked-1.gif

Samo bi bil vseeno cajt, da pustiš vsaj tisti čas, kjer te še ni bilo na sveti, zadaj in greš novim zmagam naproti.
tongue-1.gif
Pokoljejo nekaj deset tisoč ljudi in čez čas govorjo- pustimo tisto, glejmo naprej
40+ let isti zločinci terorizirajo ljudi, jih mučim, pobijam in čez čas govorijo- pustimo tisto, glejmo naprej
isti zločinci in njihovi dediči oropajo banke in čez čas govorijo- pustimo tisto, glejmo naprej
nato ti isti zločinci in njihovi dediči pokradejo in uničijo tovarne, pahnejo delavce v bedo... in čez čas govorijo-pustimo tisto, glejmo naprej
nato isti zločinci in njihovi dediči znova oropajo banke ina nato...

Bi se človek vprašal ali si ti tudi dedič teh zločincev, da puščaš stvari zadaj, medtem ko nam isti zločinci kradejo naprej
stupid-1.gif