Živel dan OF

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Mislm da bo čas za novo OF smo vedno bolj okupirani ampak bolj sofisticirano. Nekaj primerov:

Iz facebooka:
Simon Green:
Berem.., ne bodo dovoljena - prepoved uporabe - domača' avtohtona semena, prepoved zbiranja zamaškov v dobrodelne namene, prepoved dobrodelnih bazarjev' , ki jih organizirajo ..po šolah, KRAJA narodovega - našega premoženja, v imenu'' kapitala uničevanje narave ... ....., BODEČA ŽICA OKOLI DRŽAVE, na meji kolone, kakršnih ni bilo nikoli ...prepoved ....., prepoved ..... itd itd in oni nam, da je to vse v " naše " dobro'' in demokratično ?? FAŠIZEM !!
A ni že čas za " novo " OF ( ? ) !!
SMRT FAŠIZMU .. !! ZAHTEVAJMO SVOBODO !

Ter druga:
Vidner Ferkov Katerina
70b5de6fbc11.jpg

Mojca: Kekec, rešil si me, zdaj vidim! Hvala!
Kekec: Vesel sem Mojca, videla boš pa tudi veliko grdega.
Mojca: Kaj pa?
Kekec: Pehtina zelišča so patentirali. Kosobrina so izgnali, ker so zdaj tam odpadki in za Rožleta pravijo, da ni konkurenčen.
Mojca: Ampak imamo pa travnike zelene in gore sijoče!
Kekec: Pozabi, to je zdaj EU in okoli žica.
Mojca: Kaj pa naš pisani breg?
Kekec: Snemajo gor reklame.
Mojca: Sedela bova ob potoku in pesmi pela.
Kekec: Nič ne bo, vodni vir je privatiziran. Pesmi? Sazas, nočeš vedeti!
Mojca: Čas je potem.
Kekec: Kakšen čas?
Mojca: Za Osvobodilno fronto.

Živela OF!
Zdravo Slovenija

pa še ta filmček za pogledat

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
pa še ena
Kmetija Pod Hrastom:
Dragi prijatelji. Še povsem pod vtisom včerajšnjega praznika, ki po krivici, prevečkrat potihem zdrsne mimo nas v kakšnem izmed nakupovalnih centrov, mi ne da spati tisoče malih misli. Neprestano mi odzvanjajo v glavi besede, ki so zaključile letošnjo državno proslavo v Trbovljah. Upor je ustvarjanje in ustvarjanje je upor! Srčno upam, da nam nikoli ne bo treba poseči po orožju, da bi ubranili svojo zemljo, svoj jezik, svojo kulturo in življenja. Močno verjamem, da je še čas, da se upiramo z ustvarjanjem ZA in ne proti. Za – čisto vodo,k i jo bomo lahko zajeli in svobodno pili, Za – zrak, ki ne bo naših pljuč napolnil s težkimi kovinami, ZA – zemljo, ki nas bo hranila z vitamini in minerali in ne koktajli smrtonosnih kemikalij, ZA – semena, ki jih bomo menjali in delili in bodo iz njih rastle rastline, ki ne bodo imele genskih zapisov modificarinih tako, da iz njihovoh semen ne bodo zrasla nova semena., ZA – vrtce, šole in univerze, ki bodo otrokom dale znanje in spoštovanje za preživetje in sobivanje. MI, s svojim delovanjem in zgledom ustvarjamo razmere, v katerih živimo! Močno verjamem, dragi prijatelji, da imamo neizmerno moč, da se v naših srcih skriva sila, ki se je ne da zlomiti. Bodimo ponosni na svojo domovino, na zelene gozdove, ki nas še obkrožajo, na svojo dvojino, na svoj jezik, s pomočjo katerega se da razvozlavati sanskrt – enega od najstarejših jezikov na svetu, na svoje korenine in zgodovino, ki sega veliiiko dlje, kot le do druge svetovne vojne, če bi se vaše misli spet zataknile pri njej… Danes okupacija poteka drugače, kot pred nekaj desetletji, Počasi se v naše misli vrinjajo negativne novice, strah in nezaupanje. Danes sami sebe počasi a vztrajno zapiramo v delovna taborišča. V trenutku, ko vstanemo in gremo ven, ko se nasmehnemo in damo Besedo, ki jo držimo brez podpisov in overb, ko zaupamo v naravo in se je dotaknemo s svojimi rokami, ko spreminjamo nerazumljive tehnološke informacije v nepredstavljiva vezja in izume, ko preštihamo in zasejemo njivo, ko namešamo barve v čudovito sliko, iz lesa naredimo omaro ali piščal, iz blaga obleko, iz papirja kombinacije, ki očarajo, iz zvokov glasbo in iz besed zgodbe…, v trenutku, ko si upamo ustvarjati in sodelovati, smo na najboljši poti, da ohranimo svojo domovino in svoja življenja svobodna!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
ksz
Čez leto je cel kup praznikov, takih in drugačnih.
Večina ljudi jih normalno preživi kot prost dan, brez bruhanja žolča.
Koliko praznikov ima v resnici realno in dokazljivo podlago?
Verjetno sta 1. november in 8. februar še najbolj realna (takorekoč za crknit), še tam se začnejo tabeli in tardeči med sabo.... dajte se pofočkat - kaj si pravzaprav delate? Dajte, naredite enkrat en mega spektakel v Stožicah, zberite se vsi skupaj tam, pobijte se med sabo da bo že 1x mir....

fajn ideja, sam k nobenga nebi blo tam.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Dajte, naredite enkrat en mega spektakel v Stožicah, zberite se vsi skupaj tam, pobijte se med sabo da bo že 1x mir....
@Romzi, dobro bi bilo tole ja. Sem enkrat enako napisal, pa sem dobil odgovor nekaterih tukaj, če sploh obstaja tretja možnost, kot rdeči pa beli. Takle mamo...
Vse skupaj je pa malo
stupid-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ne delat enostranske slike. V OF so bili tudi deležniki, ki se s komunajzarji niso strinjali. In se tudi niso sestanka udeležili zaradi Stalinovega befela.
Sploh delu Slovenije, ki so bili pod okupacijo Italijo že od leta 1918 je bilo v glavi že davno razčiščeno, da se želijo losati fašizma. Na Primorskem smo fašiste metali v luft, še preden so salonski komunajzarji v Ljubljani dobili bilokak befel iz Moskve.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ..

Vsakoletne zgodbe glede Dneva upora mi že totalno presedajo. Za desne imam naslednje sporočilo, dajte se že enkrat nehat ukvarjat z notranjimi sovražniki, kajti največji notranji sovražnik ste ravno desničarji za povrh ste najbolj sovražno nastrojeni proti samim sebi.
Vsako leto imamo debato o ukinjanju praznikov, Dan upora, 2. januar, 2. maj. Desničarji, če imate toliko problemov s prazniki predlagam, da ukinemo, naslednje proste dneve: velikonočni ponedeljek, veliki šmaren in božič. Pa bomo na ta način dvignili produktivnost.

Dragi desničarji, nihče vas ne sili praznovat 27. april, čas bi pa že bil, da tudi vi slovenskemu narodu priznate in slovenskemu partizanstvu priznate vse tisto, kar so nam priznali že zavezniki takoj po drugi svetovni vojni. Del tega je tudi 27. april in OF. Konec koncev brez tega nebi bilo danes samostojne Slovenije, vi pa tudi nebi imeli po komu srat, ker bi vas zaprli ali pa zagiftali. Poveličevanje tistih, ki so se odločili za napačno stran v 2. svetovni vojni pa nikakor ni primerno.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
KSZ..

Vsakoletne zgodbe glede Dneva upora mi že totalno presedajo. Za desne imam naslednje sporočilo, dajte se že enkrat nehat ukvarjat z notranjimi sovražniki, kajti največji notranji sovražnik ste ravno desničarji za povrh ste najbolj sovražno nastrojeni proti samim sebi.
Vsako leto imamo debato o ukinjanju praznikov, Dan upora, 2. januar, 2. maj. Desničarji, če imate toliko problemov s prazniki predlagam, da ukinemo, naslednje proste dneve: velikonočni ponedeljek, veliki šmaren in božič. Pa bomo na ta način dvignili produktivnost.

Dragi desničarji, nihče vas ne sili praznovat 27. april, čas bi pa že bil, da tudi vi slovenskemu narodu priznate in slovenskemu partizanstvu priznate vse tisto, kar so nam priznali že zavezniki takoj po drugi svetovni vojni. Del tega je tudi 27. april in OF. Konec koncev brez tega nebi bilo danes samostojne Slovenije, vi pa tudi nebi imeli po komu srat, ker bi vas zaprli ali pa zagiftali. Poveličevanje tistih, ki so se odločili za napačno stran v 2. svetovni vojni pa nikakor ni primerno.
467716-post_slo.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Kot je napisal nekdo na twitterju - če ne bi bilo partizanov bi bili nemci še vedno v sloveniji in hitler bi vsako nedeljo s kučanom pil kavo na blejskem otoku
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se strinjam in pravi antifašisti so bili Primorci. Je pa žalostno da so komunisti izrabili Primorce in Primorci se jim še vedno klanjajo.

Sicer vsako leto ista pesem, ampak letos naj ti povem še kaj novega. Precej TIGRovcev je bilo že pred vojno oz. še pred ustanovitvijo OF članov KP Italije, precej (sploh tistih iz današnje "zamejske slovenije") pa se je borilo na strani italjanskih partizanov.

Nekaj jih je bilo antikomunistov, ampak v tistih časih je bilo malce problem bit v navzkrižnem ognju ker enostavno tretje opcije ni bilo. Tako da jih je veliko šlo v jugo in tam ko se je krepila OF tudi v partizane.

Bi te pa 8888 povabil da si greš sedaj okoli 1. maja pogledat malce v Italijo, na območje kje živijo zamejski slovenci (že čez kraški rob, okolica trsta je dovolj). Vzemi pa s sabo srčni vzpodbujevalnik in rezervni komplet baterije, ker videl boš ogromno visokih mlajev, na vsakem pa vsaj zastava "internacionale" (rdeča komunistična zastava oz. dejansko gre za zastavo KP Italije), italjanska komunistična zastava (klasična trobojnica z z rdečo zvezdo) ali pa slovenska zastava (z rdečo zvezdo).

.. aja pa v italiji rdeča zvezda ni simbol totalitarnega režima in kot taka ni prepovedana!
grims-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
ksz...

sam spoštujem vse državne praznike ne gelde na usmerjenost in tudi zastava vedno visi, je pa lepo videti v naši "vasi" , ki je bolj zaselek ampak ok kjer je 27ga vihrala slovenska zastava samo na naši hiši, sem soseda prijazno vprašal, če je slučajno pozabil zastavo obesti pa mi odvrne, da on sovraži komuniste

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Tebi visi samo tista nitka v glavi, ki ti drži ušesa, da ne padejo stran.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Leta 1941 so komunisti z nacisti praznovali 1. maj v Trbovljah. Komunisti so izobešali zastave s svatikami in množično stopali v hitlerjungen.:

Leta in leta že čakam na kak dokaz o tem.

Bodi frajer pa ga prvi podaj, ker tvoje in tvojih kameradov trobezljanje ni verodostojno.