Žive naj VSI narodi

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kjere nacionalnosti je pa DiegoMenendez13........da ni on kakih performansov izvaju?
smile-1.gif
Ja, že montira trailer. Trenutno je v fuL ustvarjalni fazi.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Slišalo se je do Bežigrada, mene moti, močno. Tudi, ko bo džamija, bom prvi za referendum, da se pozivanje na molitev ukine. Naj pošilja sms sporočila vernikom, lahko mail.

Enako velja za cerkve. Nabijanje zvonikov je odveč, nismo več v srednjem veku, da ne vem koliko je ura.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
zvonovi so nekako kulturna dediščina kraja kjer so... lahko si zatiskamo oči a dejstvo je da je cerkev del naše dediščine. Zvonove so poslušali že od srednjega veka dalje v tem okolju. Ok se strinjam da morda kakšni so preglasni, a vendarle živiš v deželi kjer so cerkve in kjer so zvoniki že vsaj 400let...

islam je pa sedaj novost na našem terenu in nima nobenih korenin tukaj (morda 2 generaciji) in nekako pozivi ne pašejo v okolje.

ampak ker smo svobodna družba, se ne smemo pritoževati.
se pa bojim, da v primeru, da bi se kdo pritožil zoper glasne pozive, bi bil kmalu okronan za nestrpneža. ko pa po TV, časopisih itd vsi norijo čez zvonjene pa je ok...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Meni je smešno kako 3/4 vre glede tega dretja, nihče pa ne upa nič kritičnega napisat.

Ne rečem glede zvonov, vseeno so nekateri daleč od sprejemljive jakosti pa tudi ponoči se ne bi smeli oglašati.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
seveda noben ne upa ker bo takoj označen za ksenofoba, nestrpneža...

ja ponoči med 22.00 in 5:30 (ker so prve maše ob 6.00) bi mroali biti zvonovi izklopljeni. se strinjam. in je res zoprno če živiš blizu cerkve. moramo pa vedeti da eni živijo poleg železnice in se jim parkrat na dan trese celo stanovanje ko mimo prileti kakšen vlak pa nihče ne protestira:)

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zvonovi so nekako kulturna dediščina kraja kjer so... lahko si zatiskamo oči a dejstvo je da je cerkev del naše dediščine. Zvonove so poslušali že od srednjega veka dalje v tem okolju. Ok se strinjam da morda kakšni so preglasni, a vendarle živiš v deželi kjer so cerkve in kjer so zvoniki že vsaj 400let...

islam je pa sedaj novost na našem terenu in nima nobenih korenin tukaj (morda 2 generaciji) in nekako pozivi ne pašejo v okolje.

ampak ker smo svobodna družba, se ne smemo pritoževati.
se pa bojim, da v primeru, da bi se kdo pritožil zoper glasne pozive, bi bil kmalu okronan za nestrpneža. ko pa po TV, časopisih itd vsi norijo čez zvonjene pa je ok...
ja tudi invizicija je bila dediščina... precej let je bila aktualna
meni zvnonovi pomenijo žaljitev moje osebnosti, ker predstavljajo nek zlagan kult
če meni nekaj prepovejo, ker žalim verska čustva naj še zvonove prepoveje, ker žalijo moja čustva
pa tudi preglasni so, so glasnejši od zaknosko predpisane glasnosti, razen če rečeš, da je zvonik večno gradbišče, potem ne kršijo zakona
za tiste cigumigu pozive na volitve... em molitve je pa isto

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
To je kot z zvonovi.
Lepo jih je enkrat v življenju slišat, ko te pa vsako jutro zbudijo (vsaj ponoč so jih pri nas izklopili), postaneš pa raaaaaahlo slabe volje.

Še enkrat.
V Celovcu je PREPOVEDANO metati steklenino v kontejnerje med 9. uro zvečer in 8.uro zjutraj. Zakaj že?
Ds bi ljudje (starejši) lahko spali. Magari 11 ur. Ker imajo po celovškem dojemanju miru PRAVICO do nočnega, celo jutranjega miru. In ker imajo pravico iti spat ob 21.uri.

Hanžek pa bi v taki (like celovški) situaciji začel vpiti, da imajo noise makerji tudi pravico do izražanja, delovanja... In da se jim te pravice (razbijanje ob vsakem času, 70 ali 80 decibelov tudi ponoči) ne sme kratiti.

Skratka The Stroj for ever... Starejši pa goltat uspavalne!

Nazadnje urejeno:

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
ja ponoči med 22.00 in 5:30 (ker so prve maše ob 6.00) bi mroali biti zvonovi izklopljeni. se strinjam. in je res zoprno če živiš blizu cerkve. moramo pa vedeti da eni živijo poleg železnice in se jim parkrat na dan trese celo stanovanje ko mimo prileti kakšen vlak pa nihče ne protestira:)

Železnico se le težko prestavi (ogromni stroški), zvonove pa se lahko ugasne. Če se hoče. Če si obziren...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
khem

zvonovi so bili pred železnico:)

se strinjam v nočnem času bi lahko zvonove ugasnili. čeprav tisti ki živi ob cerkvi se navadi na zvonjenje in ga ne sliši več.. isto kot tisti ob železnici.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Razbijanje, delanje hrupa pa je bilo 5000 let pred železnico in cerkvami.

In? Naj ga zato legaliziramo? In nehamo meriti zvočno osneževanje?
V Avstriji hodijo inšpektorji okrog z merilci hrupa. In najbrž napišejo takoj kazen. Ker glede na izmerjen hrup ni kaj debatirati.

Pa pri nas? Se mi zdi, da ste res malce glasni, verjetno reče policaj. Inšpektorja z merilcem pa ob polnoči itak ne boš dobil .

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
dej nekdo ne seri. polilcist ki kar lepo napše kazen za motenje JRM...

lej še enkrat. cerkve imajo določeno kulturno in zgodovinsko pripadnost tukaj. in so del naše države... džamije na žalost ne.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
khem

zvonovi so bili pred železnico:)

se strinjam v nočnem času bi lahko zvonove ugasnili. čeprav tisti ki živi ob cerkvi se navadi na zvonjenje in ga ne sliši več.. isto kot tisti ob železnici.
železnico potrebujemo zvonov pa ne
ob železnici se lahko postavi tudi protihrupne ograje... pa obzidaj ti zvonik
še marsikaj je bilo pred železnico in se danes ne tolerira več

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Po Ljubljani, konkretno Bežigrad - se sprehajajo Nindže?!!!!!!!!!!!? Tudi oči se ji ni videlo, ker je imela mrežico čez...
Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se ena zahodnjakinja sprehodila v kratki majici po Saudski Arabiji? A, a a, a..?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Po Ljubljani, konkretno Bežigrad - se sprehajajo Nindže?!!!!!!!!!!!? Tudi oči se ji ni videlo, ker je imela mrežico čez...
Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se ena zahodnjakinja sprehodila v kratki majici po Saudski Arabiji? A, a a, a..?
Mene pa zanima, kaj bi se zgodilo, če bi v tej opravi vozila avto. V Saudski Arabiji ga namreč ne sme.

Citat:
lej še enkrat. cerkve imajo določeno kulturno in zgodovinsko pripadnost tukaj. in so del naše države... džamije na žalost ne.

Moteče so pa še vedno. Zelo.

Kdor hodi v cerkev se bo že pozanimal kdaj in kje se bo zbrala čreda.

Sem dolgo časa živel v selu s kar močnimi zvonovi in odprto zračno linijo od turna do okna. Se v mnogih letih nisem navadil, samo vedno bolj mi je šlo na živce. Kulturna dediščina my ass. Mešanje cerkve in države je to. Naša pravica do miru pa skozi okno.