Zimske temperature

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.700
113
Ja bo. Kabino ohladiš za čas posla. Motor pa malo počasneje. Bo rabil nekaj časa, da bo uspel znova vzpostaviti teh 25°.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.700
113
Pa ne govorim na pamet. Če webasto-ta pehitro izklopim, npr. ko štartam in mašina denimo ima le 50° najprej pade temp. Kabine in nato motorja.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
ja preprosta fizika.
Če je voda (in pečka) na 25° in zunaj -5° Nimaš šanse s tem kabine ogret.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
A potem se avto, ko ga zaženeš in štartaš pri -10ih stopinjah ohlaja oz. ne segreva?
Pa ne mi primerjat Webasta, kjer je hladilna topla pa par kosov železa okrog malo ogreto, z avtom v garaži pri 25 stopinjah, kjer je VSE toplo, vključno z celotnim blokom motorja in celotno notranjostjo.
Upam, da se razumemo. Vem, da je nekaterim fizika preprosta, ampak fajn je, če so osnovne predpostavke ustrezne, ker drugače tudi za fiziko velja: garbage in, garbage out.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Pelji ti pleh na 25 stopinjah čez -5 z vsemi steklenimi površinami pa boš vido kak hitro cukne ven toploto.
Ja zunanja temperatura bo nižala temperaturo v avtu, dokler ne doseže voda v pečki dovolj visoko temperaturo, da dovaja v kabino več energije kot jo zgublja v okolico. Pri neki nežni vožnji modernega dizla pa zna to traja kar dolgo.

Jaz če webasto vklopim mam prej kot v enem kilometru toplo v avtu (če je zunaj pod nulo). Če grem brez webasta 6km ni niti približno tak toplo v avtu.
Pa začnem vsako jutro z vsem na 8°.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Ok, se vdam. Imaš prav, jaz pojma nimam.

Pokomentiral bom samo tole.

Jaz če webasto vklopim mam prej kot v enem kilometru toplo v avtu (če je zunaj pod nulo). Če grem brez webasta 6km ni niti približno tak toplo v avtu.
Pa začnem vsako jutro z vsem na 8°.
Nakladaš, da se ti iz riti kadi. Jaz štartam pri 6-ih stopinjah, takoj zalaufam Webasto (vem, klošar sem, ker nimam garaže s 25imi stopinjami :evil: ) in mi čez 1 km toplo piha iz zračnikov, da bi bilo toplo v avtu pa :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:. Imam toplo rit in hrbet zaradi gretja sedežev, to je pa to.
Moram rečt, da si ti svetovni fenomen. A to imaš 100kW Webasto pod haubo?
Evo, tipičen primer človeka, ki svoje ultra super hvali. Pol bo pa folk kupil avto z Webastom, pa bo šel na servis težit, da ne dela, ker je bral na netu, da to mora biti že savna noter po enem kilometru :evil: :valjamse:.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Ok, se vdam. Imaš prav, jaz pojma nimam.

Pokomentiral bom samo tole.

Nakladaš, da se ti iz riti kadi. Jaz štartam pri 6-ih stopinjah, takoj zalaufam Webasto (vem, klošar sem, ker nimam garaže s 25imi stopinjami :evil: ) in mi čez 1 km toplo piha iz zračnikov, da bi bilo toplo v avtu pa :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:. Imam toplo rit in hrbet zaradi gretja sedežev, to je pa to.
Moram rečt, da si ti svetovni fenomen. A to imaš 100kW Webasto pod haubo?
Evo, tipičen primer človeka, ki svoje ultra super hvali. Pol bo pa folk kupil avto z Webastom, pa bo šel na servis težit, da ne dela, ker je bral na netu, da to mora biti že savna noter po enem kilometru :evil: :valjamse:.
Kdaj se grema pelat?
Si mogoče razmislo, da niso vsi Webastoti isto zmontirani? Da mogoče keri vročo vodo šopa najprej čez pečko in pol v blok, drugi pač čez blok.
Ah kaj bi človek tebi razlagal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Ker ti fizika tako dobro gre, naredi en izračun, kak ta tvoj Webasto to vse segreje v eni minuti. Se ne rabimo it vozit.
Morda še zdefiniraj, kaj je zate toplo. Ker zame je 22 stopinj.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Madona da imate taksne probleme s cirkulacijo krvi in adaptacijo organizma pri 30, 40 letih, me resno skrbi za zdravstvo cez deset let. Že sedaj ne sfolga nič. Pa suve, ker lazje sedite in imate pri teh letih probleme s hrbtenicami. Katastrofa.

• Všeč mi je
Reactions: sandra in krko

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Ker ti fizika tako dobro gre, naredi en izračun, kak ta tvoj Webasto to vse segreje v eni minuti. Se ne rabimo it vozit.
Morda še zdefiniraj, kaj je zate toplo. Ker zame je 22 stopinj.
Nerabi vsega segret, dovolj je da vroč/topl zrak po meni piha....

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Nerabi vsega segret, dovolj je da vroč/topl zrak po meni piha....
Lepo, da sva prišla do istega sklepa. To tudi meni začne toplo pihat, kot sem rekel. Samo to ne pomeni, da je v avtu toplo.
Jaz če webasto vklopim mam prej kot v enem kilometru toplo v avtu (če je zunaj pod nulo).
Madona da imate taksne probleme s cirkulacijo krvi in adaptacijo organizma pri 30, 40 letih, me resno skrbi za zdravstvo cez deset let. Že sedaj ne sfolga nič. Pa suve, ker lazje sedite in imate pri teh letih probleme s hrbtenicami. Katastrofa.
Kakšne probleme?
Če ti avto omogoča, zakaj ne bi izkoristil? Pa tudi za motor je bolje, če se prej segreje ;).
SUV je pa prav top stvar. Lahko pri Hoferju kar čez robnik zapeljem, pa tudi pred vrtcem se mi ni treba gužvat z ostalimi. Grem kar počez čez travnik, vržem froca ven, te pa zategnem tistih 300m nazaj domov čez mestni park, ker vse ostalo je zabasano. :evil:
Saj boš tudi ti prišel do Kristusovih let, pa boš videl, zakaj je SUV top zadeva. Zdej se lahko s svojimi 140kg kar zlijem ven iz avta, prej sem pa rabil skoraj pomoč, da sem se iz Miate ven spravil. No, po vseh štirih mi je tudi samemu uspelo.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: Matey in ales85

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Sej zato pa je vedno več bolnih ob navadni virozi in pomehkuzenih moskih. Pa mene je sram, da imam ogrevanje volana ali, da vklopim ogrevane sedeze. Se jajca so zunaj telesa, ker se morajo hladiti. Ne recem zenske v menstri.