Zimske tekočine za vetrobransko steklo?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj to na usta ven potegneš ? ker jaz bom tudi zgleda mogo, ker ko stisnem se niti ne čuje motorčka, se mi zdi da sem zajebal pa letno nalil ena dva tedna nazaj
crazy1.gif

dovolj dolgo tanko prozorno cev za pretakanje in največjo brizgalko - "šprico",
izčrpaš po principu natege

A ima kdo idejo, kako prepričati VW ksenon, da ne šprica vsakič iz luči? V primernem vremenu 5 litrov izgine iz posode preden rečeš keks (precej hitreje kot skurim tank)
wink-1.gif
?

Jernej

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj to na usta ven potegneš ? ker jaz bom tudi zgleda mogo, ker ko stisnem se niti ne čuje motorčka, se mi zdi da sem zajebal pa letno nalil ena dva tedna nazaj
crazy1.gif

A ima kdo idejo, kako prepričati VW ksenon, da ne šprica vsakič iz luči? V primernem vremenu 5 litrov izgine iz posode preden rečeš keks (precej hitreje kot skurim tank)
wink-1.gif
?

Jernej

Ne drži ročke več kot 2-3 sekunde, špricaj po intervalih.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
crazy1.gif

wink-1.gif
?

Jernej

Ne pomaga. To sem že nekajkrat preskusil in čez luči špricne najprej
wink-1.gif
. Pa še nekaj časa drži curek, da ja več izteče...

Jernej

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Si spregledal, ko sem napisal, da odstrani varovalko za ta sistem? Moj avto ima posebaj varovalko za pranje luči, če je ni, deluje se čisto OK, mogoče je pri tvojem enako.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik oorosh pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kje je fora destilirane vode
sprasujem se.gif

Ne povzroča vodnega kamna oz. zmanjša možnosti za njegov nastanek. Pri prejšnjem avtu sem vitrex vedno mešal z vodo iz pipe. Pa so se mi čez čas zamašile cevi in šobe za pranje do te mere, da sem vse skupaj moral razdreti in spucati s cilit bangom. Od takrat naprej vedno mešam vitrex z destilirano vodo. Jaz dodam na 1 liter vitrexa pozimi cca. 2-3 dcl destilirane, poleti pa mešam pol-pol.
A nismo enkrat ugotovil da tudi kasneje zmrzne kot navadna voda. Ali je bila tista se neka druga voda. So bili linki do yt.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Si spregledal, ko sem napisal, da odstrani varovalko za ta sistem? Moj avto ima posebaj varovalko za pranje luči, če je ni, deluje se čisto OK, mogoče je pri tvojem enako.
Za xenon je bil denar,za vitrex pa zmNjkalo? Koliko bolje svet xenon pri svinjskih luceh.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
crazy1.gif

wink-1.gif
?

Jernej

wink-1.gif

Jernej

Ta sistem so naredili z določenim razlogom...

Nabavi halogenske žarnice pa bo
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za xenon je bil denar,za vitrex pa zmNjkalo? Koliko bolje svet xenon pri svinjskih luceh.

Napačnemu repliciraš ?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Tudi, če imam denar za nekaj, še ne pomeni, da ga bom zdaj razmetaval vse povprek (malo tam, malo drugam pa si na koncu leta na 4 mestnih številkah). Ti živiš po principu dok ima, ima?

Kar se pa tiče pranja žarometov. Pranje žarometov, običajno spusti dva močna curka. Realcija Ljubljana - Muenchen je šla 5 litrska posoda tekočine, gladko. Sol na cesti naredi svoje. Jaz varovalke ne bi diral. Ima Hanzi po eni strani prav, je pa res, da marsikdo ne ve koliko požre pranje žarometov. Jaz sem se že navadil, jbg. Ne vlivam najdražje, najcenejše pa tudi ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ena rešitev pač je, da ne voziš tako blizu ostalim vozilom, pa ti nima kaj umazat žarometov
wink-1.gif

Kaj to, da se po špricanju šip, na sami šipi pojavi rahla meglica, je kriva tekočina, ali slabi brisalci? Sicer izgine po nekaj sekundah.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pri prehitevanju fašeš dozo, enako velja ko me nekdo prehiteva in se vrača na vozni pas. Vse leti po zraku, tvoja teorija nekako nima veze.
smile-1.gif

Najbrž bo kombinacija obojega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tu pa je prednost pri nas, ker tisti na prehitevalnem sploh ne zavijejo nazaj na voznega, tako da nič ne fašeš
wink-1.gif

Obstaja kak trik, da se "obnovi" brisalce...ker niso ravno v tako slabem stanju, ampak ker je avto nonstop zunaj, led takoj naredi male rise, pol pa so uničeni takoj.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
...

wink-1.gif

Jernej

[/QUOTE]

smile-1.gif

[/QUOTE]

Kot so napisali že nekateri, lepo in prav je, da se žarometi perejo, ampak kar je pa preveč je pa preveč. Recimo da se večino časa vozim podnevi in verjetno luč ne bo hudo izgubila, če je malo umazana. Ampak ko pa sveti lučka, pa na žaromete ne šprica
smile-1.gif
.

Jernej

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
...

wink-1.gif

Jernej

smile-1.gif

[/QUOTE]

Kot so napisali že nekateri, lepo in prav je, da se žarometi perejo, ampak kar je pa preveč je pa preveč. Recimo da se večino časa vozim podnevi in verjetno luč ne bo hudo izgubila, če je malo umazana. Ampak ko pa sveti lučka, pa na žaromete ne šprica
smile-1.gif
.

Jernej

[/QUOTE]

kupte škodo to ima škoda bolje zrihtano. Ko luči ne gorijo ne šprica, ko gorijo šprica vsako 5 škropljenje in ko se voziš nad določeno hitrostjo ne škropi po lučeh
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
In kako se boš pri nas vozil z lučmi na OFF? Ali jih boš vedno izklapljal, ko špricaš po steklu ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
...

wink-1.gif

Jernej

smile-1.gif

[/QUOTE]

smile-1.gif
.

Jernej

[/QUOTE]

Se ne gre zato da bi ti bolje videl. Umiva jih zato da drugim ne bleščijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In kako se boš pri nas vozil z lučmi na OFF? Ali jih boš vedno izklapljal, ko špricaš po steklu ?

simply ko se pelješ ne škropi po lučeh ampak samo po steklu....
grims-1.gif