Zimske tekočine za vetrobransko steklo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.393
5.667
113
Kemikal ma Leclerk pa v Merkurju v šentvidu ga majo

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
V Sparu sem videl Sonax. Nerazredcen do -40, 5l, 7 in nekaj Eur. Verjetno 8.
smile-1.gif
Zdej bo akcija za 6 EUR.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Zame osebno je Zimax prav kul. Polnjeno v SLO, dokaj poceni, ne zmrzuje in kar je meni še najbolj všeč - ne "maže" šip. S tem mislim na tisti efekt, ko je šajba takšna kot bi bila povoskana in brisalci za seboj samo megleno sled puščajo. Ga malce težje najdem, očitno trgovci z njim premalo zaslužijo, sicer je pa 5litrov dobrih 8 evrov.

Evo, slo roba:

http://www.kemikal.si/index.ph...a&Itemid=18

zimax imaš na mimovrste
smile-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Jst te zadeve kupujem v AT letno kot zimsko tekočino, in to počnem spomladi ali pa poleti pa si dam v shrambo da imam ko rabim in ne kupujem po raznih petrolih ko pa rabim so cene vedno zasoljene
wink-1.gif

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Z uporabo tega produkta v praksi do sedaj nisem imel že nobenih težav.
tongue-1.gif

<Sonax Xtreme Nanopro>

Sicer pa mi ga počasi že zmanjkuje in me zanima kje točno bi lahko dotični produkt kupil na našem trgu?
Nazadnje viden v Obiju

Se popravljam, v Obiju imajo navadnega...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zdaj bo pa malce manjkalo, da mi poci lonec. Ze tri leta kupujem v obiju 5l kantico tekocine do -50C in letos se je prvic zgodilo, da vkolikor temp. niso nad -5C, ni pogojev, da kaj spricne na sipo. Pa jo vlivam nerazredceno. Imam se pet kant doma za tri avtomobile... Na dveh avtomobilih sta klasicni sobi, na enem razprsilna. A te testi nic ne veljajo?! -50C my ass!!
uf-1.gif

Ne resno, kam tole prijaviti, ker se mi bo kdo smejal ampak, ce med voznjo ne smem mobitela poslatat, se mi zdi tole veliko bolj nevarna zadeva.
stupid-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Kupujem samo sonax ali pa tekočino ki jo ima Agip... bio, pa še nekaj dalje piše, ampak se ne spomnim, deklarirana do -70, ni zmrznila ali mazala.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Zdaj bo pa malce manjkalo, da mi poci lonec. Ze tri leta kupujem v obiju 5l kantico tekocine do -50C in letos se je prvic zgodilo, da vkolikor temp. niso nad -5C, ni pogojev, da kaj spricne na sipo. Pa jo vlivam nerazredceno. Imam se pet kant doma za tri avtomobile... Na dveh avtomobilih sta klasicni sobi, na enem razprsilna. A te testi nic ne veljajo?! -50C my ass!!
uf-1.gif

Ne resno, kam tole prijaviti, ker se mi bo kdo smejal ampak, ce med voznjo ne smem mobitela poslatat, se mi zdi tole veliko bolj nevarna zadeva.
stupid-1.gif

Meni je ponavadi pri + že zmrzavala zato pa sem začel kupovat tole extreme od Sonaxa

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Xtreme Nano Pro serija od Sonax se je vedno res dobro izkazala.
zmaga.gif

Problem je le kje ga dobiti! Kje točno ga ti nabavljaš - v Celovcu?

Jaz ga nabavljam v Forstingerju. Mislim da je zdaj še v akciji.

www.forstinger.at

pa si poiščeš najbližjo trgovino
smile-1.gif

luciano

Guru
3. okt 2011
1.859
887
113
MB
Citat:
Uporabnik stop pravi:
napisi na plastenkah obljubljajo do -40 do -50 in tudi -60 C temperature zamrzovanja. naredil sem preizkus z merilcem zmrzišča s skalo označeno od -10 do -30C ; skala sicer ni označena za nižje temperature, vendar ker si razlagam da ti merilci delujejo na podlagi Arhimedovih zakonov gostote alkohola bi se skala morala sorazmerno potopiti vendar se to ne zgodi sorazmerno z napisi o zmrzišču katere proizvajalci napišejo na plastenko:

Hofer zimska tekočina nazivna -40 C dejansko -30 C
Obi zimska nazivna -50 C dejansko -35 C
Lidl zimska nazivna -20 C dejansko -20 C lidlovo sem imel še lansko. Obi in hofer imam letošnje

http://www.modernakup.si/Teko%C4%8Dina-proti-zmrzovanju-5-l-do-50-C-koncentrat-sve%C5%BE-vonj_82376

če sem kjerkoli v zmoti me popravite in če se komu da naj preveri s kakšnim svojim merilcem zmrzišča da vidimo če in koliko nas zavajajo.

Aja pa še to
grin1.gif
zgornje ugotovitve so narejene amatersko na necertificiranih merilcih v nekomercialne namene in ko take samo hobi informativne.
[/list]

Že pred leti so so delali teste na tekočinah za šipe.Ker temperatura, ki je navedena na embalaži lahko pomeni. da je tekočina še uporabna, oziroma, da že zmrzne. Če že zmrzne pri - 20, potem je neuporabna pri dosti manjši vrednosti.

Lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
pol bi načeloma tudi termometer moral med vožnjo kazat 15 °c nižjo temperaturo ?
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.771
113
Iz šob hitreje hlapi alkohol kot voda. Tako da je mešanica, ki ostaja v šobah vedno bolj revna in ti bo slej kot prej zmrznila, še posebno če dalj časa ne špricaš.