Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Seveda, a rabiš nalepko, ker ni isti hitrostni razred.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Če je max. hitrost vozila v homologaciji VIŠJA od hitrostnega razreda gume. To je bistven del za nalepko.
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Ne razumem zakaj moram imet nalepko ce imam to opcijo v potovalnem racunalniku,kateri ispise opozorilo ko se priblizas doloceni hitrosti in max hitrost je itak nastavljena in avto ne more it vec saj je elektronsko tako nastimano...razumem ce avto te opcije nima
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
In kje se mora ta nalepka nahajati? Na prtljažniku al kje? Sj kukr mi je znano je H do 210km/h.... sam v življenju nisem peljal hitreje kot 140km/h.... Zakaj je to potrebno???
Citat:
Citat:
Citat:
Če je max. hitrost vozila v homologaciji VIŠJA od hitrostnega razreda gume. To je bistven del za nalepko.
Seveda, V (ki je napisan v homologaciji) je višji hitrostni razred kot H, zato potrebuje nalepko ... meni je to samoumevno, mogoče pa komu ni.
Citat:
Hitrostni razred zimskih pnevmatik mora ustrezati hitrosti, ki je večja od največje hitrosti vozila, ki jo določi proizvajalec vozila in je zapisana v potrdilu o skladnosti vozila (homologaciji). Če je zapisana največja hitrost vozila večja od hitrosti, ki ustreza simbolu kategorije hitrosti zimskih pnevmatik, mora biti v vozilu na vidnem mestu pritrjena opozorilna nalepka z označeno določeno največjo hitrostno zmogljivostjo zimskih pnevmatik.
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
In kje se mora ta nalepka nahajati? Na prtljažniku al kje? Sj kukr mi je znano je H do 210km/h.... sam v življenju nisem peljal hitreje kot 140km/h.... Zakaj je to potrebno???
Citat:
Vendar, pokaži mi moderno vozilo, ki ima max. hitrost pod 190km/h.
Citat:
Vendar clioti v homologaciji nimajo predpisan hitrostni razred V
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Seveda, V (ki je napisan v homologaciji) je višji hitrostni razred kot H, zato potrebuje nalepko ... meni je to samoumevno, mogoče pa komu ni.
Ne, tu je govora o novem pravilniku. Ti lahko po novem daš gume za traktor na vozilo ki imajo max. hitrost 80km/h pa če imaš nalepko je to po pravilih. Včasih tega nisi mogel ampak si moral upoštevat pravila proizvajalca vozila o pnevmatikah.
Po novem je tako:
Citat:
Hitrostni razred zimskih pnevmatik mora ustrezati hitrosti, ki je večja od največje hitrosti vozila, ki jo določi proizvajalec vozila in je zapisana v potrdilu o skladnosti vozila (homologaciji). Če je zapisana največja hitrost vozila večja od hitrosti, ki ustreza simbolu kategorije hitrosti zimskih pnevmatik, mora biti v vozilu na vidnem mestu pritrjena opozorilna nalepka z označeno določeno največjo hitrostno zmogljivostjo zimskih pnevmatik.
Skratka če ti gre avto 189km/h namestiš gume z oznako T (do 190km/h) in NE rabiš nobene nalepke. Če ti gre pa avto 195 in daš gume z razredom T rabiš pa nalepko. Še vedno pa lahko daš gume H in ne rabiš nalepke.