Zimska tekočina za vetrobransko steklo (vitrex) 2020/21

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Nevem, gre za F97/G01 tezavo....amerikanci si pulijo lase ker uporaba neoriđinala te stane 1500zelenih (nova pumpa, ciscenje mehurja in.....8 ur dela...). Dali so notri neko mikro sito, ki se zabaše z vsem kar ni bmw bio (ali morda NEbio?) formula.
Pa ne gre za težavo vodnega kamna in bi bila rešitev uporaba destilirane vode?

BMW recimo za hladilni sistem destilirano vodo predpisuje že od kar pomnim, vsaj 35 let...

jezek

Guru
24. jul 2008
3.409
1.410
113
Pa ne gre za težavo vodnega kamna in bi bila rešitev uporaba destilirane vode?

BMW recimo za hladilni sistem destilirano vodo predpisuje že od kar pomnim, vsaj 35 let...
Ne, ni kamen. Uspeli so naredit neko sito, na katerem se pospeseno tvori neka usedlina. Ne vem ce ne celo sluz. V bistvu se original koncentrat za šajbe meša z vodo iz pipe.

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Jebemomast cesa vsega clovek ne zve.
Sem mislil, da je bil visek nategancije z originalnimi vitrexi folcvagnov senzor, ki je deloval le pri "pravi" prevodnosti tekocine. Seveda si taksno dobil samo pri originalu, pri ostalih si pa lahko redcil, koncentriral, lovil pravo razmerje in upal na najboljse. Sicer je avto piskal in opozarjal na "prazno" posodo, kljub temu, da si ravno nalil do vrha. Pa magari sonaxa.

• Ljubezen
Reactions: LarryClay

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Sem mislil, da je bil visek nategancije z originalnimi vitrexi folcvagnov senzor, ki je deloval le pri "pravi" prevodnosti tekocine.

what?
VAGe vozimo/servisiramo od golf 3 naprej, pa za tole prvič slišim
golf 4 je mel prvi senzor za čistilo za šipe

o katerem avtu gre govora?

2. jul 2020
5.060
6.601
113
Tukaj imate 3 litre koncentrat do -60 stopinj C za 5,99 €.

Lidl ima 5L za 8€ za koncentrat do -60. Do sedaj kar sem kupoval Mercatorjeve, Hofrove, Evrotonove... je bilo bolj ali manj vseeno.

Na Samuraju rabim zelo malo pranje prednjega stekla, koliko let je že notri nimam pojma. Nobene sluzi, vodnega ali zobnega kamna nikjer. Očetov Opel isto. Če porabi eno posodo na 5 let. Nič zamašenega.

Samo na Alfi se mi je zgodilo, da je varnostni ventilček odprlo. -20 in poletni vitrex. Posoda ostala cela, ventilček par € za zamenjati.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ne vem, kako je z vami, samo pri meni se najbolj uporablja zadeva pri zimskih vožnjah po Avstriji (beri: smučarija)
bolj kot ti šobe pršijo, hitreje zmrzne zadeva - če imaš old school 3 "vodne pištolice" curek, skoraj ni šans, da zmrzne - večina VAG vozil ima pri ogrevanju ogledal tudi šobe ogrevane, že od golf 4 naprej
meni je važno tudi, da ne smrdi - recimo Lidlov oz Hofrov (da ne delam krivice, en od teh dveh) smrdi za po3,14zdit
največ skurim BARTOGovega v zimski sezoni

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.122
113
Bolj, ko je zaheban kao, bolj smrdi po alkotu. Ta nežni lepo dišijo po limonci.

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
400
-875
28
No, to samo pomeni da nimas pojma. Polovica zadev na nasem trgu pusca usedline, tvorijo se tudi kosmi velikosti ½cm², tako da...
Ja res, samo ti imaš pojma pa nobeden drug :bonk:
Pa dej poberi se tipo, ne znaš drugega kot v vsaki temi vsem solit pamet, kako nobeden razen seveda tebe nima pojma.
Tolk enega sranja kot pa ti namečeš na tem forumu je pa res nemogoče. Pojedu vso pamet tega sveta :bonk:

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Jebemomast cesa vsega clovek ne zve.
Sem mislil, da je bil visek nategancije z originalnimi vitrexi folcvagnov senzor, ki je deloval le pri "pravi" prevodnosti tekocine. Seveda si taksno dobil samo pri originalu, pri ostalih si pa lahko redcil, koncentriral, lovil pravo razmerje in upal na najboljse. Sicer je avto piskal in opozarjal na "prazno" posodo, kljub temu, da si ravno nalil do vrha. Pa magari sonaxa.

Zanimivo.
Pri nas nikoli nobenih problemov in ni bil nikoli vag vitrex.. kdaj in kater model?

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
400
-875
28
Ja res, samo ti imaš pojma pa nobeden drug :bonk:
Pa dej poberi se tipo, ne znaš drugega kot v vsaki temi vsem solit pamet, kako nobeden razen seveda tebe nima pojma.
Tolk enega sranja kot pa ti namečeš na tem forumu je pa res nemogoče. Pojedu vso pamet tega sveta :bonk:
jest5 oziroma jezek, a to je vse kar zmoreš:valjamse:
aja pojma nimam :valjamse: razumem :bonk:

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

jezek

Guru
24. jul 2008
3.409
1.410
113
jest5 oziroma jezek, a to je vse kar zmoreš:valjamse:
aja pojma nimam :valjamse: razumem :bonk:
Kje si mene najdu, kaj mata vidva z Jest ne vem, sori pa ce sem ti podrl vero v najcenejse vitrexe. Vzemi kakega modrega, iz germanskega nizkocenovnega diskonta, pa ga polij nekam in pusti da se posusi.....
PS: zakaj citiras samega sebe?? Vse ok?

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.359
2.554
113
Ne, ni kamen. Uspeli so naredit neko sito, na katerem se pospeseno tvori neka usedlina. Ne vem ce ne celo sluz. V bistvu se original koncentrat za šajbe meša z vodo iz pipe.
Zato vprašam, kaj z novo naredite.
1x se mi je pozimo začela ena sluz delat.
kar težave z čiščenjem sistema špricanja. moral na servis!!