Zimska tekočina za vetrobransko steklo (vitrex) 2020/21

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.688
1.048
113
Da sam kaj pocnes narobe sploh ni opcija? Sej nisi en onih k pol ceste proti njemu voz, pa se buni kolk folka je na napacnem pasu falil? ;-) *joke*

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Že več let uporabljam "za hudo nujo" (drugače mi avti stojijo v garaži) nerazredčen -70° Blisk v šprici. Pošpricaš in počakaš par sekund, pobrišeš z brisalci in greš.

Pa ker smo glih v taki temi: 25L Blisk -70° = cca 50€, pol pa sam mešam pol pol, do ena tretjina - dve tretjini.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Kaj pa stranske?
Na spredno valda rukneš tavlko brisačo tistega z liter in pol vode ne odtališ. Stranske poliješ, na zadnji je pa tak žica not.
strgalo za led, ni druge.
ko sem mel še polota sem mel srečo, da je deka bla tako velika, da je sprednje stranske šipe tudi pokrila potem pa strgalo za led.

bi me bilo pa "strah" polivat stranske, ker enostavno niso narejene kot recimo vetrobranska ko je več slojna. stranska bi/bo verjetno prej poknala zaradi razlike v temperaturi.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
uuu šipa prekleto hitro poči, vendar je večji problem, da nazaj zmrzne preden prides do krizisca. še če jo pokrivaš s kartonom, pokrivalom, odstraniš je že pri -5C katastrofa, ker začne nazaj zamrzovati po dveh kilometrih. edina pametna varianta je, da vozis bencinarja, ki se hitro ogreje ali ogrevana šipa. vse ostalo so kompromisi
imam sam vedno zunaj parkiran avto in diplomiral iz tega zato ne prodajat pravljic o topli vodi in audiju a8

kakšne pravljice o vroči vodi in A8 pa prodajam. če znaš brat, sem samo omenil enga modela, ki to počne in nič drugega nisem rekel okoli tega.
tebi lahko prodam eno, samo zate. lepo si zvečer šipe namažeš z svinjsko mastjo in zjutraj ne boš rabil nič čohat. lahko uporabiš tudi zaseko, če ti je ljubše.
pa še enkrat ti povem, tukaj en model vsako jutro šipo na A8 polije z plastenko vode, pol pa odpelje, ti je zdaj kaj bolj jasna ta pravljica ki se prodaja?

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Če ni poškodovana je možnost enaka 0 (saj ne vlivaš kropa gor). Če je pa poškodovana torej že počena, se bo pa razpoka razširila ja.

Drugače je pa bolj nevarno vroča šipa in mrzla voda.

Sem bil zraven, na smučanju, je pri minus 20 soseda prinesla vročo vodo iz pipe, po mojem samo ene + 40st C in zlila po sprednji šipi Audija A6 se je samo POKA naredila čez šipo.......

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
No sedaj pa, katero od teh sredstev ne PACKA lisira šipe. Vem, da drag Sonax tega ne dela, tudi draga tekočina od Mol- a ne . Do sedaj sem enega iz Mimovrste uporabljal BExtreme, do -60 st C in ga jasno redčil z vodo, pa ga ni več za dobiti. Torej, kaj je ugodno in ne packa......

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Poškodovana 100%. Bla je kaka mala razpoka od kamna. Zdrava šipa ziher ni počla. Pa pri -20 je to delat brezveze, ker voda takoj na sipi zmrzne.
Lej 12 let sem to delal.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.359
2.556
113
Kačja slina, kačja slina. Ne pa špeh. Kaj je ljudem, da z vročo vodo polivajo?
Mi je že 'želatiniral' vitrex. Vse skupaj kot ena želatina.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
No sedaj pa, katero od teh sredstev ne PACKA lisira šipe. Vem, da drag Sonax tega ne dela, tudi draga tekočina od Mol- a ne . Do sedaj sem enega iz Mimovrste uporabljal BExtreme, do -60 st C in ga jasno redčil z vodo, pa ga ni več za dobiti. Torej, kaj je ugodno in ne packa......

Verjetno še mnogo drugih, ker ne mislim delat reklame... Prej sem dal povezavo za najcenejšo, zdaj pa na tisto, ki jo uporabljam:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Poškodovana 100%. Bla je kaka mala razpoka od kamna. Zdrava šipa ziher ni počla. Pa pri -20 je to delat brezveze, ker voda takoj na sipi zmrzne.
Lej 12 let sem to delal.

Ni treba verjeti, sam sem videl že pri 4 dni starem avtu, brez razloga je počila, so menjali na garancijo...... Ledeno šipo sploh zalivati z vročo vodo je neumnost, sam sem imel spraj za to .......

• Všeč mi je
Reactions: blazek33

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Kačja slina, kačja slina. Ne pa špeh. Kaj je ljudem, da z vročo vodo polivajo?
Mi je že 'želatiniral' vitrex. Vse skupaj kot ena želatina.

To si pa menjal različne sestave zimskih tekočin, meni se je isto zgodilo, enkrat z hladilno tekočino Reno ima neko rumeno in smo rumeno dodali v modro, je bil kot gel po sistemu je moral mehanik z s cevjo za vodo ven vse sprati......