Letne je imel 6 let 1. lastnik, sam pa 2 leti, delal je 10k km, sam pa 7k km na leto.
Z zimskimi naredim okol 2500km na sezono (5 mesecev x 500km). Nove so imele drugače 9mm (zimske Conti imajo sigurno vse 9mm, Goodyear pa 8mm), da ne bo zmede, zakaj jih nisem nič znucal. Pa 8mm imajo sedaj samo sprednje (prvotno zadnje, ker jih vsako leto rotiram), zadnje imajo pa 7,5mm.
Drugače je obraba še precej velika za te km, recimo letos sem nove letne Dunlop Sport Maxx RT po 3000km zlizal iz 7,0-8,0 (so zelo težavne za merit, zato taka razlika) na 5,5-6,0 na sprednjih in 6,5-7,5 na zadnjih, se pravi okol 2mm na sprednjih in 0,5mm na zadnjih.
Ne vem zakaj bi se pa potemtakem še za brezveze vozil okoli, recimo že 70€ bencina pri 700€ plači je za moje pojme max, pa tudi naredim do kakšnih 500km na leto nenujnih voženj. Več pa nima smisla, ker za užitek 1.6 105KM ravno ni, čeprav hitro se vseeno da vozit. Za nakupovanja pa preferiram internet, ne pa tako kot ostali, ko se morajo po celi Sloveniji ali še izven furat.
Pa ne samo denarno, v mojem primeru je prej čas problem.