Zgrešeni klic med pogovorom?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.305
3.770
113
Zavedam se, da 2025 s tem vprašanjem "za telebane" tvegam salve smeha ;) .
Kje/kako se nastavi, da v primeru, da me nekdo kliče medtem, ko jaz govorim, dobim (zvočno) obvestilo o čakajočem klicu, oz. vsaj SMS o zgrešenem klicu.
.
Tozadevno zdaj moj telefon deluje povsem "analogno": če me nekdo kliče medtem, ko govorim, dobi signal zasedene linije, jaz pa ne vem, da me je vmes kdo klical.
Je to stvar operaterja/mobilnega paketa ali gre za nastavitev v telefonu?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.981
1.847
113
Iskajoč brata
1748601033801.png

Sem šel pri sebi pogledat
Phone--> setting--> calling accounts--> Call waiting

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.823
3.415
113
Call waiting ni čisto to - če se prav spomnim, je odziv na drugi klic enak kot na prvega - pač kot da zvoni, tebi sicer zapiska in to je to oni čaka in se naveliča - telefon bi ti ga moral beležit pod neodgovorjene klice. SMS za neodgovorjeni klic je stvar operaterja in recimo Tlelemach mi redko pošlje, ali pa z veliko zamudo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.710
565
113
Pomoje da je to tako, kot ima operater nastavljeno. Jaz nisem nikol tega nastavljal, pa me lahko še nekdo pokliče medte ko imam zasedeno linijo

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.610
2.594
113
Call waiting ni čisto to - če se prav spomnim, je odziv na drugi klic enak kot na prvega - pač kot da zvoni, tebi sicer zapiska in to je to oni čaka in se naveliča - telefon bi ti ga moral beležit pod neodgovorjene klice. SMS za neodgovorjeni klic je stvar operaterja in recimo Tlelemach mi redko pošlje, ali pa z veliko zamudo.
Čakajoč klic naj bi pomenilo, da drugemu klicočemu zvoni, ti pa dobiš obvestilo, da te ta drugi kliče. Ta klic lahko zavrneš ali pa ga sprejmeš, in če ga sprejmeš lahko preklapljaš med obemi klici. Če ga zavrneš ali pustiš da zvoni, potem boš dobil na telefonu neodgovorjen klic, glede smsa pa nisem čisto prepričan, saj tega ponavadi dobiš, ko nisi dosegljiv.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.305
3.770
113
Čakajoč klic naj bi pomenilo, da drugemu klicočemu zvoni, ti pa dobiš obvestilo, da te ta drugi kliče. Ta klic lahko zavrneš ali pa ga sprejmeš, in če ga sprejmeš lahko preklapljaš med obemi klici. Če ga zavrneš ali pustiš da zvoni, potem boš dobil na telefonu neodgovorjen klic, glede smsa pa nisem čisto prepričan, saj tega ponavadi dobiš, ko nisi dosegljiv.
Ja, točno to me zanima.
Se to nastavi na telefonu (android 13, se mi zdi) ali se moram za to obrniti na operaterja (telekom)?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.933
2.021
113
Pomoje da je to tako, kot ima operater nastavljeno. Jaz nisem nikol tega nastavljal, pa me lahko še nekdo pokliče medte ko imam zasedeno linijo

Oboje je. Nastavitev pri operaterju in na telefonu. Telefon naj bi sicer nastavil pri operaterju ampak če prej tam te opcije ne omogočiš, ne gre.
Pametni operateriji in telefoni imajo to privzeto vklopljeno, ne gre se pa na to zanašati.

• Všeč mi je

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.685
1.229
113
Eno podvprašanje: ali potem oseba ki te kliče v tem primeru dobi signal za zasedeno linijo? Ali ji zvoni normalno, če jo imaš na čakajočem klicu?

Ker jaz imam ravno obratno željo, da klicoči ve, da sem zaseden... Ne da se nisem javil in je zvonilo v prazno...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.710
565
113
Pri men ne, jaz recimo mojo kličem, je na telefonu in men kliče normalno, nič ne vem da govori

• Všeč mi je

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
575
95
28
Kaj pa da ti izpiše da te nekdo kliče? K mam na telefonu omogočeno da ko z enim govorim, mi pokaže da me druga oseba kliče. Lahko dam klic 1 na čakanje in nadaljujem z klicem 2, ali pa en klice prekinem in z drugim nadaljujem. Sm pr telekomu, pa to mam že nekaj časa, sam pa ne vem kako sem vklopil to zadevo... in spet bom brskal za tem...