Plačevanje s telefonom - ne dela

casio

Fizikalc
19. nov 2014
566
50
28
Pozdravljeni,

Torej kot že naslov pove imam željo, da bi tu pa tam nadomestil plastično kartico s telefonom. Imam otp banko in flik aplikacijo in Samsung telefon.

Nikakor ne gre plačati s telefom. Prek flik aplikacije izberem "plačaj" in on odšteva in ko približam pos terminalu on nekaj zagodrnja in javi napako(pos terminal). Poskusil sem to nastavit tudi na ženinem in isto pesem. Kakšna ideja?

Po malo brskanja sem v aplikaciji otp našel tudi google pay in ali gre to isto za plačilo v trgovinah in kako je to varno?

Nazadnje sem plačeval z mDenarnico in je laufalo brez problema

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
228
34
28
V aplikaciji mBank@Net banke OTP v zavihku kartice imate za vsako kartico možnost dodaj v Google Pay, ko jo boste dodali se bo pojavila v Google denarnici in od takrat naprej lahko plačujete s telefonom, pod pogojem da je Google denarnica nastavljena za privzeto plačilo z NFC. Če boste dodali več kartic, je ena zmeraj privzeta in s to se plačuje, katera bo to, je vaša izbira. Kar se tiče varnosti, se ob dodajanju kartice v Google denarnico ta naloži z virtualno številko računa, ki se ustvari samodejno in ob plačevanju s telefonom se trgovcu namesto dejanske številke račune razkrije vaša virtualna številka. Vse spletne nakupe pa potrjujete z aplikacijo mBank@Net.

22. jul 2007
15.212
2.670
113
126
Jaz sem pa obupal plačevat s telefonom, ker očitno uporabljam predebel ovitek z ringom in mi na nekaterih POS-ih ne zagrabi, tako da se več ne z.......m s tem - enkrat ja, drugič ne in raje potegnem ven kartico.
Drugače pa imam v vsakem primeru v žepu denarnico, dokler se ne bodo dokumenti digitalizirali bom pa takrat ponovno razmislil o plačevanju s telefonom.

sass

Guru
1. sep 2007
5.383
1.015
113
verjetno ni problem v debelini ovitka, kvečjemu v materialu. meni na mnogih POS terminalih, npr. hofer ali bauhaus, zagrabi že ko se s telefonom približam na kak cm daleč

• Všeč mi je
Reactions: map