Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok..menim, da nemška ideja ne bi nikoli uspela v celoti. zasedba Rusije ni mačji kašelj, tudi danes. in kljub vsej sili in morebitni zasedbi ostaja gverila, ki ti jemlje energijo.
na Balkanu je bilo, kot je nekdo zapisal, 700k vojakov, kar ni malo. to je kar nekaj vojske, orožja in logistike, ukvarjanja. nekaj pomena oz težav je povzročal tudi miren prehod proti Grčiji in naprej. sicer so se odpirale poti čez satelite, a najlažje poti ni bilo.
dodatno se mi zdi, da je Balkan dajal nekaj dvoma v mesto izkrcanja, ofenzive. bila so osvobojena območja, zavezniki so pomagala osvobajati, se pravi je bila neka igra, opcija, da se izkrcanje zgodi tukaj. in to se mi zdi pomebneje kot pa zamik napada na Rusijo in ne osvojitev le te. Rusija bi se enkrat vrnila nazaj, 700k vojakov zaposlenih na območju kje rje možno izkrcanje in takojšnja potreba po novih par mio vojakih je pa druga zgodba.
kolaborante, bele, rdeče dejmo še malo na stran. prispevek nigla je to kar me zanima. vseen kdo komu, dejstva, ki jih najdemo po netu, knjigah. pač to je zgodovina, ki ima več dejtev.