Žena povozila srno, zavračajo odgovornost

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8

[/QUOTE] Če je torej znak za nevarnost moraš voziti v skladu s tem. Torej opozorjen si, če povoziš srno si čisto sam kriv.

[/QUOTE]

Ja srna bo delala samomor,čakala te bo pri prometnem znaku in bo skočila na cesto ravno, ko boš pripeljal mimo. A boš potem tudi kriv?
uf-1.gif

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Gospoda, živite v zmoti. Neprilagojena hitrost v tem območju nima prav nobene veze. Preverjeno. Srno bo pičilo in bo šla čez cesto in ni važno ali vi peljete 40km/h al pa 90km/h. S to razliko, da boš ti morebiti pri nižji hitrosti zabeležil malo manjšo škodo, kot pa pri 90km/h. No pri 40km/h, ti bo skočila še na haubo, pa je isti šmorn. Najboljše je, če imaš ti limuzino zavarovano proti naletu divjadi.Če slučajno nabiješ srno, pokličeš policijo, NE komplicirajo tudi, če imaš nalet srne v območju prometnega znaka, ne daj pa, da napihaš promile, takrat je pa konec. Tudi lovci ne komplicirajo. ČE pa avta nimaš ustrezno zavarovanega, takrat pa.... čimprej srno v prtljažnik....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Vsem jasno, ampak povej ti to plavim... z redkimi izjemami, da ne bo takoj ogenj v strehi.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je lahko kdo sploh odgovoren, če je bilo vse narejeno "by the book" ?

Pomeni, da jaz sploh ne potrebujem zavarovanja za divjad, ker bo vedno nekdo odgovoren, če nabašem srno ?

Če ni table je odgovor kot si omenil. Če je tabla za divjad si odgovoren pa sam, še več ... lovci lahko od tebe zahtevajo odškodnino.

Ne vem, če bo držalo. Sem enkrat ponoči na lokalni cesti imel srečanje z srno, seveda je gozd na vsaki strani. Poškodovana havba, leva stran vrat, odbijač in luč. Kličem policijo, naredijo zapisnik, srne pa nismo našli. Niso klicali lovcev in tudi za mene ni bila kakšna dodatna sankcija, pa je bil dober kilometer nazaj postavljen znak za divjad.
Sem pa prejšnji teden sredi noči z kamijonom na avtocesti naletel na jazbeca. Pri 90 itak nimaš kaj narediti, z sprednjim kolesom je še šlo mimo, z zadnjim pač ne.
Tudi na avtocesti sem že videl povoženo srno oz. kar je ostalo od nje. To šele zna biti zanimivo, ko uletiš 130+ z osebnim vozilom.
uf-1.gif

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Imel podoben primer kot NAVI_boy:
Povozil srno, škoda na avtu kar precejšnja, s to razliko, da je srna žal podlegla poškodbam, poklical sem policijo, prišli, zelo korektno opravili svoje delo - fotografirali celotno prizorišče nesreče, izmerili so zavorno razdaljo - peljal sem okoli 78km/h, mesto trka je bilo približno slabih 500m od table za nevernost naleta živali. Napihal sem 0,0, ni me doletela nobena sankcija, lovec, ki je prišel po srno me je malo grdo gledal, rekel pa ni nič. Prav tako ni bilo nobenih problemov z zavarovalnico. Sem se pa ob prihodu policajev tresel kot šiba na vodi, pa ne zaradi njih ampak zaradi srne, ki je par minut po trku bila še živa, obupno se je poskušala izviti izpod kolesa, poskusil sem jo spraviti ven, vendar mi je ni uspelo, šele policaja sta mi jo pomagala izvleči ven.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
naj DARS odgovarja oz. tisti, ki so ograjo podrli.
Ne vem, kaj vsi omenjate DARS. Ali je pri Izoli že avtocesta?
V Nemčiji je bila pred desetimi leti avtocesta od Münchena proti Kalsruhe v večji meri brez ograj. Vsake toliko pa kak znak za divjad. Kaj tam narediš, ko ti pripiči srna preko?
Predvidevam, da če bi lovci odgovarjali za nalet divjadi (imeli to zavarovano), verjetno noben od nas ne zavaroval divjadi...
Sam sem enkrat podrl srno, ki je pobegnila naprej, policije nisem klical, težav z zavarovalnico ni bilo. Mnogo let nazaj sva s kolegom vozila ponoči in ko je zagledal srno, mu je uspelo pravočasno ustaviti. Srna je pobegnila s cesta, ampak ko sva speljala, je priletela nazaj z boka nazaj v avto. Torej se zaleti tudi v praktično mirujoč avto. Ker pa je šlo za lado, neke škode nisva ugotavljala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Da še enkrat povprašam tole:

KJakšen bi recimo bil postopek, če zadaneš srno, ampak le-ta ne obleži, ti pa imaš na avtu recimo samo malce zvit pleh ali pa ogledalo zlomljeno ali pa luč...torej popravilo je potrebno, avto pa je normalno vozen naprej, mogoče celo komaj doma ugotoviš, da je nekaj narobe.

Malo neumno se mi zdi, da bi zaradi tega klical policijo in lovce, če itak srne ni? Govorim v primeru uveljavljanje škode preko delnega kaska, divjad.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja, to bi verjetno ostalo na avtu. Torej se pokliče policijo ali direkt zavarovalnico, pa si pridejo ogledat dlake ?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mislim, da je bolje, ce poklices policijo.

Policija namrec obvesti lovsko druzino, da je na njihovem obmocju ranjena srna in da je to posledica nesrece. Mogoce je tezje poskodovana in pricakoval bi, da je lovska druzina malo bolj pozorna na to in ji pomagajo tako ali drugace.

Saj kosta te nic ne. Edino cakas kako urco, da pridejo

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Enkrat sem ponoči v dežju na avtocesti povozil zajca ali mačko. Mi na konec pameti ni prišlo, da bi se na avtocesti ustavil in šel gledat, če se na avtu kaj pozna. Vseeno rad živim (nikoli ne veš, če ni kak tornjakar zaspal med reševanjem križanke in bo zakruzal malo po odstavnem pasu). Bilo je nekaj malega škode in na zavarovalnici niso komplicirali, čeprav je bil vmes avto že nekajkrat v pralnici.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Mislim, da je bolje, ce poklices policijo.

Policija namrec obvesti lovsko druzino, da je na njihovem obmocju ranjena srna in da je to posledica nesrece. Mogoce je tezje poskodovana in pricakoval bi, da je lovska druzina malo bolj pozorna na to in ji pomagajo tako ali drugace.

Saj kosta te nic ne. Edino cakas kako urco, da pridejo

Lovce pokliče center za obveščanje v primeru, da je srna še živa, da se jo usmrti. V praksi pa kličejo vedno, tudi če jo je nabil 6aksar in je samo še flek na asfaltu. Fora je v tem, da crkovino pobirajo higieniki, lovci pa je niti ne smejo (po novem menda, aprila je bil sestanek na to temo), saj nimajo za to opremljenega vozila, sežigalnice ipd. Se pravi se bo to še bolj zakompliciralo...

Drugače pa ja, če vstane in gre ji ponavadi ni hudega in bo preživela. Kljub temu se v 90% primerov teren (ob normalni uri, t.j. ko vzide sonce) pregleda še s psom, da se ni kam zavlekla.